Υγεία

Τυρί: Tα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης

Πληθαίνουν τα επιστημονικά δεδομένα για τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης τυριού. Όλα τα είδη τυριών είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες, στοιχεία που βοηθούν στην προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις, σύμφωνα με ειδικούς του Πανεπιστημίου Soochow στην Κίνα. Το τυρί περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα ασβεστίου, το οποίο συμβάλλει ώστε το λίπος να μην απορροφάται από το σώμα αλλά να αποβάλλεται.

Όλες οι νεότερες επιστημονικές μελέτες συντείνουν πως 40 γραμμάρια τυριού – δηλαδή όσο περίπου ένα σπιρτόκουτο – στο καθημερινό μας διαιτολόγιο είναι αρκετό για να μας δώσει όλα τα οφέλη για την υγεία, χωρίς να μας «φορτώσει» με έξτρα θερμίδες. Με άλλα λόγια, μπορούμε να συνοδεύουμε το καθημερινό μας γεύμα με ένα κομμάτι τυρί, όχι μόνο χωρίς τύψεις, αλλά και με αυτοπεποίθηση πως αυτό που τρώμε μας κάνει καλό!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτή η ποσότητα τυριού καθημερινά μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες καρδιακών παθήσεων κατά 14%.

Επιπλέον, αυξάνει τη λεγόμενη «καλή» χοληστερόλη ενώ μειώνει την «κακή» προσφέροντας έτσι επιπλέον προστασία για την καρδιά και τα αγγεία

Σχετικές αναρτήσεις

Rapid test την Τετάρτη στην πλατεία της Στυλίδας

efthia

Διήμερο δειγματοληπτικό τεστ COVID-19 στη Μαλεσίνα

efthia

Που θα γίνουν δειγματοληψίες στη Λαμία την εβδομάδα που έρχεται

efthia
Φόρτωση....

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο