Παράσυρση με εγκατάλειψη στη συμβολή της Κραβαρίτου με την Πλαταιών

share on:

Πρωί-πρωί της Κυριακής και ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Φθιώτιδας στο… καθήκον…

Τηλέφωνο από περίοικο ότι στην οδό Κραβαρίτου και Πλαταιών υπάρχει αδέσποτος τραυματισμένος σκύλος. Το μέλος του φιλοζωικού οπλίστηκε με τα απαραίτητα…σήκωσε το τσοπανόσκυλο της φωτογραφίας (ευτυχώς που είχε εξασκηθεί στα βάρη…) το έβαλε στο αυτοκίνητό του και το μετέφερε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο.

 Χτύπημα από αυτοκίνητο .Όλη η πίσω πλευρά σε κακό χάλι, αίματα παντού..το σπασμένο κόκαλο από το ένα πόδι εξέχει βγαλμένο από το δέρμα..Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το ζώο να ακρωτηριασθεί.

 Εννοείται ότι ο οδηγός δεν σκέφθηκε να ειδοποιήσει κανέναν. Το εγκατέλειψε και έφυγε λες και δεν έγινε τίποτα.

Διπλό το κακό για το ζώο. Από τη μια εγκατάλειψη από τον κηδεμόνα του και από την άλλη σοβαρός τραυματισμός με εγκατάλειψη.

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με το νόμο όποιος χτυπάει ζώο σε τροχαίο ατύχημα θα πρέπει να ειδοποιήσει το Δήμο για να μεταφερθεί το ζώο σε κτηνιατρείο, άλλως επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 €. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι πρέπει κάποιος να τον καταγγείλει, πράγμα σπάνιο, γιατί για τους γνωστούς λόγους (μη μπλέξω κ.λ.π.) υπάρχει … «ομερτά».

Ποινικό αδίκημα που επιφέρει φυλάκιση μέχρι 1 έτος και πρόστιμο εως 15.000 € επιβάλλεται από το δικαστήριο  και σε όποιον εγκαταλείπει ζώο και δημιουργεί αδέσποτα, όταν και αν  η υπόθεση φτάσει εκεί..

Όλοι πιστεύουμε ότι είναι  επαίσχυντο να εγκαταλείπεται άνθρωπος αβοήθητος. Θα πρέπει να σκεφθούμε ότι το ίδιο ισχύει και για τις άλλες μορφές ζωής, τις οποίες πρέπει να σεβόμαστε εξίσου.

Τα ζώα πονάνε και υποφέρουν όπως κι εμείς…

Ας δείξουμε επιτέλους την «ανθρωπιά» μας…

Αφήστε μια απάντηση