Συμεών: «Οι αγωνίες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι και δικές μου αγωνίες»

share on:

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Μαλεσίνα για τα εγκαίνια του ΙΝ της Αγίας Τριάδος, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ,  που τους επισκέφθηκε στο εργοστάσιο προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και να ακούσει τις αγωνίες των εργαζομένων.

  «Οι αγωνίες σας είναι και δικές μου αγωνίες» ανέφερε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των εργαζομένων κατά την πρώτη τους συνάντηση την οποία ζήτησε ο ίδιος ο Μητροπολίτης. Άκουσε τον Πρόεδρο του Σωματείου Ανδρέα Κορέτζελο και τα μέλη του Σωματείου για το σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας της ΛΑΡΚΟ, το οποίο είναι ζωτικό για την περιοχή.

  Ο κ. Συμεών όμως δεν έμεινε σε αυτήν την πρώτη συνάντηση και ενημέρωση, αλλά επισκέφθηκε το εργοστάσιο και τον οικισμό της ΛΑΡΚΟ για να έχει μια άμεση ενημέρωση τόσο από τον Διευθυντή του εργοστασίου Γιώργο Βαλωμένο όσο και από τους εργαζομένους.

    Ο ποιμενάρχης της Φθιώτιδας τόνισε ότι: «ήλθα στην ΛΑΡΚΟ ως πνευματικός πατέρας που έχω αγωνία για το μέλλον των παιδιών μου και των οικογενειών τους. Η διατήρηση των θέσεων εργασίας είναι ζήτημα που μας καίει και μας πονάει και γι’ αυτό αφενός μεν προσεύχομαι με όλη μου την καρδιά να μην χάσει κανένα παιδί μου την δουλειά του και αφετέρου εύχομαι οι αρμόδιοι σε συνεργασία και διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους να βρουν τις καλύτερες λύσεις, για το μέλλον της επιχείρησης, το οποίο θα επηρεάσει καθοριστικά και την γύρω περιοχή».

      Ο κ. Συμεών επισκέφθηκε όλους τους χώρους του εργοστασίου και ιδιαίτερα στάθηκε στο σημείο όπου πρόσφατα ένας εργαζόμενος έχασε την ζωή του μετά από έκρηξη.

Αφήστε μια απάντηση