Τηλεοπτικές σαβούρες

share on:

Τα κανάλια σέρνουν έναν χορό αθλιότητας, τα τελευταία χρόνια κατά κύριο λόγο, με σκοπό το κέρδος χωρίς αρχές και αξίες κατακρημνίζοντας την αξιοπρέπεια και την ίδια την ανθρώπινη ζωή.
Ανερχόμενα ταλέντα σε παιχνίδια, περιπέτειες ηρώων σε σήριαλ που πρέπει να συμπάσχουμε ως τηλεθεατές και τηλεπερσόνες σε ρόλο εθνικής κουτσομπόλας με «πιασάρικα» θέματα, που σε κάνουν να θέλεις να ξεράσεις .
Η κατρακύλα δεν έχει τέλος με την ελληνική γλώσσα  να «δολοφονείται» καθημερινά  αφού ο,τι σουργελοειδές υπάρχει στην ελληνική κοινωνία που ίσως από βύσμα βρέθηκε να παρουσιάζει μια εκπομπή καλούμαστε ως τηλεθεατές να το «τρώμε στη μάπα» κατά το κοινώς λεγόμενο, όταν ανοίγουμε το χαζοκούτι, γιατί «πουλάει».
Όλα στο βωμό της τηλεθέασης θυσιάζονται όπως με το περιστατικό που ζήσαμε πριν λίγες μέρες με τον εμπαιγμό και εξευτελισμό, από πάνελ μεσημεριανής εκπομπής, της φοιτήτριας που νεαρός «εκτονώθηκε» στη πλάτη της .
Ποιον εξυπηρετεί η προβολή αυτού του τηλεοπτικού προϊόντος;

Τί θέλουν να πετύχουν;
Την απόλυτη αποβλάκωση του Έλληνα ώστε να μη σκέφτεται, να μην αντιδρά στα καθημερινά σοβαρά προβλήματα που τον ταλανίζουν;
Η απόλυτη πλύση εγκεφάλου.

Γιατί σαφώς η τηλεόραση ήταν και παραμένει διαμορφωτής της κοινής γνώμης και αυτό είναι το μεγάλο της όπλο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΡΙΜΠΑ

Αφήστε μια απάντηση