Σφοδρή επίθεση σε Μαρινάκη, Αλαφούζο, Αναστασιάδη, Κουρτάκη

share on:

Σκληρή επίθεση στους εκδότες Μαρινάκη, Αλαφούζο, Αναστασιάδη και Κουρτάκη με αφορμή το ζήτημα της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η κυβέρνηση αφουγκραζόμενη την αγωνία των δημοσιογράφων καταφέρνει να επιλύσει το πρόβλημα με τον ΕΔΟΕΑΠ αλλά «το δυστύχημα είναι ότι και σε αυτό το πεδίο οι κατ’ εξακολούθηση οργανωτές της απεργοσπασίας που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι».

Καταλόγισε στους δημοσιογραφικούς ομίλους των κυρίων Μαρινάκη, Αλαφούζου, Αναστασιάδη και Κουρτάκη ότι πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση ναρκοθέτησης της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ «αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τόσο τις πολιτικές τους σκοπιμότητες όσο και την πλήρη αδιαφορία τους για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του δημοσιογραφικού κόσμου και όλων των εργαζόμενων στον Τύπο».

Αναφερόμενος στην απόδοση κοινωνικού μερίσματος, ο κ. Τζανακόπουλος αναρωτήθηκε τι θα ψηφίσει φέτος ο Κυρ. Μητσοτάκης: «αν, δηλαδή, θα ευθυγραμμιστεί με τις εισηγήσεις των πλέον ακραίων του κόμματός του, επαναλαμβάνοντας το περσινό του ολίσθημα όταν και καταψήφισε την παροχή 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους, ή αν τελικά θα υποχωρήσει και θα ψηφίσει τη σημαντική αυτή ενίσχυση».

Για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι σαφής η κοινή βούληση όλων των πλευρών να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Η υποψηφιότητα Μουζάλα για τη θέση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης θα αποτελέσει τιμή για τη χώρα μας -σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος- και γνωστοποίησε ότι αν εγκριθεί θα είναι «αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών για την ανθρωπιστική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».

Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει την προσεχή Παρασκευή στη Βουλή για το θέμα της ασφάλειας και εκεί θα τεθούν τα συγκεκριμένα ερωτήματα και προς τον κ. Μητσοτάκη «για την κάλυψη που παρέχει στον κύριο Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και παρείχε εξυπηρετήσεις σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου», είπε επίσης.

Κατηγόρησε, δε, την αξιωματική αντιπολίτευση ενώ καταθέτει την οργή και τον αποτροπιασμό της για την έξαρση βίας και ανομίας στη χώρα, την ίδια στιγμή δίνει συγχαρητήρια στην ελληνική Αστυνομία για μια σειρά από επιτυχίες της.

 

 

Αφήστε μια απάντηση