Τέσσερις ομάδες θα ανέβουν φέτος από τη Γ’ στη Β’ Εθνική

share on:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA και UEFA  Πετρ Φούσεκ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Απεδέχθη την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για τροποποίηση της προκήρυξης της Α’  Εθνικής 2, αγωνιστικής περιόδου 2020-21, αναφορικά με την διαδικασία ανόδου στη Α’  Εθνική. Η τροποποίηση προβλέπει απευθείας προαγωγή της πρωταθλήτριας ομάδας, ενώ ο 2ος της κατάταξης θα δώσει αγώνες μπαράζ με την 13η ομάδα της Α’  Εθνικής.

***  Το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα της Α’  Εθνικής 2 θα εγκριθεί μόλις εναρμονιστεί με το αντίστοιχο της Α’  Εθνικής και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ενέκρινε το αίτημα της Α’  Εθνικής 2 για παράταση της διαδικασίας αδειοδότησης των ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου και Ιεράπετρας μέχρι τις 20 Οκτώβρη 2020.

Ενέκρινε την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας αγωνιστικής περιόδου 2020-21, καθώς και την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων ο τελικός του Κυπέλλου να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για αύξηση των ομάδων της Β’  Εθνικής απο 19 σε 20, με τον προβιβασμό του σωματείου Σαντορίνη 2020, βάσει του άρθρου 20, παράγραφος 10 του ΚΑΠ.

Απεδέχθη την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την ένταξη του Πλατανιά στον 10ο όμιλο, της Κασσιόπης στον 5ο όμιλο και του Πανιωνίου στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.  Επίσης  από την Γ’ Εθνική  στη  Β’ Εθνική  θα ανέβουν 4 ομάδες μετά από ειδικό τουρνουά με συμμετοχή των 10 πρωταθλητών σε δύο ομίλους, οι οποίοι θα καταρτισθούν με γεωγραφικά κριτήρια.

Αφήστε μια απάντηση