«Τα γέλια του θανάτου» την Κυριακή στη Λαμία

share on:

Ο Δήμος Λαμιέων, το Σωματείο «Μουσείο- Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης, 1940-1950» (Μ.Ι.Α.Ρ.), o Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων και τα ΓΑΚ-Αρχεία Ν. Φθιώτιδας διοργανώνουν εκδήλωση για την  παρουσίαση του βιβλίου της Γιάννας Δημητριάδη των εκδόσεων Άπαρσις «ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» από το ημερολόγιο του θανατοποινίτη του εμφυλίου Αντώνη Δημητριάδη, την Κυριακή 31 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο του  Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Λαμιέων.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Παναγιώτης Σωτήριου, ΜΔΕ Ιστορίας

Αποσπάσματα του ημερολογίου θα διαβάσουν ο Κώστας Τσιαλαφούτας, δάσκαλος, αντιπρόεδρος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και ο Γιώργος Αναγνώστου, εκπαιδευτικός.

Η εκδήλωση θα αρχίσει με ομιλία της Σοφίας Βακιρτζηδέλη, αρχειονόμου – προϊσταμένης ΓΑΚ – Αρχείων Ν. Φθιώτιδας, με θέμα «Ημερολόγια: ένα ιδιωτικό αρχείο στην υπηρεσία της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας»

Θα συντονίσει η Χαρά Παρμενοπούλου, αντιπρόεδρος Μ.Ι.Α.Ρ., 1940-1950

Στην παρουσίαση θα παραβρεθεί και η συγγραφέας Γιάννα Δημητριάδη

Θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών

[…Μεσούντος του Εμφυλίου Πολέμου, ο στρατιώτης Αντώνης Δημητριάδης καταδικάζεται τετράκις σε θάνατο για την άρνησή του να σηκώσει όπλο εναντίον των ανταρτών. Θα περάσει τα επόμενα οκτώ χρόνια της ζωής του στις φυλακές, περιμένοντας την εκτέλεσή του. Το χρονικό της πρώτης τετραετίας του εγκλεισμού του, όπως την κατέγραψε ο ίδιος σε παράνομο ημερολόγιο στις Φυλακές Αβέρωφ, παρουσιάζεται στο παρόν βιβλίο από την κόρη του, τη δημοσιογράφο Ιωάννα Δημητριάδη].

Αφήστε μια απάντηση