Πόσο διδακτική η παραβολή!
Πόσο άριστα τιμάται η αρετή της ταπείνωσης και πόσο κατάφωρα στηλιτεύεται η έπαρση!Τι βιώνουμε σήμερα;
Πόσο επιεικείς είμαστε με τον εαυτό μας και αυστηροί με τους άλλους ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο;
Ο Τελώνης εισακούεται γιατί με τα αληθινά δάκρυά του, που είναι δάκρυα μετανοίας, καθαρίζουν τη ψυχή του και τον οδηγούν στη ταπείνωση και στη μετάνοια.
Ο φαρισαϊσμός βρίσκεται στην έξαρσή του αφού απουσιάζει η βασική προϋπόθεση της αληθινής προσευχής.
Πόσο δύσκολο είναι στην εποχή μας να γίνουμε Τελώνηδες … γιατί Φαρισαίοι σίγουρα γινόμαστε καθημερινά και συνεχώς!
Με την αυστηρότητα στον εαυτό μας και την επιείκεια απέναντι στον συνάνθρωπό μας, ίσως καταφέρουμε να πετύχουμε τη σωστή στάση στη ζωή μας ως συνεπείς και υπεύθυνοι χριστιανοί.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα από τους ανθρώπους να αισθάνεται τον εαυτό του ικανό να καταδικάζει τους άλλους ως αμαρτωλούς.
Εξάλλου ποιος θεωρείται σήμερα αναμάρτητος;
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΡΙΜΠΑ