Συμεών: Η καρδιά μου επιβάλλει να βρεθώ κοντά στο ποίμνιό μου…

share on:

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η θεομηνία, ενεργοποίησε όλο τον μηχανισμό στήριξης της Μητρόπολης, προκειμένου να συμπαρασταθεί και να συνδράμει πρώτιστα στο έργο διάσωσης και δευτερευόντως στην στήριξη των πληγέντων από την θεομηνία.

          Μάλιστα στην χθεσινή εκδήλωση, «Υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Στυλίδος και του Ε.Κ.Π.Α» η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΟΣΚ στο «Πάρκο του Λαού» στη Στυλίδα, ο μητροπολίτης απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και αμέσως αποχώρησε για να βρεθεί ενεργός συμπαραστάτης και αρωγός στους πληγέντες κατοίκους της Φθιώτιδας.

          Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Συμεών υπογράμμισε:

          «Κάποιοι αδελφοί μας απόψε δεν θα κοιμηθούν στο σπίτι τους, κάποιοι άνθρωποι δεν ξέρουν αύριο το πρωί αν θα έχουν σπίτι, έχει πληγεί η περιοχή μας, κάποια κομμάτια της πάρα πολύ έντονα, γι’ αυτό ζητώ την κατανόηση σας. Η καρδιά μου επιβάλλει να βρεθώ κοντά στο ποίμνιό μου απόψε, γι’ αυτό θα αποχωρήσω από την εκδήλωση».

          Από το πρωί ο ποιμενάρχης επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές στην Δυτική Φθιώτιδα, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητρόπολης Πρωτ. π. Παναγιώτη Σερέτη και μετέχει σε συσκέψεις και  είναι σε συνεχή συνεργασία μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τους Βουλευτές του Νομού Γιώργο Κοτρωνιά, Γιάννη Σαρακιώτη, Θέμη Χειμάρα και Γιάννη Οικονόμου, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδος Θανάση Καρακάντζα, τους Δημάρχους Λαμιέων και Μακρακώμης, τους Αντιπεριφερειάρχες Ηλία Κυρμανίδη και Κώστα Καραγιάννη και όλους τους αρμόδιους φορείς.

          Μάλιστα ο κ. Συμεών με δηλώσεις του ευχαρίστησε όλους όσους έσωσαν ανθρώπους, ώστε η Φθιώτιδα να μην έχει θρηνήσει κανένα ανθρώπινο θύμα.

          Ο κ. Συμεών τόνισε χαρακτηριστικά:

          «Ευλογώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους πήραν στα χέρια Και στην αγκαλιά τους γέροντες και γερόντισσες, ασθενείς και ανήμπορους αλλά και μικρά παιδιά και τους έσωσαν από την ασύμμετρη υδάτινη απειλή».

          Σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών τόνισε ότι:

          «Όλος ο μηχανισμός της Ιεράς Μητροπόλεως, ήδη από χθες το βράδυ, είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, ώστε στα Ιδρύματα, στις κοινωνικοπρονοιακές δομές και στα Μοναστήρια της Μητροπόλεως, να μπορούν  να διαμένουν όσοι έχουν πρόβλημα στέγης και συγχρόνως υπάρχει ετοιμότητα συνδρομής σε τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης».

         Ο ποιμενάρχης έλαβε μέρος και σε σύσκεψη αφ’ ενός μεν με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, αφετέρου δε και με το επίσημο κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο κατέφθασε το μεσημέρι στο Λιανοκλάδι, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού αποτελούμενο από τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Αφήστε μια απάντηση