Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης στο Δομοκό

share on:

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού, πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης  του Δήμου Δομοκού, με θέμα «Συζήτηση και υποβολή προτάσεων για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Δομοκού για το έτος 2018».

Ο Πρόεδρος της επιτροπής και Δήμαρχος Δομοκού, Δημήτρης Τζιαχρήστας, προχώρησε στην ενημέρωση των μελών, στους οποίους γνωστοποιήθηκε και τέθηκε προς διαβούλευση το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δομοκού για το έτος 2018, όπως αυτό συντάχθηκε σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου και διάφορες προτάσεις – αποφάσεις  Τοπικών Συμβουλίων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης των Δήμων και επισημάνθηκε ότι ο τρόπος χρηματοδότησης, ο οποίος γίνεται μέσω ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, έχει μόνο πληθυσμιακά κριτήρια.

Ο κ. Τζιαχρήστας, τόνισε ότι για να αντέξουν οι περιφερειακοί Δήμοι πρέπει να συμπεριληφθούν στα κριτήρια χρηματοδότησης η έκταση του κάθε Δήμου καθώς και ο αριθμός των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε να επιτευχθεί η πιο ορθή και δίκαιη κατανομή των χρηματοδοτήσεων από το κράτος.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα συνεχιζόμενα ή υπό εκτέλεση καθώς και άλλα, τα οποία θα εκτελεστούν κυρίως από χρηματοδότηση μέσω ΣΑΤΑ.

 Στη συνέχεια, ακολούθησε διαλογική συζήτηση και εκφράστηκαν  σημαντικά  ζητήματα καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους από τα μέλη της επιτροπής.

 

Αφήστε μια απάντηση