Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη και 43 θέματα το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

share on:

Αύριο Τετάρτη 3 Ιούνη στις 11.00 θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς με 43 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Στην αρχή της συνεδρίασης θα γίνει ενημέρωση του ΠΣ σχετικά με τα στοιχεία απολογισμού του έτους 2019 του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.).

Να δούμε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο Αντικατάσταση μέλους και του αναπληρωτή του, στη Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της από 12/7/2018 προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Λαμιέων για την κατασκευή του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ».

Θέμα 2ο Ορισμός εκπροσώπου της «Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», στο Δ.Σ της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Διαχείριση και Διοίκηση Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης Βοιωτίας Α.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ».

Θέμα 3ο Έγκριση 2ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος των Περιφερειακών ΚΑΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2020 (Περιφερειακοί ΚΑΠ- ΤΡΟΠ. 02).

Θέμα 4ο Έγκριση 3ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Εύβοιας έτους 2020.

Θέμα 5ο Έγκριση 2ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Ευρυτανίας έτους 2020.

Θέμα 6ο Έγκριση 2ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Βοιωτίας έτους 2020.

Θέμα 7ο Έγκριση 3ης τροποποίησης (τροπ. 03) Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Φωκίδας έτους 2020

Θέμα 8ο Έγκριση πρότασης τροποποίησης της ΣΑ ΕΠ066 του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτους 2020

Θέμα 9ο Έγκριση πρότασης τροποποίησης της ΣΑ ΕΠ3562 του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτους 2020.

Θέμα 10ο Εγγραφή νέου έργου στην ΣΑΕΠ866 για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις) που έπληξαν το Κωπαϊδικό Πεδίο στους Δήμους Ορχομενού και Αλιάρτου – Θεσπιέων της Π.Ε. Βοιωτίας στις 04 – 06 Απριλίου 2020.

Θέμα 11ο Εγγραφή νέου έργου αρμοδιότητας της Περιφέρειας στην ΣΑΕΠ866 για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις) που έπληξαν τον Δήμο Καμένων Βούρλων της Π.Ε. Φθιώτιδας στις 04 Απριλίου 2020.

Θέμα 12ο Εγγραφή νέου έργου αρμοδιότητας του Δήμου Καμένων Βούρλων στην ΣΑΕΠ866 για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις) στις 04 Απριλίου 2020.

Θέμα 13ο Εγγραφή νέου ενάριθμου αρμοδιότητας Δήμου Λοκρών στην ΣΑΕΠ866 για την αποκατάσταση ζημιών δημόσιων υποδομών, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα

(βροχοπτώσεις) στις 04 – 05 Απριλίου 2020.

Θέμα 14ο Εγγραφή νέου ενάριθμου αρμοδιότητας Δήμου Ερέτριας στην ΣΑΕΠ866 για την αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα υποδομών, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 04 – 07 Απριλίου 2020.

Θέμα 15ο Εγγραφή νέου ενάριθμου αρμοδιότητας Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού στην ΣΑΕΠ866 μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις,πλημμύρες) που έπληξαν το Δήμο ΙστιαίαςΑιδηψού του Νομού Ευβοίας

Θέμα 16ο Εγγραφή νέου ενάριθμου αρμοδιότητας Δήμου Κύμης – Αλιβερίου στην ΣΑΕΠ866 για την αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα υποδομών, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 04 – 07 Απριλίου 2020.

Θέμα 17ο Τροποποίηση πίνακα υποέργων στα πλαίσια του ενάριθμου 2017ΕΠ56600002 «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» της ΣΑΕΠ 566

Θέμα 18ο Έγκριση Σύναψης και Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΓΙΩΝ ΕΥΔΑΠ (ΝΠΔΔ), για την προμήθεια των αναγκαίων ποσοτήτων ακατέργαστου νερού, για την ενίσχυση της άρδευσης του Κωπαίδικού Πεδίου, για την αρδευτική περίοδο 2020

Θέμα 19ο Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Στερεάς και της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου για το έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΩΝ ΙΝ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ», εξουσιοδότηση κ. Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Θέμα 20ο Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Αγράφων, για την υλοποίηση του υποέργου «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΣΟΥΚΑ – ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ ΑΠΟ Χ.Θ. 2+000 ΕΩΣ Χ.Θ. 6+000″ του ενάριθμου 2016ΕΠ86600000, (ΣΑΕΠ866, ενάριθμο 2016ΕΠ86600000, με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016»).

