«Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι μέσο επιβολής του διοικούντος, αλλά όργανο που υπηρετεί την Δημοκρατία»

share on:

Για μια ακόμη φορά, πολλοστή δυστυχώς το τελευταίο τρίμηνο, η Δημοτική Αρχή Λαμίας έδειξε με αυταρχισμό τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, του ανώτατου οργάνου για την λειτουργία του δήμου.

Σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, στην κατεπείγουσα συνεδρίαση που έγινε για να διορθωθούν τα λάθη της πρόσφατης απόφασης για την αποκομιδή των απορριμμάτων με την συμμετοχή του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και με απόντα τον δήμαρχο κ. Σταυρογιάννη σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα, ο Πρόεδρος με μια πρωτοφανή ενέργεια έκλεισε την συνεδρίαση αρνούμενος να θέσει, όπως προβλέπεται και υποχρεούται από τον Κανονισμό Λειτουργίας, σε ονομαστική ψηφοφορία τα θέματα που συζητήθηκαν και παρ’ ότι αυτό ζητήθηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση, φοβούμενος μην χάσει την πολυπόθητη αναγκαία πλειοψηφία.

Έτσι, η συνεδρίαση έκλεισε αιφνίδια με βίαιο τρόπο με την προτροπή και γνωστών για τις αυθαίρετες τακτικές τους συναδέλφων του, ενώ στις έντονες διαμαρτυρίες των συμβούλων της αντιπολίτευσης για την αντιδημοκρατική αυτή απόφαση, με εντολή «άνωθεν» διακόπηκε αυθαίρετα και αναίτια η ζωντανή μετάδοση από το διαδίκτυο!

Επειδή θεωρούμε πως η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να διαφυλάττει την πολυφωνία, την διαφάνεια και την συμμετοχή, καταγγέλλουμε αυτή την συμπεριφορά και δηλώνουμε πως θα καταφύγουμε σε κάθε νόμιμο μέσο ώστε να επανέλθει η νομιμότητα που τόσο βάναυσα κακοποιείται τελευταία στην Λαμία, με  αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Υπογράφουν οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης:

 

Κοτρωνιάς Γεώργιος…Κοινωνική Συμμαχία

Αντωνίου Μαρία…Παρέμβαση Πολιτών για την Λαμία

Σαγιάς Γεώργιος…«Πορτοκαλί» Σύγχρονη Πόλη

 Στασινός Παναγιώτης…Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Χρονάς Αναστάσιος…Λαϊκή Συσπείρωση Λαμίας

 

Αφήστε μια απάντηση