Σύγκρουση τρένου με ΙΧΕ εκπαιδευτικών στην Κ. Τιθορέα

share on:

Αυτοκίνητο με εκπαιδευτικούς από τη Λαμία, που πήγαιναν σήμερα το πρωί στην Κάτω Τιθορέα για μάθημα, παρασύρθηκε από την τοπικό τρένο Λιανοκλαδίου-Τιθορέας, στην τελευταία ισόπεδη διάβαση πριν φτάσουν στο χώρο της δουλειάς τους.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός καθηγήτριας και ο τραυματισμός τριών ακόμη συναδέλφων της που επέβαιναν στο ασημί Τογιότα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το τρένο έπεσε πάνω στο ΙΧΕ που εκείνη τη στιγμή προσπαθούσε να διασχίσει τη διάβαση, και το παρέσυρε για αρκετά μέτρα μέχρι να ακινητοποιηθεί.

Για τον απεγκλωβισμός των εκπαιδευτικών χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών και των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο.

Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι στη συγκεκριμένη διάβαση πέφτουν πολλές φορές οι μπάρες χωρίς να αναμένεται διέλευση τρένου, με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι οδηγοί να επιχειρούν να περάσουν ακόμη και με κατεβασμένες μπάρες!

Να σημειώσουμε ότι η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθήνας –Θεσσαλονίκης δεν επηρεάστηκε αφού το τραγικό συμβάν έγινε στο παλαιό δίκτυο, που πλέον χρησιμοποιείται μόνο για 1-2 τοπικά δρομολόγια την ημέρα.

Αφήστε μια απάντηση