Το ‘πε και το ΄κανε ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Κώστας Σταυρογιάννης (video)

share on:

Στην Καμηλόβρυση όπου γίνονται παρεμβάσεις από τη Δημοτική Αρχή, ώστε να εγκατασταθούν όσοι ΡΟΜΑ βρίσκονται παράνομα στην Ανθήλη, βρέθηκε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης για να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών στο χώρο όπου θα μετακομίσουν.

Ο κ. Σταυρογιάννης πριν μερικές ημέρες όταν είχε μεταβεί για έλεγχο στην Ανθήλη, διαπίστωσε πολλές παρανομίες κι είχε ξεκαθαρίσει ότι η περιοχή δεν μπορεί να αντέξει άλλους ΡΟΜΑ και θα πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε άλλο χώρο και συγκεκριμένα στην Καμηλόβρυση.

Στον χώρο των έργων βρέθηκε σήμερα και ο πρόεδρος των ΡΟΜΑ Χρ. Χαλιλόπουλος που συμφώνησε με τη Δημοτική Αρχή για αυτές τις κινήσεις και παρεμβάσεις, τόσο στον υφιστάμενο καταυλισμό όσο και στο χώρο που θα μετακινηθούν οι υπόλοιποι, ώστε να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες.

Παράλληλα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή και την Α/θμια εκπαίδευση για να γραφτούν τα παιδιά σε σχολείο της βόρειας Λαμίας, πλησίον της Καμηλόβρυσης, ώστε να μη μετακινούνται καθημερινά στην Ανθήλη, κι επιτέλους να αποσυμφορηθεί το συγκεκριμένο σχολείο και να επιστρέψει η νομιμότητα, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της Ανθήλης, στο σχολείο τους υπήρχαν παιδιά των ΡΟΜΑ που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για να φοιτούν εκεί νόμιμα.

Όπως δήλωσε ο κ. Σταυρογιάννης, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες οι εργασίες στην Καμηλόβρυση θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

 

Αφήστε μια απάντηση