Τι αποφάσισε η Επιτροπή του Δήμου Μακρακώμης για τα αδέσποτα

share on:

Συνεδρίασε στην Σπερχειάδα η νεοσύστατη 5μελής επιτροπή του Δήμου Μακρακώμης, για την παρακολούθηση και εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Την επιτροπή απαρτίζουν ο Αντιδήμαρχος Πάνος Κοντογεώργος ως πρόεδρος,  ο κτηνίατρος Κώστας Καφώρος, ο εκπαιδευτής σκύλων Βασίλης Τσιαμπούλας και οι Δημότες Αναστασία Γιαννέλου και Γιάννης Παρασκευουλάκος.
Έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της επιτροπής, πάνω στα ακόλουθα θέματα:
1. Διαβάστηκε έγγραφο του Εισαγγελέα Λαμίας, με το οποίο ζητάει ενημέρωση για τις ενέργειες σχετικά με την καταγραφή, περισυλλογή, ηλεκτρονική σήμανση και επανένταξη αδέσποτων σκύλων στην περιοχή ευθύνης του Δήμου.
2. Η Δημοτική Αρχή έχει υπογράψει συμβάσεις με δύο κτηνιάτρους και έναν εκπαιδευτή σκύλων, με αντικείμενο εργασιών: στειρώσεις αδέσποτων σκύλων, ηλεκτρονική σήμανση, προληπτικό έλεγχο, αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών κλπ.
3. Έχει τοποθετήσει πιλοτικά μία ταΐστρα για σίτιση των αδέσποτων σκύλων σε μια από τις κοινότητες, ενώ ταυτόχρονα προγραμματίζεται η εγκατάσταση όμοιων ταϊστρών σε όσες κοινότητες παραστεί ανάγκη.
4. Έχει εγκριθεί κωδικός στον προϋπολογισμό του Δήμου, με ποσό 3.000 ευρώ, για αγορά ζωοτροφών μέχρι το τέλος του 2019, ώστε να σιτίζονται οι αδέσποτοι σκύλοι.
5. Έχει ανευρεθεί αγροτεμάχιο κατάλληλης έκτασης (περίπου 15 στρεμμάτων) ώστε να δημιουργηθεί καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος είναι στην διαδικασία συγκρότησης και υποβολής φακέλου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος 2», χρηματοδότησης της κατασκευής του πιο πάνω καταφυγίου, που θα περιλαμβάνει 60 θέσεις για αδέσποτα, κτίριο διοίκησης και κτηνιατρείο.
Στη συνέχεια, μετά από πρόταση του κ. Κοντογεώργου, ομόφωνα η επιτροπή αποφάσισε:
1. Να προβλεφθεί κωδικός στον προϋπολογισμό του έτους 2020, για την προμήθεια ζωοτροφών σίτισης αδέσποτων σκύλων, καθώς επίσης και για την προμήθεια ταϊστρών και εγκατάστασή τους.
2. Να ζητηθεί από τους Προέδρους των κοινοτήτων όπως σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενημερώσουν τον Δήμο και την επιτροπή α) για τα τυχόν αδέσποτα σκυλιά που υπάρχουν στον χώρο ευθύνης τους, β) να υποδείξουν κατάλληλους χώρους εκτός οικισμού, στους οποίους να μπορούν να εγκατασταθούν ταΐστρες όταν παραστεί ανάγκη.

Αφήστε μια απάντηση