Συνάντηση Γιώργου Κοτρωνιά με Σοφία Ζαχαράκη

share on:

   O βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη για θέματα της αρμοδιότητάς της, μεταξύ των οποίων συζητήθηκε και το ζήτημα της «Μοριοδότησης των πολύτεκνων Αναπλ. Καθηγητών» .

     Το ζήτημα τέθηκε στο Βουλευτή από το Σύλλογο Πολυτέκνων Φθιώτιδας και την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων και η ανταπόκριση της Υφυπουργού ήταν άμεση, ενημερώνοντας το Βουλευτή για τα εξής  :

1)   Η μοριοδότηση έγινε και φέτος με βάση το νόμο Γαβρόγλου, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να έχει ψηφιστεί τον Ιούνιο καινούριος νόμος, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί για την φετινή πρόσληψη των αναπληρωτών του Σεπτεμβρίου.

2)  Δεν τίθεται θέμα διπλής μοριοδότησης, δηλαδή και για την κατάταξη πρόσληψης και για την τοποθέτηση, γιατί αντίκειται στην υφιστάμενη νομολογία.

3)   Η τροποποίηση του νόμου Γαβρόγλου είναι στις σκέψεις της Κεντρικής Κυβέρνησης, αφού συνεκτιμηθούν όλες οι παράμετροι και όλα τα δεδομένα.

4)   Για φέτος γίνεται προσπάθεια ώστε να έχουμε έγκαιρη απορρόφηση όλων των αναπληρωτών.

       Τέλος η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τους πολύτεκνους με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή διάλογο ώστε να βελτιώνεται συνεχώς τη θέση τους μέσα στην ελληνική κοινωνία.

 

Αφήστε μια απάντηση