Φθιώτιδα

Συναγερμός στα συνδικάτα για την αυριανή συγκέντρωση στη Λαμία

Δυναμικό παρών στην αυριανή συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας της Λαμίας, ετοιμάζουν τα Συνδικάτα της Φθιώτιδας, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και το Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφέρειας.

Το ραντεβού έχει δοθεί για το απόγευμα της Πέμπτης στις 18.00.

Να δούμε τις ανακοινώσεις που έφτασαν σήμερα στα γραφεία της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας:

 

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας

 

 

«Θα είμαστε εκεί για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης των μονοπωλίων.

Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες… που ζουν στο πετσί τους και πληρώνουν καθημερινά τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης, καταδικάζουν απερίφραστα τα όσα κάνει, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων, ακολουθώντας πάντα τις κατευθύνσεις των οργανισμών που προστατεύουν τα μονοπώλια και τα κέρδη τους… της ΕΕ, του ΔΝΤ και των λεγόμενων δανειστών.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πόσο έπεσε το βιοτικό μας επίπεδο. Πόσο χειροτέρεψαν οι συνθήκες της ζωής μας. Πόσο φωλιάζει η αβεβαιότητα για το αύριο στις εργατικές – λαϊκές οικογένειες.

Καθημερινά ωριμάζουν στη συνείδηση του λαού η αντίληψη πως “δεν πάει άλλο”,… πως είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν όσα χρειάζονται και τους ανήκουν, αμφισβητώντας εκείνους που χρόνια τώρα τους υπόσχονται καλύτερες ημέρες και τελικά τους καταδίκασαν στη φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία.

Για να προλάβει αυτές ακριβώς τις εξελίξεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οργανώνει μια εκτεταμένη πανελλαδική εκστρατεία μιλώντας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Για τη δίκαιη, τάχα, ανάπτυξή της. Με στόχο να κοροϊδέψει ακόμη μια φορά το λαό. Να αποπροσανατολίσει και να δημιουργήσει αυταπάτες που θα τους επιτρέψουν να χειραγωγούν τους εργαζόμενους.

Την Τετάρτη και Πέμπτη, ο πρωθυπουργός και ένα μεγάλο επιτελείο κυβερνητικών στελεχών θα βρίσκονται για αυτόν το λόγο στη Λαμία. Σε ένα συνέδριο για την ανάπτυξη της περιοχής, όπου θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποσχόμενος καλύτερες ημέρες.

Πρόκειται για μια πολύ γνωστή τακτική, που όμως δεν μπορεί, αυτήν την περίοδο, να είναι αποτελεσματική στη συνείδηση του λαού, που έχει αποκτήσει πολλές εμπειρίες από ταξίματα, μεταμφιέσεις και κωλοτούμπες. Οι χιλιάδες άνεργοι, που περιμένουν στην ουρά για λίγους μήνες δουλειά χωρίς δικαιώματα,… οι απλήρωτοι εργαζόμενοι,… τα κλειστά μαγαζιά της Λαμίας,… οι συνταξιούχοι που βιώνουν τις συντάξεις πείνας,… οι αγρότες που είναι σε απόγνωση βλέποντας τα χωράφια και τη δουλειά τους να απαξιώνεται,… οι απολυμένοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα της Λαμίας,… μαζί με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ που βρίσκονται μπροστά σε στυγνό εκβιασμό προκειμένου να αποδεχτούν μειώσεις στις αποδοχές τους και να υποταχθούν στην προοπτική παράδοσης αυτής της σημαντικής παραγωγικής μονάδας, που φτιάχτηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του λαού, στο μονοπωλιακό κεφάλαιο… δεν μπορεί να είναι το σιωπηλό σκηνικό στη φιέστα που οργανώνει η κυβέρνηση… Δεν συμμετέχουμε στις φιέστες που γίνονται για να αποπροσανατολίσουν το λαό…

Καταγγέλλουμε, επίσης, πολιτικά και εκείνους που συμβάλλουν στο να γίνει αυτό το συνέδριο της εξαπάτησης του λαού, βοηθώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει την εντύπωση πως ασχολείται με λαϊκά προβλήματα, όταν ήδη έχει διαμορφώσει το πολιτικό πλαίσιο για τη δημιουργία και την αναπαραγωγή τους.

