Το ψηφιακό ραδιόφωνο στα σχέδια της κυβέρνησης

share on:

Αλλαγές στο ραδιοφωνικό τοπίο προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος. «Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να πάει απευθείας στο ψηφιακό ραδιόφωνο» δήλωσε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε.

Μιλώντας, στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ο Λ. Κρέτσος αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια ραδιοφωνική Digea, με το τίμημα να καθορίζεται από την αγορά, αφού οι άδειες θα δοθούν με πλειστηριασμό, ενώ τον διαγωνισμό και, κατά συνέπεια την τιμή εκκίνησης, θα αναλάβει το ΕΣΡ.

Επιπλέον, σημείωσε ότι με το ψηφιακό ραδιόφωνο θα μπορούν να λειτουργούν 18 σταθμοί εθνικής εμβέλειας και 60 με 68 σε κάθε περιφέρεια, ξεκαθαρίζοντας ότι θα μπουν διαφανείς κανόνες και θα ισχύουν για όλους.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι με εξαίρεση τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως προβλέπεται σε όλη την Ευρώπη, οι υπόλοιπες άδειες θα δοθούν με την ίδια διαδικασία, είτε πρόκειται για δημοτικά ραδιόφωνα είτε για εκκλησιαστικούς σταθμούς, ενώ χαρακτήρισε παρωχημένο τον διαχωρισμό ενημερωτικών και μουσικών σταθμών.

Ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναφέρθηκε στις στρεβλώσεις του παρελθόντος με τις άδειες και στο γεγονός ότι αρκετά μέσα ενημέρωσης βρίσκονται στα χέρια λίγων επιχειρηματιών. Σημείωσε μάλιστα, ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που συγκεντρώνουν το 95% της διαφημιστικής πίτας.

Ο κ. Κρέτσος γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τον διαγωνισμό για τις ακροαματικότητες, επισημαίνοντας ότι η χειραγώγηση της ακροαματικότητας μπορεί να οδηγήσει και σε χειραγώγηση της κοινής γνώμης, κάνοντας κακό ακόμη και στη δημοκρατία.

 

Αφήστε μια απάντηση