Συνεχίζεται η διάθεση προϊόντων από το κίνημα

share on:

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ανοιχτή συνέλευση του κινήματος χωρίς μεσάζοντες. Στα θετικά της, η μεγάλη συμμετοχή παραγωγών, μαζί με παραγωγούς βιολογικών προϊόντων και οικοτεχνίες της περιοχής που για πρώτη φορά ήρθαν σε επαφή.

Μετά την ενημέρωση της συνέλευσης για τα προϊόντα που παράγουν, συζητήθηκε το ενδεχόμενο διοργάνωσης μιας εμβόλιμης απευθείας διάθεσης, μετά τις 10 Νοέμβρη και πριν τις 15 Δεκέμβρη, αποκλειστικά με βιοκαλλιεργητές και οικοτεχνίες.

Η πιο πιθανή ημερομηνία για αυτή την ειδική απευθείας διάθεση, αν λυθούν όλα τα σχετικά διαδικαστικά ζητήματα, είναι η 24η Νοέμβρη. Θα δοθεί έτσι η ευκαιρία σε όλους μας να γνωρίσουμε σημαντικές προσπάθειες και ιδιαίτερα, ποιοτικά προϊόντα, που παράγονται πολύ κοντά μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής είναι η ευρύτερη συμμετοχή εθελοντών και η ενεργοποίηση και συνεργασία των παραγωγών.

Εκτός από το παραπάνω θέμα, και πέρα από τα καθιερωμένα, από τη Συντονιστική Ομάδα είχε γίνει προετοιμασία και για τη συζήτηση της ευρύτερης συνεργασίας και συντονισμού τοπικών φορέων – συλλόγων – κινήσεων αλληλεγγύης πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Αυτό το θέμα, λόγω της μικρής συμμετοχής των άλλων φορέων και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι από τους παρόντες το γνώριζαν από τις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Ομάδας, δεν συζητήθηκε.

Ας αναλογιστούμε ότι είναι δύσκολο για τη Συντονιστική Ομάδα, αν και σχετικά πολυπληθής, να συνεχίζει μόνη της και μάλιστα να διευρύνει τις δραστηριότητες της κίνησης. Χρειάζεται η συμμετοχή περισσοτέρων και στο σχεδιασμό τους και στην υλοποίησή τους.

Συνεχίζουμε, παράλληλα με τις προσπάθειες για την εμβόλιμη, με την απευθείας διάθεση που θα γίνει το Σάββατο 10 Νοέμβρη με ζυμαρικά, γίγαντες και φασόλια πλακέ Καστοριάς, ψημένες πιπεριές και μελιτζάνες, ελαιόλαδο, ρύζι, τυρί, γιαούρτι, απορρυπαντικά και χαρτικά.

Οι παραγγελίες της είναι σε εξέλιξη μέχρι την Τετάρτη 7 Νοέμβρη και μπορούν να δοθούν:

– Διαδικτυακά με την ηλεκτρονική φόρμα της ιστοσελίδας μας www.kastrolamias.gr

– Στα τηλέφωνα: 6985603574 (Cosmote) 6947081904 (Vodafone) 6906981623 (Wind)

– Σε εθελοντές της κίνησης στην Πλ. Πάρκου: Το Σάββατο 3 Νοέμβρη (10:30-12:30)

Ανοιχτή είναι και η Φόρμα Εθελοντών για 10/11/2018 στην ιστοσελίδα.

Η ανάγκη για εθελοντές είναι μεγάλη, καλούμε όσους πιστεύουν σ’ αυτή την προσπάθεια και τη στηρίζουν ως αγοραστές, να τη στηρίξουν όσο μπορούν και ως εθελοντές διασφαλίζοντας τη συνέχεια και την επιτυχία της.

Αφήστε μια απάντηση