Τιμήθηκε σε εκδήλωση στη Λαμία ο καθηγητής Ανδρέας Καμπιζιώνης

share on:

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στη Λαμία η εκδήλωση προς τιμήν του Καθηγητού Φιλοσοφίας των Κολεγίων Florence-Darlington Technical College και του Francis Marion University της πόλεως Φλόρενς της Νότιας Καρολίνας Ανδρέα Καμπιζιώνη.

Η αποδοχή του βιβλίου με τον τίτλο «Χαριστήριον εις τον Καθηγητήν ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ «Μια πολυσύνθετη πνευματική μορφή», ήταν εξαιρετικά συγκινητική και απρόσμενη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης,  Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος, οι πολιτευτές Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος,  Ελένη Θεοδώρου-Μακρή, Γιώργος Κοτρωνιάς, ο γραμματέας του Δήμου Λαμιέων Δήμος Καλαμπαλίκης, ο καθηγητής  ΤΕΙ Λαμίας Παναγιώτης Οικονόμου, η πρόεδρος με μέλη  του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε Στέλλα Μαντοπούλου, επιστήμονες, καθώς και εκπρόσωποι  φορέων της πόλης.

Την εξέχουσα προσωπικότητα του Καθηγητή Ανδρέα Καμπιζιώνη παρουσίασαν με τρόπο γλαφυρό, ο Συνταγματολόγος και Επίκουρος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Λάμπρος Μπαμπαλιούτας και ο γιατρός, Λογοτέχνης – Ποιητής Θανάσης Κρουστάλης, καθώς και ο εκδότης των «Αφιερωμάτων» Δημήτρης Ζάχος.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Νομικός-συγγραφέας Χριστίνα Κατσάνου-Νάνου            Την παρουσίαση συντόνισε η φιλόλογος Χριστίνα Μήτσιου

Το επιστημονικό έργο του Καθηγητή θα παρουσιαστεί σε δύο ακόμη τιμητικές εκδηλώσεις, μία στην πόλη του Καρπενησίου, γενέθλιας γης της συζύγου του Γιούλας Καμπιζιώνη, καθώς και μία δεύτερη στην Αθήνα, προκειμένου όλοι οι Στερεοελλαδίτες να έρθουν κοντά σε εκείνους που τιμούν την πατρίδα τους και την επιστήμη τους.

 

Αφήστε μια απάντηση