Σύσκεψη Προέδρων Επιμελητηρίων με τον Πρόεδρο της ΝΔ

share on:

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης παραβρέθηκε σε σύσκεψη εργασίας, μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα: «οι  εξελίξεις στην οικονομία και ο μεταρρυθμιστικός ρόλος των Επιμελητηρίων», που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.

Στη τεχνική σύσκεψη συμμετείχαν αρκετοί Πρόεδροι Επιμελητηρίων της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας προς τους ανθρώπους της αγοράς, μεταξύ άλλων τόνισε: «Στη χώρα μας σήμερα επιβάλλεται καθεστώς αυξημένης επιτήρησης και μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις μας να παράξουν πλούτο, να υιοθετήσουμε πολιτικές που θα τονώσουν την απασχόληση με παράλληλη μείωση των φορολογικών συντελεστών».

Επιπλέον αναφέρθηκε στον ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του κόμματος του και των επιμελητηρίων. «Είναι ανάγκη τα τοπικά προβλήματα κάθε περιοχής να φτάνουν στη Νέα Δημοκρατία, ώστε να φιλτράρονται και να εντάσσονται στα τοπικά προγράμματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μίλησε για προσεκτικές δεσμεύσεις τόσο του ιδίου, όσο και της παράταξής του όσον αφορά την αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών. Επεσήμανε την ανάγκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και των επιχειρήσεων, ο οποίος θα πρέπει να έχει οριζόντια εφαρμογή και στη Δημόσια Διοίκηση.

 Συνοψίζοντας, τόνισε ότι «η οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας βάζει στο επίκεντρο τις δυνάμεις τις υγιούς επιχειρηματικότητας, θέλοντας να απενοχοποιήσει το επιχειρείν».

Από την πλευρά των Προέδρων των Επιμελητηρίων τέθηκαν οι προβληματισμοί για το μέλλον του Επιμελητηριακού θεσμού, για την καθημερινή μάχη που δίνουν οι ίδιοι και οι συνάδελφοί τους για να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους, καθώς και για την υπερφορολόγηση που πνίγει σαν θηλιά τους επαγγελματίες.

Επεσήμαναν πως είναι αυτοί που στηρίζουν την πραγματική οικονομία και στοχοποιούνται μονίμως ως ύποπτοι και υπαίτιοι,  για τα δεινά της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Τέλος, ζήτησαν να ενισχυθεί ο αναπτυξιακός ρόλος των Επιμελητηρίων, μέσω όμως ενός κεντρικού αναπτυξιακού πλάνου της χώρας με εθνική στρατηγική.

Αφήστε μια απάντηση