Συνεδρίασε το ΣΤΟ Δήμου Δομοκού ενόψει καλοκαιριού

share on:

Συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Δομοκού για τον απολογισμό χειμερινής περιόδου 2018-2019 και  για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας των φορέων  αντιμετώπισης των κινδύνων  ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2019.

Η σύσκεψη, ξεκίνησε με τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2018-2019. Τόσο ο Δήμαρχος Δομοκού όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Συντονισμού Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Καρακάντζας ανέφεραν πως η συνεργασία που υπήρξε μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου ήταν άψογη και αντιμετωπίσθηκαν στο μέγιστο βαθμό οι δυσκολίες που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Στη συνέχεια, τέθηκε το ζήτημα της λήψης μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας των φορέων  αντιμετώπισης των κινδύνων  ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2019.

Ο κ. Τζιαχρήστας ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι μείζονος σημασίαςη πρόληψη για την αποφυγή πυρκαγιών, καθώς και η ανάγκη προστασίας και φύλαξης περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τα μέλη του Σ.Τ.Ο. τοποθετήθηκαν, κατέθεσαν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς, και συμφώνησαν ότι θα πρέπει ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας να είναι έτοιμος για την πρόληψη αλλά και την καταστολή πιθανής πυρκαγιάς.

Στη σύσκεψη  παρέστησαν εκτός των άλλων ο ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ζώης Πολύζος, ο Διοικητής του ΑΤ Δομοκού Θωμάς Γκούτας, ο Σεραφείμ Τσούμας και Σταύρος Κοθώνας από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δομοκού, η Συντονίστρια Διευθύντρια  του Κέντρου Υγείας Δομοκού Ελένη Μακρή, ο Σ/χης Π.Υ του ΚΕΥΠ Λαμίας Γιώργος Γιωτόπουλος, εκπρόσωποι του ΔΕΣΦΑ Α.Ε Δημήτρης Βασιλός και Άννα Ζαχαροπούλου, ο Πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου Δημήτρης Μπαλκούρας, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Αυγέρης, Γιώργος Κόγιας και Γιάννης Φράγκος, η Προϊσταμένη των Διοικητικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Περιβάλλοντος Κατερίνα Ζηκούλη, ο Δημήτρης Μπακοστέργιος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δομοκού Δημήτρης Τσόγκας, οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των τοπικών Κοινοτήτων Βουζίου Γιώργος Γκουζίνης, Τ.Κ Νεοχωρίου Γιώργος Τσαδήμας, Τ.Κ Παλαμά Γιάννης Χριστοδούλου Τ.Κ Πουρναρίου Αντώνης Γκιρλέμης, και Τ.Κ Φιλιαδώνας Σπύρος Μπαϊκούσης.

Αφήστε μια απάντηση