Φθιώτιδα

Συγχαρητήρια από πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και φορείς στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών

efthia Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές εξετάσεις, λάβαμε από πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και φορείς συγχαρητήρια μηνύματα για τους νέους φοιτητές.

Ειδικότερα:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ (Υπουργός Οικονομικών): Θέλω να συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Με την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ολοκληρώσατε με επιτυχία μια μακρά περίοδο επίπονης πνευματικής εργασίας, πετυχαίνοντας το στόχο σας.

Προσαρμοστήκατε σε νέα, πρωτόγνωρα δεδομένα, και ανταποκριθήκατε επάξια, υπερνικώντας και τις δυσκολίες που σας προκάλεσε η υγειονομική κρίση.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε σας, αλλά και στους γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς, για την ιδιαίτερη στήριξη που σας παρείχαν.

Τώρα ξεκινά για σας μια νέα σταδιοδρομία, στη διάρκεια της οποίας, με την εργασία και το ήθος σας, θα δημιουργήσετε στέρεα βάση για μια επιτυχημένη επιστημονική, επαγγελματική και κοινωνική εξέλιξη, από την οποία έχει ιδιαίτερη ανάγκη η πατρίδα μας.

Στους μαθητές που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα φέτος, σας εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στην πορεία που θα χαράξετε, για να πετύχετε τους στόχους σας.

Το μέλλον σχεδιάζεται διαρκώς και το γοητευτικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης δεν τελειώνει ποτέ.

Καλή συνέχεια στην πορεία όλων!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Βουλευτής Φθιώτιδας): Φίλες και φίλοι, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων σήμερα θέλω να σας συγχαρώ για την επιτυχία σας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την είσοδο σας στις πανεπιστημιακές σχολές της χώρας μας.

Η επιτυχία αυτή δεν είναι απλώς η δικαίωση της μεγάλης προσπάθειας που για χρόνια καταβάλατε. Είναι η αφετηρία ενός συναρπαστικού ταξιδιού γνώσεων, μόρφωσης, χειραφέτησης, σχέσεων και εμπειριών.

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να το ζήσετε δημιουργικά και να θυμάστε πάντα τον τόπο, το σχολείο, την οικογένεια και τους ανθρώπους που σας στάθηκαν για να κάνετε το βήμα παρακάτω.

Καλή αρχή!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ (Βουλευτής Φθιώτιδας): Θερμά Συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Ειδικά εφέτος, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, έδωσαν τη μάχη τους και κατάφεραν να κάνουν ένα καθοριστικό βήμα πιο κοντά στο όνειρό τους.
Πολλά συγχαρητήρια στους καθηγητές και στις οικογένειες των παιδιών που στήριξαν την προσπάθειά αυτή, δημιουργώντας το κατάλληλο μαθησιακό και ψυχολογικό υπόβαθρο, για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Σε όσα παιδιά δεν τα κατάφεραν εύχομαι σύντομα να αναδιατάξουν τις δυνάμεις τους, να επαναπροσδιορίσουν, ίσως, τις επιλογές τους και να συνεχίσουν την προσπάθεια τους, γιατί η ζωή, όταν υπάρχει θέληση και στόχος, μας δίνει κι άλλες δημιουργικές ευκαιρίες.
Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και σε όλους Υγεία και Καλή Πρόοδο.

ΘΕΜΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ (Βουλευτής Φθιώτιδας): Συγχαρητήρια σε όλες και όλους εσάς, που από σήμερα, ξεκινάτε τη φοιτητική σας ζωή!

Εργαστήκατε σκληρά σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά και και κατορθώσατε, μαζί με την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη των γονιών σας και των εκπαιδευτικών, να πετύχετε την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των βάσεων, ανοίγει ένα νέο, δημιουργικό και συναρπαστικό κεφάλαιο στη ζωή σας.

Εύχομαι να χαρείτε κάθε του στιγμή, να αξιοποιήσετε κάθε ευκαιρία και να καταφέρετε να κάνετε κάθε όνειρό σας, πραγματικότητα!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ (Βουλευτής Φθιώτιδας): Θερμά συγχαρητήρια προς όλους τους πρωταγωνιστές του μέλλοντος!

Προς εκείνους που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες και ανοίγουν μία νέα σελίδα στη ζωή τους.

Μία τριτοβάθμια εκπαίδευση που παρά το ότι βάλλεται σήμερα, συνεχίζει αταλάντευτα να χτίζει και να μεγιστοποιεί το διανοητικό κεφάλαιο της χώρας, διαμορφώνοντας το αύριο της.

Θερμά συγχαρητήρια προς εκείνους που με πείσμα και επιμονή, συνεχίζουν να καταβάλλουν προσπάθεια για περαιτέρω επένδυση στον εαυτό τους. Προσπάθεια για περαιτέρω καλλιέργεια και εξέλιξη. Προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση και προκοπή.

Καθώς και προς τους συμπαραστάτες και αρωγούς σε αυτή, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους.

ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ (Δήμαρχος Λαμιέων): Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα ήθελα να συγχαρώ τις υποψήφιες και τους υποψήφιους, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας και με πρωτόγνωρες συνθήκες,  μέσα από μεθοδική δουλειά, μελέτη και προσπάθεια, κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο τους και να περάσουν στο επόμενο στάδιο της εκπαίδευσης τους , στον προθάλαμο της επαγγελματικής και προσωπικής τους εξέλιξης.

Εύχομαι η νέα πορεία της ζωής σας, να σας οδηγήσει και σε ακαδημαϊκές και επαγγελματικές πλέον επιτυχίες.

Θα ήθελα επίσης, να συγχαρώ για τη σημαντική τους προσπάθεια και όσους υποψήφιους δεν πέτυχαν για τη φετινή χρονιά, κάθε εμπόδιο μας δίνει δύναμη και πείσμα να διεκδικήσουμε εκ νέου, με αυτοπεποίθηση, πίστη και αισιοδοξία το στόχο μας και τελικά να τον κατακτήσουμε. Τους Εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία για τη νέα τους προσπάθεια , στο επόμενο εκπαιδευτικό έτος.

ΣΟΥΛΑ ΣΤΙΒΑΚΤΗ (Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας): “Και φτάνει η στιγμή που οι κόποι, το όραμα και οι στόχοι ανταμείβονται!”

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας για την επιτυχία τους στις Πανελλήνιες και την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η αξία της επιτυχίας σας αυτής αποκτά άλλο νόημα, υπό το πρίσμα ότι οι φετινές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες δύσκολες λόγω της πανδημίας. Το μέλλον είναι δικό σας και πλέον σας ανοίγονται νέοι μαθησιακοί και επαγγελματικοί ορίζοντες. Χαρείτε και δρέψτε τις δάφνες σας!

Συγχαρητήρια, όμως, αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς των παιδιών, που στάθηκαν συμπαραστάτες καθόλη τη δύσκολη αυτή διαδρομή τους, αλλά και στους μαθητές που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή. Μία αποτυχία, ορίζεται ως αποτυχία μόνο αν εμείς οι ίδιοι την εκλάβουμε έτσι. Τα εμπόδια είναι για να ξεπερνιούνται και οι ευκαιρίες της ζωής μας αμέτρητες…

Καλή τύχη σε όλους σας!

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΕΚΕΝΤΕΣ (Δήμαρχος Λοκρών): Καθημερινά δίνουμε μικρές και μεγάλες μάχες για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.

Οι Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία για κάθε νέο άνθρωπο.

Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα προσπάθειας, επιμονής, αφοσίωσης στο στόχο, αλλά και συγκυρίας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους πέτυχαν το στόχο τους! Συγχαρητήρια επίσης στις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς για την υποστήριξη τους.

Επαναπροσδιορμός προτεραιοτήτων για όσους δεν πέτυχαν το στόχο τους.

Η προσπάθεια για επιτυχόντες και μη συνεχίζεται από την επόμενη ημέρα για τον επόμενο στόχο τους.

Καλή αρχή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στους δεκάδες επιτυχόντες μαθητές των 5 Λυκείων του Δήμου Λοκρών.

Η εύδωση των στόχων και η υλοποίηση των ονείρων σας για το μέλλον εξαρτάται από τη δική σας αποφασιστικότητα και πίστη στην επιτυχία!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΝΤΖΗΣ (Δήμαρχος Μακρακώμης): Θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ τους μαθητές και μαθήτριες μας που ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, με πίστη και υπομονή, κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Επίσης, θα ήθελα να τονίσω σε αυτούς που δεν πέτυχαν να μην το βάλουν κάτω. Η ζωη δεν τελειώνει εδώ. Η ζωη τωρα ξεκινά. Και έχει μεγάλα μονοπάτια. Έχει δρόμους που μπορεί να φέρουν μεγαλύτερες και περισσότερες επιτυχίες.

Να είστε όλοι γεροι και δυνατοί.

Υγεία στο πνεύμα και στο νου.

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ (Δήμαρχος Στυλίδας): Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ανεξάρτητα από κάθε αποτέλεσμα!

Συγχαρητήρια θερμά σε γονείς και εκπαιδευτικούς που έδωσαν τον εαυτό τους στη στήριξη των νέων μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας.

Στους μαθητές που δεν τα κατάφεραν θέλω να τονίσω ότι η ζωή είναι γεμάτη από δεύτερες ευκαιρίες και ότι οι προοπτικές επιτυχίας είναι πάρα πολλές.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους να συνεχίσουν να διεκδικούν το καλύτερο και ότι ο καθένας τους μπορεί να πετύχει τους πιο υψηλούς στόχους με σωστή διαχείριση, πολλή δουλειά και αισιοδοξία για το μέλλον!

Καλή πρόοδο σε όλους!

ΠΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ (Αντιδήμαρχος Μακρακώμης): Θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους  μαθητές και μαθήτριες που πέτυχαν στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας.

 Η διαρκής και επίπονη προσπάθεια ετών, σήμερα αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται μπροστά σας, νέες προκλήσεις και πολλοί δρόμοι επιλογής στη φοιτητική πορεία σας για την επίτευξη των τελικών στόχων σας.

Με την επιμονή σας  και προσήλωση πετύχατε τον πρώτο στόχο σας.

Έτσι να συνεχίσετε και να μην ξεχνάτε ότι ο τόπος μας έχει ανάγκη από νέους επιστήμονες που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του.

Σε όσους δεν κατάφεραν να πετύχουν στις επιλογές τους, εύχομαι να συνεχίσουν την προσπάθεια με επιμονή και θέληση.

Οι ευκαιρίες της ζωής είναι αμέτρητες, πέραν των Πανελλαδικών εξετάσεων. Όλοι σας, είστε το αισιόδοξο παρόν και το ελπιδοφόρο μέλλον.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς και εκπαιδευτικούς που με την στήριξη και τη βοήθεια τους συνέβαλλαν στην επιτυχία.

 

ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΝΙΑΤΑ (Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας): Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλες και όλους τους εισαχθέντες της Περιφέρειάς μας, φοιτήτριες και φοιτητές πλέον, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από σήμερα ανοίγεται ένας νέος κύκλος στη ζωή σας, ένας κύκλος γνώσης, εμπειριών, προκλήσεων, ένα ταξίδι συναρπαστικό προς το μέλλον. Σε αυτό το ταξίδι για τη δική σας Ιθάκη σας εύχομαι να είναι «μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις».

Για όσες και όσους αυτό το ταξίδι δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, θα ήθελα να πω ότι η Ιθάκη είναι εκεί για όλους, για όσες και όσους προσπαθούν, ονειρεύονται, για όσες και όσους κάνουν τη κάθε ματαίωση ευκαιρία.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Δασκάλους σας για όλα όσα σας πρόσφεραν στη μέχρι τώρα μαθητική σας διαδρομή, καθώς και τις οικογένειές σας για την ολοκληρωτική τους στήριξη σε κάθε σας βήμα.

Το ποίημα του Καβάφη, «Ιθάκη», που ακολουθεί ας γίνει  ο οδηγός για τα «δύσκολα» ή «εύκολα» βήματα, σε κάθε περίπτωση εμπειρίες πολύτιμες στο ταξίδι για δική σας Ιθάκη…..

Σὰ βγεῖς στὸν πηγαιμὸ γιὰ τὴν Ἰθάκη,
νὰ εὔχεσαι νἆναι μακρὺς ὁ δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.

Τοὺς Λαιστρυγόνας καὶ τοὺς Κύκλωπας,
τὸν θυμωμένο Ποσειδῶνα μὴ φοβᾶσαι,
τέτοια στὸν δρόμο σου ποτέ σου δὲν θὰ βρεῖς,
ἂν μέν᾿ ἡ σκέψις σου ὑψηλή, ἂν ἐκλεκτὴ
συγκίνησις τὸ πνεῦμα καὶ τὸ σῶμα σου ἀγγίζει.

