Στο συμπόσιο των Δελφών ο Δήμος Συλίδας

share on:

Ο Δήμος Στυλίδας  στο πλαίσιο της ανάδειξης και προβολής των ποιοτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και της ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής, συμμετείχε στο 2ο Συμπόσιο του Yale University, που πραγματοποιήθηκε στο  Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών.

Εκεί είχε την ευκαιρία, να παρουσιάσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της ελιάς και του ελαιόλαδου που παράγεται στην Ανατολική Φθιώτιδα και σχετίζονται με την υγεία και την ευεξία.

Η παρουσίαση  συνοδεύτηκε με την προβολή βίντεο που αποτύπωσε τη διαδικασία που ακολουθείται από τους καλλιεργητές των ελαιώνων, τη συλλογή του καρπού και την επεξεργασία του μέχρι το ελαιοτριβείο και τη συσκευασία του.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος, ο βουλευτής Φωκίδας Γιάννης Μπούγας, Ακαδημαϊκοί, μέλη κι ερευνητές της Πανεπιστημιακής Κοινότητας από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, Δήμαρχοι και στελέχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

***  Ο Δήμος Στυλίδας στις 11 Δεκέμβρη (18:30) θα βραβεύσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Στυλίδας τους κορυφαίους- διακριθέντες αθλητές του Δήμου.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση