Τη ΛΑΡΚΟ επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ

share on:

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της κεντρικής επιτροπής και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θανάση Παφίλη, τον υποψήφιο Δήμαρχο Λοκρών με την Λαϊκή Συσπείρωση Θωμά Καρατράντο, επισκέφτηκε χθες τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Το κλιμάκιο αρχικά συναντήθηκε με μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου της ΛΑΡΚΟ και το διοικητικό συμβούλιο του συνδικάτου μετάλλου Φθιώτιδας. Οι συνδικαλιστές έθεσαν τα προβλήματα και τις ανησυχίες  των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αλλά και τα προβλήματα της ίδιας της ΛΑΡΚΟ.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΛΑΡΚΟ Μιχάλη Ρένεση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Βαγγέλη Κουτσλιωτάκη και την Τοπική Διεύθυνση του εργοστασίου. Ακούσαμε τα επιχειρησιακά σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης και τους είπαμε την θέση μας για την ΛΑΡΚΟ και τον ορυκτό πλούτο, θέσαμε το ζήτημα της ΣΣΕ, των εργολαβιών , των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Ακολούθησε περιοδεία μέσα στο εργοστάσιο και μίλησε με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς. Η επίσκεψη έκλεισε με ομιλία του Θανάση Παφίλη στην πύλη των εργαζομένων κατά την ώρα της αλλαγής βάρδιας όπου μέσα στα άλλα τόνισε ότι: «η ΛΑΡΚΟ πρέπει να μείνει ανοιχτή, θα πρέπει άμεσα να χρηματοδοτηθεί από τον κύριο μέτοχο το ίδιο το κράτος και οι εργαζόμενοι να έχουνε Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με μισθολογικά και εργατικά δικαιώματα σύγχρονα και ανάλογα με τις συνθήκες που δουλεύουνε. Η ΛΑΡΚΟ στα πλαίσια της εξουσίας της εργατικής τάξης μπορεί να αποτελέσει τον στυλοβάτη της βιομηχανικής ανάπτυξης της χώρας, παράγοντας ανοξείδωτο χάλυβα, αξιοποιώντας τον ορυκτό πλούτο στο σύνολό του».

Ο κ. Παφίλης κάλεσε τους εργαζόμενους «μπροστά στις εκλογές να σταθούν ταξικά σκεπτόμενοι μέσα από τη δική τους πείρα. Να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ παντού γιατί πραγματικά είναι το μόνο που τους είπε την αλήθεια, είναι το μόνο που πάει ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παλεύει για την αποδέσμευση από αυτή. Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ μέσα από τις κρατικές ενισχύσεις και την κατάσταση που είναι σήμερα η επιχείρηση βλέπουν τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς αυτή βάζει κριτήριο τα συμφέροντα μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων απαξιώνοντας τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να «…στηρίξουν με αποφασιστικότητα τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ. Να σταθούν απέναντι στην κάλπη και να στείλουν μήνυμα ότι η εργατική τάξη έχει τη δυνατότητα, μπορεί και θέλει να αλλάξει ριζικά την κατάσταση. Η εργατική τάξη μπορεί και θέλει να περπατήσει σε ένα δρόμο όπου με την δική της   εξουσία θα κτίσει ένα κόσμο, μια κοινωνία που αφέντης του πλούτου που παράγει θα είναι η ίδια».

Αφήστε μια απάντηση