Το πρωί του Σαββάτου το πρώτο επιβατικό τρένο πατάει τη νέα γραμμή…

Με την ευκαιρία της σημερινής παρουσίας του στην ορκωμοσία του ΚΕΥΠ Λαμίας, ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αποστόλης Καραναστάσης έκανε δηλώσεις σχετικά με την αυριανή πρώτη ημέρα κυκλοφορίας των επιβατικών τρένων επί της νέας διπλής γραμμής στο τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι.

Ο κ. Καραναστάσης αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα του σιδηρόδρομου στην περιοχή μας, ενημέρωσε για τη σύνδεση με λεωφορείο που θα υπάρχει με τους σταθμούς Αμφίκλειας, Λιλαίας και Μπράλου που πλέον βρίσκονται εκτός δικτύου, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σε 1,5 μήνα θα ξεκινήσει η ηλεκτροδότηση της γραμμής από Τιθορέα μέχρι Λιανοκλάδι, η οποία μέχρι τότε θα λειτουργεί με τον υφιστάμενο τρόπο. Να σημειώσουμε ότι στη νέα γραμμή κυκλοφορούν εδώ και αρκετές ημέρες οι εμπορικές αμαξοστοιχίες.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι θα συνεχιστεί η «δραστηριότητα» από το παλιό τμήμα της γραμμής, με ειδικό τρένο που θα έχει τουριστικό χαρακτήρα, ώστε η γραμμή να βρίσκεται διαρκώς σε χρήση και να μην παροπλιστεί.

Τέλος αναφέρθηκε στο νέο σταθμό του Μώλου που θα λειτουργήσει αργότερα λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει ακόμη το προσωπικό που θα τον επανδρώσει.

Ας δούμε όμως τι ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις αλλαγές στη Φθιώτιδα και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από τα εκτός δικτύου σημεία:

«Συνεπής στη δέσμευσή της για την συνεχόμενη παροχή υπηρεσιών μετακίνησης των κατοίκων, από το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. δρομολογεί λεωφορεία με προορισμό και αφετηρία την Τιθορέα και τον Μπράλο αντίστοιχα, και ενδιάμεσες στάσεις τους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς Αμφίκλειας και Λιλαίας.

Υπενθυμίζεται ότι το υφιστάμενο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Τιθορέας και Λιανοκλαδίου παρακάμπτεται από το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, με την παράδοση σε κυκλοφορία νέας σύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα αυτό.

Με τη χρήση της νέας γραμμής δεν θα υπάρχει σιδηροδρομική επιβατική μεταφορά στους παραπάνω σταθμούς.

Τα λεωφορεία θα συνδέουν στην Τιθορέα, τους Σταθμούς Αμφίκλεια, Λιλαία και Μπράλο με τον κεντρικό Σιδηροδρομικό Άξονα, προκειμένου το επιβατικό κοινό να μετεπιβιβάζεται στις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και να συνεχίζει το ταξίδι του.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα ακολουθούν τις ώρες αναχωρήσεων και αφίξεων των αμαξοστοιχιών στο Σ.Σ. Τιθορέας, ενώ θα διέρχονται σε τροποποιημένες κατάλληλα ώρες στους υπόλοιπους ενδιάμεσους σταθμούς Αμφίκλεια, Λιλαία και Μπράλο.

Οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σιδηροδρομικό τους εισιτήριο για τη μετακίνησή τους με τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Οι ώρες αναχώρησης/άφιξης των λεωφορείων έχουν ως εξής:

  • Από Σ.Σ Μπράλο για Σ.Σ. Τιθορέα για την αμαξοστοιχία 1511:

Ώρα αναχώρησης 07:00 – Ώρα άφιξης 07:35

  • Από Τιθορέα για Μπράλο για την αμαξοστοιχία 884:

Ώρα αναχώρησης 10:15 – Ώρα άφιξης 10:50

  • Από Μπράλο για Τιθορέα για την αμαξοστοιχία 885:

‘Ώρα αναχώρησης 20:00 – Ώρα άφιξης 20:35

  • Από Τιθορέα για Μπράλο για την αμαξοστοιχία 1510:

Ώρα αναχώρησης 21:15 – Ώρα άφιξης 21:50

  • Από Μπράλο για Τιθορέα για την αμαξοστοιχία 3521 (Κυριακές):

‘Ώρα αναχώρησης 16:50 – Ώρα άφιξης 17:25

***  Για το αρχικό διάστημα λειτουργίας της νέας γραμμής, ενδεχομένως να εμφανισθούν μικρές καθυστερήσεις, με βάση τις οδηγίες ασφαλούς κυκλοφορίας του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για το προσεχές διάστημα και δεσμεύεται για την άρτια εξυπηρέτησή του με την ολοκλήρωση παράδοσης της νέας γραμμής στο σύνολό της.

Αφήστε μια απάντηση