Σε αυτό το συνέδριο-φιέστα συζητάνε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και από κοντά οι άλλοι διαχειριστές του συστήματος, με το μανδύα της θεσμικής αντιπολίτευσης ή του αυτοδιοικητικού, δημιουργώντας την εντύπωση πως κάτι κάνουν. Διαφωνούν με χαμόγελα ξέροντας πως μεταξύ τους οι διαφορές είναι ελάχιστες. Πως όλοι τους συμφωνούν με την ΕΕ και τη διαχείριση του συστήματος που εξασφαλίζει την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την πολιτική τους και δίνουμε υπόσχεση για συνέχιση των αγώνων ώστε να αντιμετωπισθούν οι οξυμένες λαϊκές ανάγκες και να ανοίξει η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Συντονίζουμε τα βήματά μας με την αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, τη νεολαία και τους απόμαχους της ζωής για να εξασφαλίσουμε το μέλλον που δικαιούμαστε και μας ανήκει.

Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας. Αντίσταση και πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές».

Δήλωση του Προέδρου του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Θανάση Λυκόπουλου

Τις μέρες αυτές, επισκέπτεται τη Λαμία ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο κυβερνητικό κλιμάκιο. Θα ήταν ευχή όλων μας να μην κυριαρχήσουν η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και η συνήθης πολιτική διαχείριση. Αλλά ο ειλικρινής διάλογος, η διάθεση αυτοκριτικής, η θέληση να βρεθούν λύσεις, η αποφασιστικότητα να υπάρξουν αποτελέσματα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε στους επισκέπτες -και πρώτα στον Πρωθυπουργό με τον οποίο μάλιστα έχουμε κοινά πεδία αναφοράς αφού έχουμε κάνει παρόμοιες σπουδές- τα πιο καίρια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τεχνικός κόσμος της χώρας, αλλά και η τοπική κοινωνία.

Είναι κοινός τόπος ότι ο τεχνικός κλάδος βιώνει τη χειρότερη περίοδο άσκησης της δραστηριότητάς του. Στην έλλειψη τεχνικού αντικειμένου και το ασαφές επενδυτικό περιβάλλον, προστέθηκαν η φορολογική και ασφαλιστική αφαίμαξή μας. Το αποτέλεσμα; Μεγάλο πλήθος μηχανικών και επιστημόνων εγκαταλείπουν το επάγγελμα, πολλοί οδηγούνται στη μετανάστευση και οι υπόλοιποι συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες που δείχνουν ανυπέρβλητες.

Το σημαντικότερο μερίδιο ευθύνης για όλα αυτά έχει η κυβερνητική πολιτική. Χωρίς σχεδιασμό –εκτός και αν αποτελεί σχέδιο η προσπάθεια εξόντωσής μας- χωρίς όραμα, χωρίς αποτελεσματικότητα. Παρόμοια κακή είναι δυστυχώς και η κατάσταση που επικρατεί στους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους αλλά και στους συμπολίτες μας.

Στο τοπικό επίπεδο, η κατάσταση δυστυχώς επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο: οι διαρκείς αναβολές στην επανεκκίνηση του Νοτίου τμήματος του Ε-65, η έλλειψη προγραμματισμού στο τμήμα Λαμία–Αντίρριο, οι ελάχιστοι πόροι για τη συντήρηση και την προστασία των ενδοπεριφερειακών αρτηριών, μας στερούν αναπτυξιακές προοπτικές και δημιουργούν ζητήματα οδικής ασφάλειας.

Όλα αυτά είναι προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν γρήγορα. Αλλά και εντωμεταξύ, είναι ανάγκη να γίνουν άμεσα ενέργειες για να αλλάξει το κλίμα: Η άρση της υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, η άμεση εκκίνηση προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας για κατοικίες και δημόσια κτίρια, η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, η ενεργοποίηση προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης, η ενδυνάμωση του πανεπιστημίου, η έναρξη κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου και η δυνατότητα χρήσης του από τους συμπολίτες μας, η ουσιαστική αντισεισμική πρόληψη και προστασία μέσω του ελέγχου των δημόσιων κτιρίων σε μια περιοχή που ιστορικά έχει πληγεί από έντονα σεισμικά φαινόμενα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία δυνατή πρώτη δέσμη ενεργειών.

Αν υπάρχει ειλικρινές ενδιαφέρον και όχι διάθεση η κυβέρνηση να μείνει μόνο στην εικόνα, οι μηχανικοί είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στην επίλυση των κοινών προβλημάτων. Χωρίς ασάφειες, πισωγυρίσματα και προσωπικές στρατηγικές. Με πρακτικό πνεύμα, ανοιχτό μυαλό, χρονικό προσδιορισμό και σχέδιο.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ   ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΔΗΜΟΣΙΟ

Στη Λαμία σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Λαμία οι συνταξιουχικές οργανώσεις του Νομού Φθιώτιδας  ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΔΗΜΟΣΙΟ θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές εκείνες που μείωσαν  τις συντάξεις μας και μας κάνουν δύσκολη τη διαβίωσή μας θέλουμε να του πούμε τα εξής :

Οι συνταξιούχοι μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, δέχονται μια ακόμη βάρβαρη επίθεση στον αγώνα τους για την επιβίωση.

