Συνελήφθησαν οι δύο κακοποιοί που είχαν αποδράσει από το λιμάνι του Πειραιά

share on:

Στη Νέα Φιλαδέλφεια εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο κακοποιοί που απέδρασαν το βράδυ της Τετάρτης, από το λιμάνι του Πειραιά, κατά την διάρκεια της μεταγωγής τους σε φυλακές της Κρήτης. Οι δύο δραπέτες έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας έπειτα από ειδική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της ΕΚΑΜ.

Το χρονικό της απόδρασης εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Οι αστυνομικοί είχαν παραλάβει τους κρατουμένους από τις φυλακές Κορυδαλλού, για να τους μεταφέρουν στην Κρήτη. Λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ κι ενώ όλοι οι κρατούμενοι είχαν αποβιβαστεί από την κλούβα και είχαν μπει στο καράβι, τέσσερις από αυτούς κατάφεραν να λύσουν τις χειροπέδες τους και να αποδράσουν.

Ο ένας συνελήφθη μέσα στον χώρο του λιμανιού Πειραιά, ενώ ο δεύτερος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ εκτός και συνελήφθη. Κατάφεραν, όμως, να διαφύγουν οι υπόλοιποι δύο, οι οποίοι θεωρούνται από τους αστυνομικούς αρκετά επικίνδυνοι, αφού είναι καταδικασμένοι για ανθρωποκτονίες.

Ο ένας είναι ένας 35χρονος Αλβανός γνωστός ως «Νίκο», ο οποίος, έπειτα από εντολή ημεδαπού κακοποιού στις 29 Νοεμβρίου 2011, σκότωσε στην Καλαμάτα έναν 35χρονο ομοεθνή του και τον μόλις 2,5 χρόνων γιο του. Προκειμένου, δε, να συλληφθεί στο Πόρτο Ράφτη, χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση από τα ΕΚΑΜ.

Ο δεύτερος είναι ένας 30χρονος επίσης Αλβανός, ο οποίος τον Μάρτιο του 2015 είχε σκοτώσει ιδιοκτήτη ψιλικών στην Ελευσίνα και, έναν μήνα πριν από αυτό, σε ληστρική εισβολή, είχε ξυλοκοπήσει ηλικιωμένη στον Ασπρόπυργο, η οποία υπέκυψε λίγες ημέρες αργότερα στα τραύματά της.

Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία Πειραιά απεστάλη, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των έξι αστυνομικών του Μεταγωγών Χανίων οι οποίοι συμμετείχαν στην μεταφορά των κρατουμένων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση