Τι προτείνει ο Ν. Ζιάκας στους επιχειρηματίες Τουρισμού της Φθιώτιδας

share on:

Από τον Πρόεδρο Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Υπάτης, Νίκο Ζιάκα, εκδόθηκε ενημερωτική εγκύκλιος, προς τους συναδέλφους του, σχετικά με τον Νόμο  4582/2018 (ΦΕΚ 208 Α) «Θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης – Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Ειδικότερα ο κ. Ζιάκας υπογραμμίζει:

 

«Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Σας ενημερώνω ότι στις 6 Δεκέμβρη 2018 ψηφίστηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης – Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις», το οποίο δημοσιεύτηκε στις 11-12-2018 στο ΦΕΚ 208 Α, Ν.4582.

Στο συγκεκριμένο νόμο συμπεριλαμβάνονται δυο θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις του τουριστικού μας κλάδου, τα οποία είναι η αλλαγή του ενδιάμεσου φορέα πιστοποίησης  και κατηγοριοποίησης αλλά και η έγκριση των διακριτικών τίτλων των Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Δωματίων και Διαμερισμάτων.

Στην εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 32 για την διαδικασία κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων, αναμένεται να εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Για την εφαρμογή της παρ. 5 του άρθρου 32 που αφορά την έγκριση διακριτικών τίτλων ΕΕΔΔ, αναμένονται διευκρινήσεις από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.)

Κατόπιν αυτού, προτείνω σε όλους τους επιχειρηματίες του τουρισμού του Νομού μας να μην προβούν σε καμία ενέργεια έως ότου εκδοθούν οι απαραίτητες οδηγίες για την εφαρμογή των ανωτέρω».

Διαβάστε ΕΔΩ το Νόμο

Αφήστε μια απάντηση