Σύσκεψη για τα αδέσποτα στον Δήμο Λαμιέων

share on:

Σύσκεψη με θέμα την μείωση των αδέσποτων πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη.

Στη συνάντηση, εκτός του Δημάρχου, συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας και ο Υποδιευθυντής, Αστέριος Μαντζιώκας και Γιώργος Τσαμαδιάς, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Λάμπρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζάχος Χαλβαντζής και η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Έφη Γρίβα.

Το κυριότερο θέμα που θίχτηκε ήταν η συμβολή της Αστυνομίας στην προσπάθεια να ενημερωθούν οι πολίτες για την ανάγκη τοποθέτησης τσιπ στα δεσποζόμενα ζώα, τις στειρώσεις αλλά και τα πρόστιμα που επιβάλλει ο νόμος σε κάθε είδους παραβατικότητα σχετικά με τα ζώα (τσιπ, εγκαταλείψεις, κακοποίηση, μη αποκομιδή περιττωμάτων).

Σε πρώτη φάση, θα βγει στους δρόμους μικτό κλιμάκιο Αστυνομίας, Δήμου και Φιλοζωικού Συλλόγου που θα ενημερώνει τους δημότες, ενώ θα ενταθούν οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την τήρηση της νομοθεσίας.

Παράλληλα αποφασίστηκε η καταγραφή όλων των δεσποζόμενων ζώων και η καταχώρηση των στοιχείων σε Τράπεζα Δεδομένων ώστε να υπάρξει η δυνατότητα ελέγχου των γεννήσεων και εγκαταλείψεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει στελέχωση σε δυναμικό από τον δήμο συνεπικουρούμενο από εθελοντές-μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Μετά από πρόταση του Φιλοζωικού Συλλόγου θα τοποθετηθούν πινακίδες σε  δημόσιους χώρους για τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων σκύλων σχετικά με τις ακαθαρσίες των ζώων τους καθώς και η αναγραφή των σχετικών προστίμων.

***  Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας με ανακοίνωσή του καλέι όλους τους φιλόζωους για ποτό ή καφέ το βράδυ της Παρασκευής 9 Ιουνίου 2017 στο Dolce Cafe στην Πλατεία Διάκου. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην περίθαλψη των αδέσποτων της Λαμίας.

 

Αφήστε μια απάντηση