Θέμα 21ο Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και του Δήμου Καρπενησίου, για το έργο της ΣΑΕΠ 066 με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΕΥΣΕΩΝ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΔΕ ΚΤΗΜΕΝΙΩΝ» και ΚΕ 2018ΕΠ06600078, εξουσιοδότηση κ. Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Θέμα 22ο Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και του Δήμου Καρπενησίου, για το έργο της ΣΑΕΠ 066 με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ» και ΚΕ 2018ΕΠ06600072, εξουσιοδότηση κ. Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Θέμα 23ο Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, για το έργο της ΣΑΕΠ 066 με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΔΑΦΝΟΥΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ» και ΚΕ 2019Π06600013, εξουσιοδότηση κ. Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Θέμα 24ο Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης για τη μελέτη: «Συμπληρωματικές μελέτες για την επέκταση Αλιευτικού καταφυγίου στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας».

Θέμα 25ο Έγκριση τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΤΟΕΒ Αμουρίου – Λιανοκλαδίου – Ζηλευτού για το έργο: «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού της χώρας (Επισκευή τριών αρδευτικών γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Αμουρίου – Λιανοκλαδίου – Ζηλευτού)».

Θέμα 26ο Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της μεταξύ της 5ης Υ.Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για το έργο: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ», εξουσιοδότηση κ. Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Θέμα 27ο Έγκριση 1ης τροποποίησης (παράταση προθεσμίας) της Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Π.Α.) για την εκτέλεση του έργου της ΣΑΕΠ766 με ΚΑ:2017ΕΠ76600012 και τίτλο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΩΠΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ».

Θέμα 28ο Έγκριση παράτασης της χρονικής διάρκειας της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Θηβαίων με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΕ ΒΑΓΙΩΝ, ΔΕ ΘΙΣΒΗΣ, ΔΕ ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017 – 2018 (Α’ ΦΑΣΗ)»

Θέμα 29ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης με το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση και επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην ζώνη λιμένα Ιτέας (Λ.Τ. Ν. Φωκίδας)», προϋπολογισμού 124.000,00€, που έχει ενταχθεί στην ΣΑΕ 189, και ορισμός εκπροσώπων της ΠΣΤΕ για την σύσταση της επιτροπής παρακολούθησης της.

Θέμα 30ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(Α.Π.Θ) και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση του έργου «Παρακολούθηση Δυνητικώς Τοξικών Μικροφυκών στις Ζώνες Παραγωγής και Αλιείας Δίθυρων Μαλακίων των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Εύβοιας για την χρονική περίοδο Ιούνιος 2020 έως Ιούνιος 2023».

Θέμα 31ο Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ, για το έργο της ΣΑΕΠ 066 με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΝΑΔΕΙΞΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ» και ΚΕ 2018Π06600056, εξουσιοδότηση κ. Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Θέμα 32ο Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και του ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ για το έργο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΕΞΑΡΧΟΣ – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ», εξουσιοδότηση κ. Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Θέμα 33ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Λαμιέων, για τη «Διοίκηση και λειτουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών Θερμοπυλών»

Θέμα 34ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης με το Γραμματικοπούλειο Τρίγκειο και Μπάλειο Θ.Χ.Π. Ιτέας για την εκτέλεση του έργου «Γραμματικοπούλειο Τρίγκειο και Μπάλειο ΘΧΠ Ιτέας. Ανέγερση νέας πτέρυγας-Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου – Εξοπλισμός», προϋπολογισμού 2.500.000,00€, που έχει ενταχθεί στην ΣΑΕ 093, και ορισμός εκπροσώπων της ΠΣΤΕ για την σύσταση της επιτροπής παρακολούθησης της.

Θέμα 35ο 3η Τροποποίηση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2020, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Θέμα 36ο Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έως το Α’ τρίμηνο 2020.

Θέμα 37ο Έγκριση αναμορφωμένου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) οικονομικού έτους 2020.

Θέμα 38ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού µε σύμβαση μίσθωσης έργου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου με τίτλο Fostering the role of public authorities as demanders of innovation through public procurement – Ενισχύοντας τον ρόλο των Δημόσιων Αρχών ως προμηθευτών καινοτομίας μέσω δημοσίων συμβάσεων» και ακρωνύμιο «i-Buy» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «INTERREG EUROPE».

Θέμα 39ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Π. Ε. Φθιώτιδας, κατά την θερινή περίοδο.

Θέμα 40ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών, για αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Π. Φωκίδας

Θέμα 41ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών, για αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Π. Ε. Ευρυτανίας

Θέμα 42ο Έγκριση του σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών.

Θέμα 43ο Γνωμοδότηση σύμφωνα με τις παραγράφους 2,3 και 4 του άρθρου 46 του Ν. 4512/2018 (ΦΕΚ5/Α/17-01-2018), αναφορικά με την ανεπάρκεια αδρανών υλικών, λόγω απουσίας καθορισμένων λατομικών περιοχών στη Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και την υποβολή εισήγησης από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για τον καθορισμό λατομικών περιοχών στη Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας

Αφήστε μια απάντηση