«Στρίβειν» δια του … πορίσματος

share on:

Άλλη μια κυβερνητική επιχείρηση προεκλογικής εκμετάλλευσης ήταν η συζήτηση στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις.

Μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ «θυμήθηκε» το θέμα και έφερε στην Ολομέλεια το Πόρισμα της «Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών»  στήνοντας ένα αποπροσανατολιστικό σόου. Αντίθετα, αρνήθηκε να ανταποκριθεί ακόμα και σε αίτημα της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου να στείλει τις θέσεις της για το ζήτημα αυτό, μετά από την αναφορά της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

Η εκκρεμότητα των γερμανικών επανορθώσεων κρατάει 74 χρόνια και είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης, καθαρά. Τα κόμματα που κυβέρνησαν δεν την είχαν ούτε πρόκειται. Δεν τολμούν να θέσουν το αίτημα, επειδή είναι πιστοί θιασώτες της Ε.Ε.  Επειδή ταυτίζονται με τα συμφέροντα και τις συμμαχίες της εγχώριας αστικής τάξης η οποία δεν θέλει να διαταραχθούν οι σχέσεις της με την «Ευρώπη» και ιδιαίτερα με τη Γερμανία.

Χθες, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έστειλαν το δίκαιο λαϊκό αίτημα στις ελληνικές καλένδες, ενώ οι υπόδικοι, οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών Γερμανών, των γερμανοτσολιάδων και των δωσίλογων βρήκαν ευκαιρία να επιδοθούν σε αντικομμουνισμό των σπηλαίων.

 Το Πόρισμα και κυρίως το ψήφισμα που ενέκριναν είναι άνευρα, γενικόλογα, δεν περιέχουν καμία συγκεκριμένη απαίτηση προς τη Γερμανία. Συγκαλύπτουν και ξεπλένουν τις διαχρονικές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων και δεν υποχρεώνουν την παρούσα ή την επόμενη να θέσουν προς το γερμανικό κράτος και κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό την απαίτηση για καταβολή του συνόλου των αποζημιώσεων και επανορθώσεων.

Το Παράρτημα Λαμίας, οι απόγονοι και οι φίλοι της Εθνικής Αντίστασης και του Δ.Σ.Ε. συνεχίζουνε την πάλη μας για να υποχρεωθεί η Γερμανία να εκπληρώσει τις οφειλές της για:

  • Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο – ληστεία που επιβλήθηκε στην κατεχόμενη Ελλάδα.
  • Τις τεράστιες καταστροφές στις υποδομές που προκάλεσαν τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, που αναγνωρίστηκαν από τη Διάσκεψη των Συμμάχων στο Παρίσι (Δεκέμβρης 1945 – Γενάρης 1946).
  • Τις αποζημιώσεις των θυμάτων των φρικιαστικών ναζιστικών εγκλημάτων, των ομήρων στα ναζιστικά στρατόπεδα και στα εργοστάσια των γερμανικών μονοπωλίων.
  • Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών ανεκτίμητης αξίας και των θησαυρών πολιτιστικής κληρονομιάς που λεηλατήθηκαν από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.

Και βέβαια, δηλώνουμε ότι η στάση των πολιτικών αυτών δυνάμεων απέναντι στις γερμανικές αποζημιώσεις θα είναι ένα από τα κριτήριά μας στις κάλπες που έχουμε μπροστά μας.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ  ΛΑΜΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση