Συλλυπητήρια μηνύματα για τον Γιώργο Κυριαζόπουλο

share on:

«Βροχή» μηνυμάτων κατέκλυσαν τα γραφεία της efthia.gr, με αφορμή τον θά νατο του λαμπρού επιστήμονα, γιατρού και διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας Γιώργου Κυριαζόπουλου, ο οποίος έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Όλοι υπογραμμίζουν τον εξαίρετο χαρακτήρα του και τη μεγάλη του προσφορά στις μεταμοσχεύσεις.

Ειδικότερα:

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΜΕΩΝ:  Αγαπητοί μου αδελφοί, καθώς βρίσκεται όλη η οικουμένη,  η κοινωνία μας ολόκληρη, μέσα σε μία μεγάλη δοκιμασία, ένα βαρύ πλήγμα ήρθε στην καρδιά μας και στη ψυχή μας, όχι μόνο της κοινωνίας της Φθιώτιδος, αλλά κάθε ψυχής και κάθε καρδιάς που μπορεί να αντιλαμβάνεται την ποιότητα ενός ανθρώπου σαν αυτού τον οποίον αποχαιρετούμε σήμερα.

   Ένα βαθύ πλήγμα, γιατί δεν χάθηκε  -προσωρινά μέχρι την κοινή Ανάσταση – απλώς ένας εξαίρετος επιστήμονας, ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας ευεργέτης της ζωής πολλών ανθρώπων, αλλά ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας ευαίσθητος άνθρωπος και ένας τρυφερός άνθρωπος.

    Και ως Μητροπολίτης αυτής της περιοχής, οφείλω με ευγνωμοσύνη ενώπιον του σκηνώματός του να καταθέσω όχι απλώς την ευγνωμοσύνη της τοπικής κοινωνίας, αλλά να καταθέσω το αποτύπωμα που άφησε στην καρδιά μου η συνάντησή μου μαζί του πριν ένα μήνα, στις 20 Οκτωβρίου, μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

     Αυτά που μου κατέθεσε, θα έλεγα ως μεγάλος αδελφός, ως συμβουλή, σε ένα νέο άνθρωπο, που ήρθε στη Φθιώτιδα για να υπηρετήσει αυτόν τον τόπο, αυτά που μου είπε, ότι περιμένει από έναν εκκλησιαστικό άνδρα, από την Εκκλησία του σήμερα για τους ανθρώπους της περιοχής  και για τον τόπο του αύριο έχουν αποτυπωθεί βαθιά στην καρδιά μου και αποτελούν για μένα πολύτιμη παρακαταθήκη.

   Και καθώς μπήκαμε μέσα στη Μονάδα, εκεί που ήταν το σπίτι του,  εκεί που ήταν το αρχοντικό του, ο χώρος της διακονίας και της προσφοράς του, είδα με τα μάτια μου και η καρδιά μου το καταθέτει ως σήμερα ως ένα ευλαβικό λουλούδι στο σκήνωμα του, είδα τον άνθρωπο της αγάπης, της θυσίας και της προσφοράς. Τον επιστήμονα, ο οποίος έβαζε την υπογραφή του όχι σε επιστημονικές βεβαιώσεις αλλά στις καρδιές των ανθρώπων.

     Ο πόνος τον οποίο έχετε, αδελφοί μου, είναι απίστευτος και βαθύς και θα είναι μία πληγή, η οποία δεν θα κλείσει ποτέ, γιατί κάθε αληθινή αγάπη πονάει για πάντα και όχι για λίγο.

     Σε αυτόν τον πόνο να σας παρηγορεί και να σας χαρίζει βάλσαμο, το ότι πονάτε για έναν ευεργέτη των αδελφών του και πονάτε και πονάμε για έναν άνθρωπο που πρόσφερε, που αγάπησε, που άφησε το αποτύπωμά του και σίγουρα γι αυτό αγαπήθηκε έτι περισσότερο από τον Θεό της αγάπης.

    Εύχομαι ολοκάρδια από το θεραπευτήριο του ουρανού, στο οποίο πρέον βρίσκεται, να καθοδηγεί τους μαθητές του, να παρηγορεί τους αγαπημένους του και να  σταλάζει βάλσαμο και παρηγοριά, αλλά και ελπίδα σε όλους μας.

    Η μνήμη του να είναι αιωνία.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (Γιατρός – Πρώην υπουργός): Μεγάλη θλίψη αισθάνομαι από την ώρα που πληροφορήθηκα για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου ιατρού Γιώργου Κυριαζόπουλου. Είχα την τύχη να τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Ο Γιώργος υπήρξε αφοσιωμένος στην ιατρική επιστήμη, ήταν συνεχώς στη διάθεση του κάθε ασθενή που τον χρειαζόταν και είχε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους που χρειάστηκαν να νοσηλευτούν στη ΜΕΘ του Γ.Ν.Λαμίας όλα αυτά τα χρόνια.

Η προσφορά του στην οργάνωση, τη λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ του Γ.Ν.Λαμίας υπήρξε τεράστια Η απώλεια του είναι μεγάλη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι Γιώργο και καλό παράδεισο

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ (Διοικητής Νοσοκομείου Χαλκίδας-Κύμης-Καρύστου, Πρώην Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας): Στο άκουσμα του θανάτου του Γιώργου Κυριαζόπουλου  αισθάνομαι την ανάγκη ως συνεργάτης, Διοικητής και φίλος να εκφράσω την μεγάλη θλίψη μου για την απώλεια ενός ξεχωριστού ανθρώπου, που αγάπησε και υπηρέτησε την ιατρική με ανιδιοτελή προσφορά στο άνθρωπο  που απάλυνε  τον πόνο και χάριζε  ζωή.

   Πάντα με πάθος στα οράματα και στους στόχους που έθετε, ακούραστος και αποτελεσματικός, κοντά στους ασθενείς αλλά και στον κάθε εργαζόμενο και συνεργάτη.

   Ιδιαίτερα δε, είχα την τύχη να τον ορίσω Διευθυντή της ΜΕΘ, έγινα έτσι μάρτυρας αυτής της μοναδικής σχέσης που είχε με τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, ενώ ταυτόχρονα συνέβαλλε δυναμικά στην αναπτυξιακή πορεία της και στην ποιότητα των υπηρεσιών ιδιαίτερα τις μέρες της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε.

Να εκφράσω τα θερμότερά μου  συλλυπητήρια στην οικογένεια και οικείους του.

   Αντίο φίλε, διευθυντά και ιατρέ μου Γιώργο

   Καλό παράδεισο!

ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ: Ο συνδυασμός »Λαμία στο Κέντρο»  εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την απροσδόκητη απώλεια του φίλου και συνεργάτη μας Γιώργου Κυριαζόπουλου.

Ο Γιώργος υπήρξε υπόδειγμα ενεργού πολίτη που με την ανιδιοτέλεια, τη προσφορά και την εργατικότητά του κοσμούσε τη κοινωνία της Λαμίας και τιμούσε τη συμμετοχή του πολίτη στα κοινά.

Ως »μαχητής» της νοσοκομειακής ιατρικής, υπέρμαχος της καινοτομίας αλλά και λόγω της αληθινής αγάπης για το συνάνθρωπο αφήνει πίσω του παρακαταθήκη την αναβαθμισμένη λειτουργία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας καθώς και την προσφορά του στη Δωρεά Οργάνων που καθιστά τη Λαμία πρωτοπόρο για επαρχιακή πόλη.

Βαθιά πολιτικοποιημένος τίμησε το συνδυασμό μας με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 και εργαζόταν ακατάπαυστα για να προσφέρει στην αναβάθμιση της Υγείας και του Νοσοκομείου Λαμίας  συμμετέχοντας στη Δημοτική Επιτροπή Υγείας  και δίνοντας από τη πρώτη στιγμή μάχες για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ (Επιμελητήριο Φθιώτιδας): Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας & εγώ προσωπικά, συμπαραστεκόμαστε στο πένθος για τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Κυριαζόπουλου.

Θα θυμόμαστε για πάντα το Γιώργο, ο οποίος υπήρξε ένας εξαίρετος επιστήμονας και ένας υπέροχος άνθρωπος & φίλος. Πνεύμα ανήσυχο, δραστήριος, πάντα στην 1η γραμμή με μεγάλη προσφορά στον τόπο σε όλα τα επίπεδα, άνθρωπος με όραμα και ιδιαίτερα χαρίσματα.

Αφοσιωμένος στο καθήκον & στην ιατρική επιστήμη έδινε το δικό του αγώνα για να σώζει ζωές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Παράλληλα, υπήρξε υπόδειγμα ενεργού πολίτη συμμετέχοντας στα κοινά και εργαζόταν άοκνα για να προσφέρει στην αναβάθμιση της Υγείας και του Νοσοκομείου Λαμίας.

Τα θερμά & ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Καλό σου ταξίδι φίλε Γιώργο.

Αιωνία σου η μνήμη.

Αφήστε μια απάντηση