Σύσκεψη του ΠΕΚΕΣ Στερεάς με τους Δ/ντές Σχολικών Μονάδων Φθιώτιδας

share on:

Eυρεία υπηρεσιακή σύσκεψη – ημερίδα με θέματα οργανωτικά που αφορούν στη συνεργασία μεταξύ του νεοσύστατου θεσμού του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού  Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας και των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, πραγματοποιήθηκε  χθες στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου  Λαμιέων, με τη συμμετοχή των στελεχών (του Οργανωτικού Συντονιστή και των 27 Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου) του οικείου ΠΕ.Κ.Ε.Σ., των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων του νομού.  

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειακός  Διευθυντής Εκπαίδευσης Χρήστος Δημητρίου, ο Διευθυντής Β/θμιας Σπύρος Πιλιτζίδης και ο αναλ. Δ/ντής Α/θμιας Κων/νος Δημητρακάκης εκφράζοντας τις ευχές  τους για  την επιτυχία  του έργου που καλείται να προσφέρει το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, την παρακολούθηση, τον συντονισμό, την παιδαγωγική στήριξη του έργου των Σχολικών Μονάδων καθώς και την επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών, ενώ την βούληση του Δήμου Λαμιέων να διευκολύνει και συνδράμει στην αποστολή του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. εξέφρασε και η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Βίβιαν Αργύρη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στη φιλοσοφία και τη νέα αντίληψη της συνεργασίας και συλλογικότητας που εισάγει στη λειτουργία της Εκπαίδευσης ο νέος νόμος (4547/2018) και ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας του ΠΕ.Κ.Ε.Σ., εξειδικεύοντας στα ζητήματα συνεργασίας του νέου αυτού θεσμού με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Ακολούθησε εισήγηση της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 Παναγιώτας Καραφέρη, η οποία αναφέρθηκε στις νέες – εποπτευόμενες από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. – Υποστηρικτικές Δομές του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) και του Κέντρου Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.), τις οποίες θεσπίζει ο Ν. 4547/2018, επικεντρώνοντας στη διαδικασία και τους τρόπους συνεργασίας – δια της διαμεσολάβησης του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. – των εν λόγω Δομών (Κ.Ε.Σ.Υ., Κ.Ε.Α.) με τις κατά τόπους Σχολικές Μονάδες.

Τέλος, ο προϊστάμενος του Κ.Ε.Σ.Υ. Φθιώτιδας Γιάννης Μπαρμπάτσης ανέλυσε την αποστολή του Κ.Ε.Σ.Υ. στους τομείς της διερεύνησης εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών και υλοποίησης αντιστοίχων παρεμβάσεων καθώς και δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία.

Ακολούθησε ευρύς διάλογος και ανταλλαγή απόψεων, θέσεων, προβληματισμών και τοποθετήσεων τόσο των Διευθυντών Εκπαίδευσης όσο και των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Εκπαίδευσης.

***  Με πρωτοβουλία του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας ανάλογες υπηρεσιακές, ενημερωτικού χαρακτήρα συσκέψεις με τη συμμετοχή των Διευθυντών Σχολείων, θα πραγματοποιηθούν: την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη στη Χαλκίδα, την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη στην Αλίαρτο, την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη στην Αταλάντη, την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη στην Άμφισσα και την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη στο Καρπενήσι.

Αφήστε μια απάντηση