Συνωστισμός στα ΜΜΜ και «Μένουμε Ασφαλείς» είναι ασύμβατα

share on:

Το ζήτημα των δημοσίων μεταφορών δείχνει να βρίσκεται εκτός ελέγχου, με την Κυβέρνηση της ΝΔ να καταφεύγει σε ημίμετρα όπως η προμήθεια και ένταξη οχημάτων ΚΤΕΛ, τα οποία δεν λύνουν το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έχουν μειωθεί σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019 που δεν υπήρχε πανδημία.

Οι πολίτες της χώρας είναι πέρα και πάνω από κάθε πολιτική ιδεολογία και συμφέρον, και οι μετακινήσεις τους πρέπει να γίνονται με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και προστασία, αντί η Κυβέρνηση να επικαλείται την προσωπική ευθύνη του καθενός.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουμε την αναγκαιότητα αύξησης των δρομολογίων όχι μόνο σε επίπεδα αντίστοιχα του περσινού έτους, αλλά πολύ περισσότερων.  

Για να συμβεί αυτό απαιτείται σε πρώτη φάση η άμεση πρόσληψη οδηγών αλλά και τεχνικού προσωπικού, ώστε όλα τα οχήματα να είναι λειτουργικά και ενταγμένα στα καθημερινά δρομολόγια, αντί να είναι παροπλισμένα στα αμαξοστάσια λόγω εύκολα επισκευάσιμων βλαβών. Συμπληρωματικά για την εξυπηρέτηση των υγειονομικών συνθηκών λόγω πανδημίας, μπορούν να μισθωθούν και να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικά και τουριστικά λεωφορεία και οχήματα των ΚΤΕΛ, για την εξυπηρέτηση αναγκών στις ώρες αιχμής.

Μεσοπρόθεσμα απαιτείται η διενέργεια διαγωνισμών αγοράς επιπλέον οχημάτων για να μη χαθεί άλλος χρόνος.

Εάν θέλουμε όμως να μιλήσουμε επί της ουσίας, και έχοντας κατά νου την μετακορονοϊό εποχή, χρειάζεται άμεση αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης της μετακίνησης με ουσιαστική προώθηση πρακτικών βιώσιμης κινητικότητας, επικαιροποίηση συγκοινωνιακών μελετών, και αντικατάσταση παλαιών οχημάτων με νέα πράσινα οχήματα που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, και πάντα σε αριθμούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μετακίνησης των πολιτών.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Αφήστε μια απάντηση