Μας καταδικάζουν σε απόλυτη εξαθλίωση εμάς και τις οικογένειες των άνεργων παιδιών και εγγονών μας που περιμένουν από την πενιχρή σύνταξή μας να ζήσουν.

Εμείς οι συνταξιούχοι δεν θα αποδεχτούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε τις αλλεπάλληλες απώλειες που ήδη έχουμε υποστεί στο εισόδημά μας

Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχτούμε, δεν θα αποδεχτούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ως τετελεσμένο ότι μας έχει αφαιρεθεί. Ούτε θα επιλέξουμε ποιος νέος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει. Ο κίνδυνος της πλήρους εξαθλίωσής μας είναι ορατός. Εδώ και τώρα ΑΓΩΝΑΣ να τους σταματήσουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ   ΚΑΙ  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

* Καμία συζήτηση και καμία αναφορά σε ότι έχει σχέση με τη μείωση των συντάξεών μας. Τα χρήματα των συντάξεών μας είναι δικά μας χρήματα δεν τα δανειστήκαμε από κανένα και δεν τα χρωστάμε σε κανένα.

*  Η  κατώτερη σύνταξη να καλύπτει το κόστος ζωής 2 ηλικιωμένων     ανθρώπων σε στέγη , τροφή, ιατρική-φαρμακευτική περίθαλψη, φροντίδα στο σπίτι.

* Να μας επιστραφούν  όλες οι περικοπές των συντάξεών μας, να γίνει επαναχορήγηση της 13ης   και 14ης  σύνταξης.

* Να καλυφθούν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας από το απαραίτητο επιστημονικό ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό. Θέλουμε δωρεάν αποκλειστικά Δημόσιο σύστημα Υγείας, ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης για όλο το λαό και κατάργηση της πληρωμής του 1 ευρώ για τις συνταγές.

* Να επανέλθουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού που είναι δικά μας χρήματα παρακρατημένα από τις συντάξεις μας καθώς και η λουτροθεραπεία σε όσους έχουν ανάγκη.

*Να μην εκκρεμούν οι συντάξεις στους δικαιούχους πάνω από 3 μήνες

*Να αυξηθεί  η κρατική χρηματοδότηση για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και ιδιαίτερα αυτά που είναι χρεωμένα χωρίς να έχουν αυτά την ευθύνη.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Απληρωσιά – Απολύσεις και σακατεμένοι εργάτες

Οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει σήμερα παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και οι καπιταλιστές. Μισθοί πείνας, ανεργία και φτώχεια, συντάξεις πείνας, εξαντλητικά ωράρια- εντατικοποίηση της εργασίας και δουλειά ήλιο με ήλιο, ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, εκβιασμοί και τρομοκρατία ενάντια σε όποιος σηκώνουν κεφάλι και συγκρούονται με την εργοδοσία. Αυτή είναι η ανάπτυξη τους!

Οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στον κλάδο τον κατασκευών δεν περιμένουν τίποτα ούτε από την ανάπτυξη ούτε από την κρίση. Και τα 2 είναι χαρακτηριστικά του σημερινού σάπιου συστήματος που και στην μια φάση αλλά και στην άλλη μόνιμα οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι χαμένοι σε αντίθεση με την μεγαλοεργοδοσία και τους μεγαλοκατασκευαστές που απολαμβάνουν πλούτη και χλιδή από τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων.

Οι οικοδόμοι έχουμε πληρώσει την  ανάπτυξη τους με βάρη φόρο αίματος και αμέτρητα βάρη στις πλάτες μας, με σακατεμένους και νεκρούς εργάτες στα εργοτάξια και τα γιαπιά. Εμείς και οι οικογένειες μας δεν αντέχουμε άλλο από την κόλαση και την εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει για εμάς και τα παιδιά μας. Καθήκον σήμερα είναι να σφίξουμε την γροθιά μας, να συντονιστούμε με όλους τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που στενάζουν στην μέγγενη που τους στραγγαλίζετε. Έχουμε και την δύναμη και το δίκιο με το μέρος μας και θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες για εμάς και της οικογένειες μας.