Τοὺς Λαιστρυγόνας καὶ τοὺς Κύκλωπας,
τὸν ἄγριο Ποσειδώνα δὲν θὰ συναντήσεις,
ἂν δὲν τοὺς κουβανεῖς μὲς στὴν ψυχή σου,
ἂν ἡ ψυχή σου δὲν τοὺς στήνει ἐμπρός σου.

Νὰ εὔχεσαι νά ῾ναι μακρὺς ὁ δρόμος.
Πολλὰ τὰ καλοκαιρινὰ πρωϊὰ νὰ εἶναι
ποὺ μὲ τί εὐχαρίστηση, μὲ τί χαρὰ
θὰ μπαίνεις σὲ λιμένας πρωτοειδωμένους·

νὰ σταματήσεις σ᾿ ἐμπορεῖα Φοινικικά,
καὶ τὲς καλὲς πραγμάτειες ν᾿ ἀποκτήσεις,
σεντέφια καὶ κοράλλια, κεχριμπάρια κ᾿ ἔβενους,
καὶ ἡδονικὰ μυρωδικὰ κάθε λογῆς,
ὅσο μπορεῖς πιὸ ἄφθονα ἡδονικὰ μυρωδικά.

Σὲ πόλεις Αἰγυπτιακὲς πολλὲς νὰ πᾷς,
νὰ μάθεις καὶ νὰ μάθεις ἀπ᾿ τοὺς σπουδασμένους.
Πάντα στὸ νοῦ σου νἄχῃς τὴν Ἰθάκη.
Τὸ φθάσιμον ἐκεῖ εἶν᾿ ὁ προορισμός σου.

Ἀλλὰ μὴ βιάζῃς τὸ ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλὰ νὰ διαρκέσει.
Καὶ γέρος πιὰ ν᾿ ἀράξῃς στὸ νησί,
πλούσιος μὲ ὅσα κέρδισες στὸν δρόμο,
μὴ προσδοκώντας πλούτη νὰ σὲ δώσῃ ἡ Ἰθάκη.

Ἡ Ἰθάκη σ᾿ ἔδωσε τ᾿ ὡραῖο ταξίδι.
Χωρὶς αὐτὴν δὲν θἄβγαινες στὸν δρόμο.
Ἄλλα δὲν ἔχει νὰ σὲ δώσει πιά.

Κι ἂν πτωχικὴ τὴν βρῇς, ἡ Ἰθάκη δὲν σὲ γέλασε.
Ἔτσι σοφὸς ποὺ ἔγινες, μὲ τόση πείρα,
ἤδη θὰ τὸ κατάλαβες ᾑ Ἰθάκες τί σημαίνουν.

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος ΤΕΕ Ανατ. Στερεάς): Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές των Πανελληνίων Εξετάσεων. Ευχόμαστε καλή αρχή στη νέα τους προσπάθεια με υγεία και προκοπή. Θερμά συγχαρητήρια επίσης στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, που στάθηκαν δίπλα στους μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της επίπονης προετοιμασίας τους.

Σε όσους δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά, να γνωρίζουν πως οι ευκαιρίες που θα έχουν στο μέλλον θα είναι πολλές, αρκεί να έχουν πίστη στις δυνάμεις τους και προσήλωση στους στόχους τους.

Ειδικότερα για τους νέους που εξασφάλισαν την εισαγωγή τους στις Πολυτεχνικές σχολές, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς για μία ακόμη χρονιά θα είναι δίπλα τους ώστε να φανεί χρήσιμο σε τυχόν απορίες, ανησυχίες ή προβληματισμούς, που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα να λαμβάνουν το ενημερωτικό υλικό που λαμβάνουν τα μέλη του Τμήματος μας και να συμμετέχουν ενεργά στις επιστημονικές ημερίδες που θα πραγματοποιούνται.

Σε όλους τους νέους, ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία, με υγεία και ευτυχία στην προσωπική τους ζωή.

Σχετικές αναρτήσεις

ΚΥΑ για την οριοθέτηση περιοχών της Φθιώτιδας που έπληξε ο ΙΑΝΟΣ

efthia

Πήρε παράταση η εθνική απογραφή του πληθυσμού

efthia

Φωτιά σε ΙΧΕ απόψε στα Καμένα Βούρλα

efthia
Φόρτωση....

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο