Συσκέψεις για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ

share on:

Με τη χώρα να βρίσκεται και επισήμως σε προεκλογική περίοδο συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο τις εκλογές και ειδικότερα τα ονόματα που θα απαρτίσουν τα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου.

Ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές και μετά την παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής, ο πρωθυπουργός είχε σήμερα επαναλαμβανόμενες συσκέψεις με αντικείμενο τη στελέχωση των ψηφοδελτίων.

Τα πρώτα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το πέρας της Πολιτικής Γραμματείας ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας έχουν ήδη κλείσει οι υποψηφιότητες ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις για την Αττική όπου αναμένουν καταιγισμό στελεχών πρώτης γραμμής.

Την Πολιτική Γραμματεία εκτός από τη συζήτηση για τα ψηφοδέλτια θα απασχολήσει και η παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματος.

Να σημειώσουμε πως την Τρίτη έγινε γνωστή η απόφαση των Οικολόγων Πράσινων για συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Στην ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι σημειώνουν πως το αποτύπωμα της μέχρι τώρα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν θετικό και σημειώνουν ότι διαπιστώνονται συγκλήσεις σε βασικά ζητήματα μεταξύ των δύο κομμάτων.

 

Υποψηφιότητες

Με την 7η Ιουλίου να πλησιάζει ήδη έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα για τα ψηφοδέλτια όπως αυτό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη που θα ριχτεί στη μάχη του Δυτικού Τομέα της Αθήνας (από τη Β΄ Αθηνών), ενώ η Εφη Αχτσιόγλου φαίνεται πως «κλειδώνει» ως επικεφαλής στο Επικρατείας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατεβαίνει στον Βόρειο Τομέα, εκεί όπου θα πάρει το βάπτισμα του πυρός και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον Νίκο Φίλη. Στον Νότιο Τομέα είναι σίγουρη η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά, ενώ για την ίδια περιοχή ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Ξυδάκη, του Αλέξη Χαρίτση κ.ά.

Αφήστε μια απάντηση