Περιφέρεια

Τι αποφασίστηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

Συνεδρίασε σήμερα στη Λαμία το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Αρχικά και προ  ημερήσιας διάταξης και με αφορμή σχετική επερώτηση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός ενημέρωσε το σώμα για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, όπως και για το περιεχόμενο των συναντήσεων εργασίας που είχε με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ώστε να προετοιμαστούν εγκαίρως άπαντες για την αντιπυρική περίοδο.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης:

  • Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ 77 (ΤΜΗΜΑ ΨΑΧΝΑ – ΠΑΓΩΝΤΑ)», «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ», «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ «ΣΚΥΡΟΣ – ΛΙΝΑΡΙΑ».
  • Υπερψηφίστηκαν η 2η Τροποποίηση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έως το α’ τρίμηνο 2024.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας προχώρησε σε τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2024, προκειμένου να ενταχθούν νέα έργα, όπως τα ακόλουθα:

  • «ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΗ – ΜΟΥΣΕΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΕΥΒΟΪΚΟ ΤΕΤΑΡΤΟΚΥΚΛΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ», προϋπολογισμού 85.000 ευρώ.
  • «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ STEM (ROBO FESTIVAL)» στην Π.Ε. Βοιωτίας, προϋπολογισμού500 ευρώ.
  • «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΣΙΜΕΝΤΑΥΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
  • «ΑΝΟΡΥΞΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ Δ.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
  • «ΠIΛOTIKH EΦAPMOΓH ANEΠAΦHΣ ΠAPAΔOΣHΣ/ΠAPAΛABHΣ EΓΓPAΦΩN ME TH XPHΣH ΘYPIΔAΣ (smart lockers)», προϋπολογισμού 37.200 ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Κάναμε σήμερα ένα πρώτο, αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία “Σύγχρονου Μουσείου Ευρίπου”, αλλά και για την πιλοτική εφαρμογή των “smart lockers”. Μιας καινοτόμου υπηρεσίας, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δίνει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών πέραν του ωραρίου εργασίας και δίχως αναμονή. Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού μας συμβουλίου, εγκρίθηκε επίσης η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για να ενταχθούν και να υλοποιηθούν νέα έργα. Ενημερώσαμε παράλληλα, τους Περιφερειακούς Συμβούλους για προπαρασκευαστικές συναντήσεις και ενέργειες που έχουμε ήδη κάνει, ώστε να είναι άπαντες -από το αρμόδιο Υπουργείο ως τους Δήμους και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες- έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο».

Σχετικές αναρτήσεις

Διαβεβαίωση Σπανού για χρηματοδότηση του νέου κυττάρου στον ΧΥΤΑ Λαμίας

efthia

Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις Μνήμης για τα 80 Χρόνια από την Σφαγή του Διστόμου

efthia

Τα δρομολόγια των Κ.Α.Μ. για την εβδομάδα από 27 Μάη έως 2 Ιούνη

efthia
Φόρτωση....