«Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη συνέχεια στην Περιφέρεια»

share on:

Στη Λαμία έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής τον κύκλο των προεκλογικών του ομιλιών ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Παρουσία εκατοντάδων πολιτών, μίλησε τόσο για το έργο της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, όσο και για τη Στερεά της νέας εποχής.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες του προγράμματος είναι η διοικητική αναβάθμιση της Στερεάς Ελλάδας διεκδικώντας το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας, τη νέα αυτόνομη Υγειονομική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και έργα υποδομής και διασύνδεσης, καθώς και κτιριακές υποδομές για τη βελτίωση της λειτουργικότητας των υπηρεσιών.

Για τις εκλογές της 26ης Μαΐου, ο κ. Σπανός, αφού κάλεσε δίπλα του όλους τους υποψήφιους συμβούλους, απευθύνθηκε στους πολίτες λέγοντας:

«Ελάτε όλοι μαζί να κρατήσουμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ψηλά.

Ελάτε όλοι μαζί να διαδώσουμε το μήνυμα της νίκης.

Την Κυριακή 26 Μαΐου ψηφίζουμε για τη συνέχεια.

Ψηφίζουμε για τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα.

Ψηφίζουμε για τον τόπο μας.

Ψηφίζουμε για τα παιδιά μας.

Ψηφίζουμε για να επιμείνουμε στην Καρδιά της Ελλάδας»

Διαβάστε στη συνέχεια ολόκληρη την ομιλία του Φάνη Σπανού:

«Η μεγάλη μέρα είναι πλέον κοντά. Και όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε το μήνυμα.

Το μήνυμα ότι η Στερεά Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Γιατί η Περιφέρειά μας δεν είναι πείραμα. Και οι πολίτες δεν είναι πειραματόζωα.

Την Κυριακή στις 26 Μαΐου δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με τις τύχες μας.

Με την τύχη των παιδιών μας, με την τύχη του τόπου μας.

Σήμερα, η Λαμία στέλνει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα που φτάνει από άκρο σε άκρο της Στερεάς. Σήμερα η Φθιώτιδα επιμένει στην Καρδιά της Ελλάδας.

Επιμένει γιατί πλέον εδώ και 5 χρόνια η Στερεά Ελλάδα είναι σε τροχιά ανάπτυξης.

Ξέρω… ακούτε συνέχεια αυτές τις μέρες ότι οι εκλογές είναι σημαντικές. Αλλά είναι η μόνη αλήθεια. Οι εκλογές αυτές είναι πάρα πολύ σημαντικές! Γιατί διακυβεύονται όλα όσα πετύχαμε αυτά τα 5 χρόνια. Και πετύχαμε πράγματα περισσότερα από όσα είχαμε φανταστεί και οι ίδιοι στο ξεκίνημά μας. Λύσαμε δομικά προβλήματα δεκαετιών.

Υλοποιούμε μεγάλες χωρικές επενδύσεις εκατομμυρίων.

Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις που η Στερεά Ελλάδα δεν είχε ποτέ φανταστεί. Δουλέψαμε σε επιμέρους τομείς με πρόγραμμα και συνέπεια. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά για όλους. Αλλάξαμε στην Καρδιά της Ελλάδας. Και είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά μας. Γιατί ως ομάδα του Κώστα Μπακογιάννη πετύχαμε πολλά.  Αντιμετωπίσαμε προβλήματα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει.

Κερδίσαμε στοιχήματα που για άλλους φαίνονταν αδιανόητα.  Βάλαμε στόχους και για τα επόμενα χρόνια.  Και, φυσικά, δεν φοβηθήκαμε να συνεργαστούμε. Γιατί στην Αυτοδιοίκηση πρέπει να δουλέψεις ανοιχτά και συνεργατικά. Πρέπει να δουλέψεις συντονισμένα.Και στην Αυτοδιοίκηση δεν περισσεύει κανείς!

Και εμείς αποδείξαμε ότι αν θες κάτι πραγματικά μπορείς να το πετύχεις. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η αποτελεσματικότητα. Ο προγραμματισμός.

Και το κυριότερο; Η αλλαγή νοοτροπίας.

Ποτέ μέχρι σήμερα, ο πολίτης δεν είχε νιώσει την περιφέρεια σύμμαχό του.

Ποτέ μέχρι σήμερα, η Περιφέρεια δεν δούλευε με κέντρο τον πολίτη.

Ποτέ μέχρι σήμερα, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν υπερψήφιζαν τις προτάσεις της πλειοψηφίας. Και αυτό είναι μια νίκη όλων των υγιών και δημοκρατικών δυνάμεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Και όμως, αυτά τα χρόνια, έγιναν όλα αυτά και ακόμα περισσότερα.

Σήμερα, φίλες και φίλοι, είστε εδώ γιατί αγαπάτε τον τόπο σας. Αγαπάτε τη Λαμία. Αγαπάτε τη Λοκρίδα, την Ανατολική, τη Δυτική, την ορεινή Φθιώτιδα.  Και τόσα πολλά ακόμα όμορφα μέρη. Που επισκέφθηκα και θα συνεχίσω να επισκέπτομαι. Γιατί εμείς είμαστε από αυτούς που ξανάρχονται σε όλες τις πόλεις και τα χωριά. Και μετά τις εκλογές.Γιατί θέλουμε και μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια.