Διεκδικούμε: 

 • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία.
 • Έκτακτη επιδότηση των ανέργων του κλάδου.
 • Αλλαγή των προϋποθέσεων τακτικής επιδότησης με ευνοϊκότερους όρους και όχι με τις προϋποθέσεις που ισχύουν από τη δεκαετία του ’90, όταν υπήρχε μεγάλη ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας.
 • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
 • Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με έργα που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, κατασκευής λαϊκών κατοικιών, έργα υποδομής κ.ά. με την ευθύνη του κράτους.
 • Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, που θα αμβλύνουν τον κίνδυνο να βρεθούν οι οικοδόμοι χωρίς προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
 • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και οδήγησαν τη σύνταξη σε χαμηλότερα επίπεδα.
 • Προσλήψεις προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπιστεί η κλοπή της ασφάλισης, η ανασφάλιστη εργασία που επιβάλλουν οι μεγαλοεργοδότες.
 • Υποχρεωτική ασφάλιση με τον κανονισμό ασφάλισης των οικοδόμων του ΙΚΑ για τους εργαζόμενους που εκτελούν οικοδομικές και τεχνικές εργασίες, ανεξάρτητα αν δουλεύουν στα διάφορα προγράμματα (ΟΑΕΔ, κοινωφελή κ.τ.λ.).
 • Επαναφορά των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο ύψος του 2009.
 • Επαναφορά των διατάξεων που αφορούν τις ΣΣΕ και τις καθιστούν υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι των αντίστοιχων εργοδοτικών οργανώσεων που τις υπογράφουν.
 • Κατάργηση των νόμων που αφορούν ατομικές συμβάσεις, ενώσεις προσώπων κ.λπ. που στα χέρια των εργοδοτών είναι «βούτυρο στο ψωμί» για να εξασφαλίζουν άθλια μεροκάματα.

 

Συντονιστικού Αγροτικών Συλλόγων Μπλόκου Ανθήλης

Την Πέμπτη 27 Ιούλη θα επισκεφθεί την Λαμία ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Αλέξης Τσίπρας και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας,  στα πλαίσια του συνεδρίου για την «παραγωγική ανασυγκρότηση».

Με αυτές του της περιοδείες ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μας πουλήσει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» κάνοντας μας να πιστέψουμε ότι ό,τι ζούμε, ότι βιώνουν οι οικογένειες μας επιτέλους πιάνουν τόπο, δηλαδή το ότι η δουλειά μας στο χωράφι και το μαντρί δεν φτάνει να πληρώσει ούτε το φροντιστήριο του παιδιού μας.

Ο στόχος του είναι να μας κοροϊδέψει ακόμη μια φορά. Να μας αποπροσανατολίσει και να μας δημιουργήσει αυταπάτες ότι το νέο παραγωγικό μοντέλο μέσω της παραγωγικής ανασυγκρότησης που αυτός ευαγγελίζεται  είναι η λύση, ώστε να του δώσουμε επιπλέον χρόνο να εφαρμόσει αλλά και να  επεκτείνει όλες εκείνες τις πολιτικές που κληρονόμησε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και που συναποφάσισαν όλοι μαζί στη βουλή, σε συμφωνία με  την ΕΕ, ΔΝΤ και τους δανειστές. Είναι πια ξεκάθαρο ότι αυτές οι πολιτικές έναν αποτέλεσμα έχουν, οι λαϊκές οικογένειες να αδυνατούν να καλύψουν και τις πιο άμεσες ανάγκες τους και όσων άφορα εμάς τους μικρομεσαίους αγρότες να μας οδηγούν στην εξαθλίωση και την γη και την παραγωγή μας στις στα νύχια λίγων μεγαλοαγροτών, αγροτοδιατροφικών επιχειρήσεων, μέσω της υπερφορολόγησης μας, του ληστρικού ασφαλιστικού, τις κατασχέσεις, την μείωση των ενισχύσεων – επιδοτήσεων….

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει η επίσκεψη του Αλέξη  Τσίπρα, των υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης να μείνει αναπάντητη. Την αδιαφορία μας το σύστημα την μεταφράζει σαν ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτεί ώστε επεκτείνει όλες αυτές τις πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που οδηγούν εμάς στην καταστροφή και τους κόπους της δουλείας και του ιδρώτα μας στην «δίκαιη ανάπτυξη» όλων αυτών που πλουτίζουν στις πλάτες όλου του σκληρά εργαζόμενου λαού.

Γι αυτό πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας την Πέμπτη 27 Ιούλη στις 6:00 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας.

Συντονίζουμε τα βήματα μας με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, την νεολαία και τους απόμαχους της ζωής για να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε το μέλλον που δικαιούμαστε και μας ανήκει.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ανεπιθύμητος ο πραξικοπηματίας Τσίπρας και οι μνημονιακοί υπουργοί του στη Λαμία

 

Όλοι στην αντικυβερνητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 6:00μμ στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία

Πάνω στα συντρίμμια της κοινωνίας, ο δωσίλογος πραξικοπηματίας πρωθυπουργός Τσίπρας και η μνημονιακή του κυβέρνηση, διοργανώνουν αναπτυξιακό συνέδριο στη Λαμία, για τις προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τα Μνημόνια που έχει ψηφίσει και εφαρμόζει με ζήλο ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του αλλά και όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κλπ, σε στενή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, έχουν καταστρέψει την κοινωνία, έχουν γονατίσει, έχουν καταστρέψει το λαό, και την ίδια στιγμή έχουν το θράσος να μιλάνε για ανάπτυξη.

Αυτή τη στιγμή τα αποτελέσματα της μνημονιακής καπιταλιστικής τους “ανάπτυξης” στη χώρα είναι:

– Η επίσημη ανεργία βρίσκεται στο 25%, δηλαδή 1.300.000 συνάνθρωποί μας είναι χωρίς δουλειά. – Η επίσημη ανεργία των νέων ανθρώπων μέχρι 35 ετών βρίσκεται στο 60%.

– Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν ανασφάλιστοι ή σε μερική και εποχιακή  απασχόληση σε συνθήκες γαλέρας.

– 500.000 νέοι άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει εκτός Ελλάδας για να βρουν απελπισμένοι μια δουλειά στα σκλαβοπάζαρα του εξωτερικού.

– Οι συντάξεις έχουν περικοπεί μέχρι και 30% στους περισσότερους συνταξιούχους, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να καλούνται να ζήσουν με 300-400 ευρώ το μήνα.

– 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο τα τελευταία 7 μνημονιακά χρόνια.

– Οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες – επιτηδευματίες έχουν σταματήσει να πληρώνουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία λόγω έλλειψης δουλειάς.

– Η βαριά φορολογία έχει γονατίσει το λαό που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες.

– Το 35% του λαού, δηλαδή περίπου 4.000.000 συνάνθρωποί μας ζούνε στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχιας σε μια χώρα 11.000.000 κατοίκων όπως η Ελλάδα.

– Η βαριά φορολογία των μικρομεσαίων αγροτών τους οδηγεί στην έξοδο από το επάγγελμα.

– Δεκάδες κατασχέσεις και πλειστηριασμοί λόγω μη εξυπηρετούμενων δανείων ή άλλων οφειλών πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα σε όλη τη χώρα.

– Η υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας έχει διαλύσει την κοινωνία.

– Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει σχεδόν μηδενιστεί.

– Η χρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται στο 25% της προ-μνημονίων χρημοτοδότησης.

Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής τους ανάπτυξης, είναι τα αποτελέσματα της συνέχισης της αποπληρωμής του παράνομου και επονείδιστου δημόσιου χρέους από την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι τα αποτελέσματα της συνέχισης της συμμετοχής της Ελλάδας στο σφαγείο της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μόνο η ρήξη και η αποδέσμευση από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση των μνημονίων, του ρατσισμού και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, μόνο η μονομερής διαγραφή του τοκογλυφικού δημόσιου χρέους μπορεί να ανοίξει δρόμους για μια άλλη πολιτική που θα βάζει στο προσκήνιο της ανάγκες του λαού.

Η Περιφερειακή μας Παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, αγωνίζεται για μια κοινωνία όπου το καπιταλιστικό κέρδος, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν θα υπάρχουν και η κοινωνία θα παράγει τόσα όσα χρειάζεται για να καλύψει τις πραγματικές της ανάγκες.

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 6:00μμ στην Πλατεία  Ελευθερίας στη Λαμία, ενάντια στην μνημονιακή κυβερνητική πολιτική, ενάντια στον πραξικοπηματία πρωθυπουργό Τσίπρα και τους υπουργούς του, που πριν από 2 χρόνια μετέτρεψαν το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού ενάντια στα Μνημόνια, σε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Για να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, έξω από Ευρώ και ΕΕ, για να φωνάξουμε ότι ο πραξικοπηματίας πρωθυπουργός Τσίπρας και οι δωσίλογοι μνημονιακοί υπουργοί του είναι ανεπιθύμητοι στη Λαμία.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Ο Τσίπρας και οι υπουργοί του είναι ανεπιθύμητοι στη Λαμία

 

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27 Ιουλίου, 6.00 μμ, Πλατεία Ελευθερίας, Λαμία

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 2 χρόνια από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, μια κορυφαία στιγμή της ταξικής σύγκρουσης στην Ελλάδα, που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ ενάντια στα Μνημόνια, τη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Το συγκλονιστικό ΟΧΙ της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού άνοιξε ένα βαθύ ταξικό ρήγμα, έβαλε στο κέντρο της πολιτικής διαπάλης την ευρεία λαϊκή απαίτηση για μια άλλη πολιτική με κέντρο τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα.

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες και 2 χρόνια από τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και μετέτρεψε το λαϊκό ΟΧΙ σε ένα ντροπιαστικό ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, με μια ιστορικών διαστάσεων εξευτελιστική πολιτική κωλοτούμπα. Κόντρα στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού υπέγραψε και ψήφισε τον Ιούλιο του 2015 μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κτλ) ένα τρίτο, ακόμα χειρότερο απ’ τα δύο προηγούμενα, μνημόνιο και στη συνέχεια, υπέγραψε και 4ο μνημόνιο και εφάρμοσε τη διάλυση του ασφαλιστικού, την ένταση της φορολεηλασίας, το υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, τον «κόφτη», και τη ρατσιστική αντι-προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί σήμερα την βασική επιλογή των δανειστών και του κεφαλαίου για την προώθηση αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Δύο χρόνια μετά το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και 7 χρόνια μετά το 1ο μνημόνιο, η καπιταλιστική τους κρίση συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη παράλληλα με την οργή των άνεργων, των εργατών και της νεολαίας για τη λιτότητα, τη φτώχια, την ανεργία, τη βαριά φορολογία του λαού, τις χυδαίες φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, την εξαθλίωση και τη μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων από την Ελλάδα για τα κάτεργα του εξωτερικού.

Δύο χρόνια μετά το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ του 2015, ο 4ος μνημονιακός πρωθυπουργός Τσίπρας μαζί με όλους του δωσίλογους υπουργούς του, διοργανώνει αναπτυξιακό συνέδριο στη Λαμία, ενώ έχει διαλύσει, έχει εξαθλιώσει, έχει καταστρέψει την κοινωνία με τα 2 Μνημόνια που έχει ψηφίσει και εφαρμόζει.

Ο μνημονιακός δωσίλογος πραξικοπηματίας πρωθυπουργός και οι υπουργοί του είναι ανεπιθύμητοι!

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27 Ιουλίου, 6.00 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Δεν υπάρχουν ούτε υπήρξαν ποτέ δυνατότητες «διαπραγμάτευσης» και «μεταρρύθμισης» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο η μονομερής διαγραφή του τοκογλυφικού δημόσιου χρέους, μόνο η ρήξη και η αποδέσμευση από την ΕΕ των μνημονίων, του ρατσισμού και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, μπορεί να ανοίξει δρόμους για μια άλλη πολιτική που θα βάζει στο προσκήνιο της ανάγκες του λαού.

Δεν αρκούν τα ρηχά αντιμνημονιακά μέτωπα, χρειάζεται σύνδεση της πάλης για την κατάργηση των μνημονίων με το συνολικό στόχο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της αντι-λαϊκής επίθεσης. Αυτή τη στιγμή απαιτείται ένα κίνημα που δεν θα διστάζει να οδηγήσει τη σύγκρουση με την κυρίαρχη τάξη μέχρι το τέλος, μέχρι την ανατροπή της, μέχρι την εξουσία και την κυβέρνηση των εργαζόμενων,  στηριγμένη στη δύναμη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του συντάσσεται με το κεφάλαιο, εμείς με τα αδέρφια μας, τους άνεργους, τους απεργούς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, που αγωνίζονται για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση! Όλες και όλοι στους δρόμους! Στην πρώτη γραμμή για ένα δυνατό κίνημα αντίστασης και ανατροπής! Για να πάρει ο λαός στα χέρια του τον κόσμο που του ανήκει!

Ένωση Οικοδομοεργατοτεχνιτών Καμένων Βούρλων και Περιχώρων

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας

Την Πέμπτη 27 Ιούλη θα επισκεφθεί την Λαμία ο πρωθυπουργός και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο,  στα πλαίσια του συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Θα είμαστε εκεί για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης των μονοπωλίων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο των κατασκευών  και το λαό της περιοχής να δώσουν αγωνιστικό παρόν.

Διεκδικούμε: 

ü Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία.

ü Έκτακτη επιδότηση των ανέργων του κλάδου.

ü Αλλαγή των προϋποθέσεων τακτικής επιδότησης με ευνοϊκότερους όρους και όχι με τις προϋποθέσεις που ισχύουν από τη δεκαετία του ’90, όταν υπήρχε μεγάλη ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας.

ü Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.

ü Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.

ü Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με έργα που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, κατασκευής λαϊκών κατοικιών, έργα υποδομής κ.ά. με την ευθύνη του κράτους.

ü Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, που θα αμβλύνουν τον κίνδυνο να βρεθούν οι οικοδόμοι χωρίς προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

ü Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και οδήγησαν τη σύνταξη σε χαμηλότερα επίπεδα.

ü Προσλήψεις προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπιστεί η κλοπή της ασφάλισης, η ανασφάλιστη εργασία που επιβάλλουν οι μεγαλοεργοδότες.

