Το προσφυγικό συζήτησαν ο Περιφερειάρχης με τους Δημάρχους της Ευρυτανίας

share on:

Σε συνέχεια των προγραμματισμένων συναντήσεων με τους εκπροσώπους του α` βαθμού Αυτοδιοίκησης, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός  επισκέφθηκε το Καρπενήσι.

Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας Άρη Τασιό, συναντήθηκαν με τους Δημάρχους Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη και Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη.

Ειδικότερα συζητήθηκε η πορεία σχεδιασμού και υλοποίησης των επιμέρους φάσεων του δρόμου Λαμία – Καρπενήσι, καθώς και τα έργα που είναι σε εξέλιξη και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στους δύο Δήμους της Ευρυτανίας.

Επίσης τα έργα διασύνδεσης του ορεινού όγκου των Αγράφων, καθώς και ζητήματα Πολιτικής Προστασίας εν όψει της χειμερινής περιόδου, ενώ αναλύθηκαν τα έργα που θα δημοπρατηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος, συζητήθηκε το προσφυγικό ζήτημα και η εποπτική διαχείριση της Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ειδικότερα τέθηκαν τα θέματα της αναλογικής κατανομής, της εξασφάλισης συνθηκών ασφάλειας και εκπαίδευσης και εν γένει της διατήρησης της ομαλότητας στην τοπική κοινωνία.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σπανός δήλωσε:

«Συνεχίσαμε στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας τον παραγωγικό μας διάλογο με τους Δημάρχους Καρπενησίου και Αγράφων, στην κατεύθυνση του κοινού βηματισμού και των προτεραιοτήτων που έχουμε θέσει προς υλοποίηση. Είναι σημαντικό να μπορούμε να σχεδιάζουμε συλλογικά και να δρούμε συντονισμένα. Όπως, εξάλλου, συνηθίσαμε να κάνουμε και με τον Κώστα Μπακογιάννη, όλα αυτά τα χρόνια. Τους ευχαριστώ για την πάντα φιλόξενη διάθεσή τους και την ουσιαστική συνεργασία μας». 

***  Στις εργασίες του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Συμβουλίου (ΠΕΣ) Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Σπανός ανακοίνωσε τη σύσταση της  Ομάδας Χάραξης Πολιτικής, η οποία θα υπηρετήσει έναν «από κάτω προς τα πάνω» σχεδιασμό του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2021-2027, με πλατιά συμμετοχή όλων των φορέων, κοινωνικών εταίρων και πολιτών της Περιφέρειας.

Αφήστε μια απάντηση