Και είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Και σε αυτή τη μάχη σας θέλουμε δίπλα μας. Θέλουμε την στήριξή σας. Για να παραμείνει η Στερεά Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Για να ολοκληρώσουμε στη Φθιώτιδα όλα όσα ξεκινήσαμε. Γιατί αυτά που έγιναν, δεν έγιναν κατά τύχη.

Όμως, δεν σταματούμε εδώ. Πάμε ένα βήμα παραπέρα. Με κορυφαία προτεραιότητα τη διοικητική αναβάθμιση της Στερεάς Ελλάδας. Με έμφαση στη Λαμία, την έδρα της Περιφέρειας.

Από την επόμενη μέρα θα διεκδικήσουμε:

Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας

Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας

Μια νέα αυτόνομη Υγειονομική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Έργα υποδομής και διασύνδεσης.

Κτιριακές υποδομές και επιπλέον στελέχωση για την βελτίωση της λειτουργικότητας των υπηρεσιών.

Για την προώθηση του δικτύου παροχής φυσικού αερίου.

Την ουσιαστική ανάδειξη των Θερμοπυλών

Την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στην Υπάτη και τα Καμένα Βούρλα.

Την αναγέννηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Τη διάσωση και επιβίωση της ΛΑΡΚΟ.

Με στόχο να κρατήσουμε τις πρωτιές μας στην ανάπτυξη, την εργασία, στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και τον Τουρισμό.

Με στόχο να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις επιχειρήσεις μας και να αναδείξουμε τους πολιτιστικούς μας θησαυρούς.

Και, φυσικά, να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Εμείς δεν μιλάμε για τα έργα, μιλάμε με τα έργα. Δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνουμε θεατρινισμούς για να πείσουμε. Δε χρειαστήκαμε ούτε τις πλάτες του κυβερνητικού μηχανισμού από μια πλήρως αποτυχημένη συγκυβέρνηση. Ούτε σηκωθήκαμε από το σπίτι μας για να ασχοληθούμε με τα κοινά έτσι για να θυμηθούμε τα παλιά. Αυτή είναι η σπουδαιότερη μάχη για την Στερεά μας, για το σπίτι μας. Και αυτή τη φορά δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Η αρχή έχει ήδη γίνει.  Η μάχη ενάντια στην απραξία έχει ήδη κερδηθεί.

Δεν μιλάμε για την ανάπτυξη ως κάτι αόριστο και νεφελώδες. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να τους αμφισβητήσουν. Και βρίσκονται στην καλύτερη φάση της τελευταίας 10ετίας. Κόντρα στο ρεύμα και κόντρα στην ελληνική πραγματικότητα! Δεν βλέπουμε τα έργα με τα κιάλια.

Έχουμε υλοποιήσει ένα τεράστιο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, με δράσεις και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους και δουλέψαμε μεθοδικά.  Αλλά δουλέψαμε πάθος. Γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Με πρόγραμμα και υπευθυνότητα. Γιατί έχουμε σχέδιο συγκεκριμένο και αναλυτικό με ιεραρχημένη στοχοθεσία και συνέπεια.

Όχι σκόρπιες εξαγγελίες και βλέπουμε στην πορεία. 6 άξονες και 50+1 προτεραιότητες. Υποδομές και Περιβάλλον. Αγροτική ανάπτυξη. Πολιτισμός-Τουρισμός Περιφερειακή Οικονομία. Δημοσία Υγεία-Κοινωνική Αλληλεγγύη.Έξυπνη Διακυβέρνηση.

Άξονες που θα φέρουν τη Στερεά Ελλάδα στη νέα εποχή.

Με μια ισχυρή περιφερειακή οικονομία. Με νέες θέσεις εργασίας. Με προτεραιότητα την κοινωνική δικαιοσύνη και την καταπολέμηση κάθε κοινωνικού αποκλεισμού. Με όλες εκείνες τις συνθήκες που θα κρατούν τα παιδιά μας στον τόπο μας.

Μιλάμε πλέον για την επόμενη μέρα. Και η επόμενη μέρα μας βρίσκει να διεκδικούμε για το μέλλον. Ένα μέλλον της ευκαιρίας και της προοπτικής. Και είμαστε έτοιμοι για να φτιάξουμε μια Στερεά που θα είναι πρότυπο για όλη τη χώρα και την Ευρώπη. Για να ταξιδέψει η φήμη μας ακόμα πιο μακριά. Όχι μόνο για το ένδοξο παρελθόν μας, αλλά για το σήμερα και το αύριο. Όλα αυτά θα τα κάνουμε με την ομάδα μας.  Με μια ομάδα που θέλει να δουλέψει, μια ομάδα που ξέρει να δουλέψει, μια ομάδα που μπορεί να δουλέψει. Μια ομάδα που θα δουλέψει σκληρά για τη Στερεά Ελλάδα. Μια ομάδα που θα διεκδικήσει ακόμα περισσότερα για περισσότερους.

Ελάτε όλοι μαζί να κρατήσουμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ψηλά. Ελάτε όλοι μαζί να διαδώσουμε το μήνυμα της νίκης. Την Κυριακή 26 Μαΐου ψηφίζουμε για τη συνέχεια. Ψηφίζουμε για τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα. Ψηφίζουμε για τον τόπο μας. Ψηφίζουμε για τα παιδιά μας. Ψηφίζουμε για να επιμείνουμε στην Καρδιά της Ελλάδας».

 

Αφήστε μια απάντηση