ü Υποχρεωτική ασφάλιση με τον κανονισμό ασφάλισης των οικοδόμων του ΙΚΑ για τους εργαζόμενους που εκτελούν οικοδομικές και τεχνικές εργασίες, ανεξάρτητα αν δουλεύουν στα διάφορα προγράμματα (ΟΑΕΔ, κοινωφελή κ.τ.λ.).

ü Επαναφορά των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο ύψος του 2009.

ü Επαναφορά των διατάξεων που αφορούν τις ΣΣΕ και τις καθιστούν υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι των αντίστοιχων εργοδοτικών οργανώσεων που τις υπογράφουν.

ü Κατάργηση των νόμων που αφορούν ατομικές συμβάσεις, ενώσεις προσώπων κ.λπ. που στα χέρια των εργοδοτών είναι «βούτυρο στο ψωμί» για να εξασφαλίζουν άθλια μεροκάματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ  ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ  ΚΑΙ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/7/2014

ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ

Η εργατική τάξη του νομού μας έχει την δικιά της αγωνιστική ιστορία απέναντι στους κεφαλαιοκράτες και το πολίτικο τους προσωπικό, ο κλάδος μας την δική του πρωτοπόρα συμβολή και η εργατιά της ΛΑΡΚΟ αναμφισβήτητα έχει βάλει την σφραγίδα της. Nτόπιοι   και ξένοι δυνάστες του λαού, αντουφέκιστος δεν πέρασε   κανένας τους από την Ρούμελη.

Με αυτό το πνεύμα υποδεχόμαστε την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 τους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μιας Κυβέρνησης που με φανφάρες εξαπάτησε τους εργαζόμενους για να τους πάρει την ψήφο και μόλις την πήρε, αναδείχτηκε ως ο καλύτερος υπερασπιστής του κεφαλαίου, ισάξια με τις προηγούμενες.

Μπορεί να κοροϊδεύεις πολλούς για μεγάλο χρονικό διάστημα, όλους και για πάντα όμως δεν μπορείς.

Ο Πρωθυπουργός με το Επιτελείο του έρχονται για να «ανέβουν στα μπαλκόνια» της Λαμίας για να μας μιλήσουν για την «ανάπτυξη».

Την «ανάπτυξη» των ανέργων, των απλήρωτων, των εργαζόμενων με ημιαπασχόληση, σε δουλεμπόρους

εργολάβους, χωρίς ΣΣΕ, των 480 ευρώ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με ενιαία μισθολόγια, των πετσοκομμένων συνταξιούχων, της φοροληστείας και των καταχρεωμένων νοικοκυριών.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας και ειδικά στην ΛΑΡΚΟ γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την «ανάπτυξη» τους. Είναι βασισμένη στην απαξίωση της ΛΑΡΚΟ και την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της, το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και τις ατομικές συμβάσεις πείνας στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με χαμηλούς ΒΜ , χωρίς τριετίες, την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Από αυτήν την σκοπιά σας καλούμε να γεμίσουν τα λεωφορεία και να ανέβουμε στην ΛΑΜΙΑ συντεταγμένα, οργανωμένα και με παλμό.  Η ΛΑΡΚΟ είναι υπόθεση όχι μόνο των εργαζομένων της αλλά όλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας.

Διεκδικούμε:

Για τον κλάδο

Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων

Επαναφορά των ΣΣΕ και των κατώτερων Βασικών Μισθών του κλάδου στο Επίπεδο του 2007 ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.

Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους.

Κατάργηση των ομαδικών απολύσεων.

Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους 600 ευρώ.

Κατάργηση των πλειστηριασμών.

Για την ΛΑΡΚΟ

Άμεση κρατική χρηματοδότηση της ΛΑΡΚΟ και Ενιαίο Κρατικό Φορέα Μεταλλευτικής Βιομηχανίας με κριτήριο παραγωγής την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών. Οι εγχώριες πλουτοπαραγωγικής πηγές έχουν δυνατότητα να καλύψουν τις σύγχρονες διευρυμένες λαϊκές ανάγκες και η ΛΑΡΚΟ ως μοναδικός φορέας αξιοποίησης του σιδηρονικελίου στην Ελλάδα και μοναδικός παραγωγός στην Ευρώπη, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε μια τέτοια ανάπτυξη.

Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών. (συντήρηση, σεκιούριτι, καθαρισμοί, καθαρίστριες). Ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού.

Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους με τον υπολογισμό που δίνονταν στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν το 2007..

Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις που έγιναν και γίνονται με τον τρόπο και τον υπολογισμό που δίνονταν πριν το 2013.

Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση  των παραπάνω.

Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.

Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων.

Να περιέχει όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων ΣΣΕ (δάνεια, εκδρομές κλπ).

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

Άλλη μία Κυριακή τα καταστήματα είχαν τη δυνατότητα να είναι ανοιχτά. Άλλη μία Κυριακή αυτοί που άνοιξαν ήταν οι αλυσίδες, τα μεγάλα καταστήματα, οι πολυεθνικές. Η πείρα πλέον, (μετά από ενάμιση χρόνο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), μας δείχνει ότι δεν ήταν λάθος διαχείριση των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), που δουλεύαμε 8 Κυριακές το χρόνο.  Δεν είναι λάθος διαχείριση της τωρινής κυβέρνησης να ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου σε τέσσερις περιοχές της χώρας. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ!

Είναι επιδίωξη των πολυεθνικών! Η εκάστοτε κυβέρνηση υλοποιεί τα σχέδιά τους εξυπηρετώντας κάθε φορά τη μία ή την άλλη μερίδα του κεφαλαίου. Όσες διαφορές κι αν έχουν όμως, είναι ενωμένοι και χτυπούν ενιαία στο τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων. Και όσο εμείς δεν αντιδρούμε σε όλα αυτά που μας φέρνουν, τόσο οι μεγαλοκαρχαρίες θα μας εκμεταλλεύονται για να κερδίζουν περισσότερα.

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Αυτή η Κυριακή που μας πέρασε ήταν μια πρώτη απάντηση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Το Σωματείο μας των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Ν. Φθιώτιδας, με την συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και την ομάδα γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ, πραγματοποίησε μια δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης.

Το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε από το πρωί έξω από το BΕRSHKA και  ZARA για την περιφρούρηση της απεργίας και συνεχίστηκε με μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης, καταλήγοντας έξω από το σουπερμάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗ για να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία, που δεν αφήνει τους εργαζόμενους να πάρουν ούτε την ανακοίνωση του σωματείου.

Μετράμε θετικά ότι το σύνολο των μικρών καταστημάτων στη Λαμία δεν έπεσαν στην παγίδα του ανοίγματος με την ψεύτικη ελπίδα ότι θα καταφέρουν να αυξήσουν το τζίρο τους.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που βγήκαν μπροστά και απέργησαν κόντρα στις απειλές, και την εργοδοτική τρομοκρατία, σε έναν κλάδο που δεσπόζουν οι άθλιες εργασιακές σχέσεις, η εντατικοποίηση, η απλήρωτη εργασία.

Αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά ότι αυτοί που θέλουν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές είναι οι αλυσίδες και οι πολυεθνικές άσχετα αν ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα. Δεν είναι τυχαίο ότι δούλευαν με λειψό προσωπικό. Γνώριζαν ότι δε θα είχαν κίνηση, αλλά άνοιξαν για να συμβάλλουν στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Απλώνουμε το χέρι στους συναδέλφους μας που αυτή την Κυριακή δεν έκαναν το βήμα αλλά στέκονται πλάι μας, προβληματίζονται, αγανακτούν, οργίζονται. Μέσα από τις δεκάδες περιοδείες και τις εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους δουλειάς στην Λαμία και σε άλλες πόλεις, φανερώθηκε το πελάγωμα των συναδέλφων, η άρνηση της ζωής που οι επιχειρηματικοί όμιλοι επιδιώκουν να μας επιβάλουν.

ΕΜΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ… Ο ΠΑΓΟΣ ΕΣΠΑΣΕ… Ο ΔΡΟΜΟΣ ΧΑΡΑΧΤΗΚΕ….

Δεν επαναπαυόμαστε! Συνεχίζουμε δυναμικά απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε και σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά μας. Επόμενος σταθμός είναι η προετοιμασία για την κατάλληλη υποδοχή που χρειάζεται στον πρωθυπουργό, που θα επισκεφθεί την πόλη της Λαμίας για να παραβρεθεί στο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΛΗ 2017 (18.00) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΚΟ

Την Πέμπτη 27 Ιούλη θα επισκεφθεί την Λαμία ο πρωθυπουργός και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο,  στο πλαίσιο του συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Θα είμαστε εκεί για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης των μονοπωλίων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να δώσουν αγωνιστικό παρόν.

Διεκδικούμε: 

 • Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων
 • Κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
 • Επαναφορά των ΣΣΕ και των κατώτερων Βασικών Μισθών του κλάδου στο Επίπεδο του 2009 ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.
 • Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους.
 • Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Να χορηγείται για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Ο χρόνος ανεργίας να μετριέται ως συντάξιμος.
 • Αμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
 • Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου.
 • Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο.
 • Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 18:00

Σχετικές αναρτήσεις

Κέρασε όλο το καφενείο και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του!

efthia

Η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει…

efthia

Κλείνει αύριο το πρωί η Αινιάνων στη Λαμία

efthia
Φόρτωση....

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο