Υποβολή προτάσεων για LEADER

share on:

Η εταιρεία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ (Ο.Α.Σ.Ε. Α.Α.Ε.)» ως Ομάδα Τοπικής Δράσης CLLD/LEADER περιοχής Παρνασσού-Οίτης, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ότι η υποβολή προτάσεων, για όλα τα Υπομέτρα & τις Δράσεις του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER, για Ιδιωτικού Χαρακτήρα παρεμβάσεις γίνεται ως εξής:

Ηλεκτρονική Υποβολή στο Π.Σ.Κ.Ε.: www.ependyseis.gr έως 30-09-2020 και ώρα 15:00. Κατάθεση φυσικού φακέλλου στην Δ/νση : ΟΑΣΕ ΑΕ, Mιαούλη 8 Λαμία

Π.Σ.Κ.Ε

***  Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ΟΤΔ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ (Ο.Α.Σ.Ε. Α.Α.Ε.)» στη διεύθυνση Μιαούλη 8 – Λαμία, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (08:00 έως 15:00) καθώς και στην ιστοσελίδα της ΟΤΔ www.oase.com.gr.

2η Προκήρυξη Προγράμματος CLLD/LEADER Παρνασσού-Οίτης

Το ΤΟΠΙΚΟ πρόγραμμα: Eυκαιρία για τους Παραγωγούς & Επιχειρηματίες του

Παρνασσού και της Οίτης.

Κατάθεση Αιτήσεων μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ηλεκτρονική Υποβολή Aιτήσεων στο Π.Σ.Κ.Ε. : www.ependyseis.gr

Έως 65% οι ενισχύσεις του CLLD/LEADER της ΟΤΔ ΟΑΣΕ

Τι ενισχύεται

 • Ενισχύονται οι δράσεις μεταφοράς γνώσης από εξειδικευμένους φορείς με χρηματοδότηση 100%.
 • Ενισχύονται τα Δίκτυα Μικρών Επιχειρήσεων της περιοχής με ποσοστό 65% για κάθε πρόταση.
 • Ενισχύεται ο Εκσυγχρονισμός Υφιστάμενων Επιχειρήσεων & Καταστημάτων Εστίασης & Διαμονής (π.χ. Καφενεία-καφέ, Ταβέρνες, Καταλύματα, Ξενώνες, Χώροι Εστίασης κ.λ.π.) με ποσοστό ενίσχυσης 65% από το CLLD/LEADER, ενώ η συμμετοχή του επιχειρηματία είναι 35% του κόστους της επένδυσης.
 • Ενισχύεται η ίδρυση και ο εκσυγχρονισμός Μικρών Εργαστηρίων Γλυκών – Ειδών Ζαχαροπλαστικής (Εργαστήρια Γλυκών-Τροφίμων-Ζυμαρικών, Οικοτεχνίες, Χυμοποίηση Ροδιών, Αρώνειας, Λικέρ, κ.λ.π.) με Ποσοστό ενίσχυσης 65% από το CLLD-LEADER, ενώ η συμμετοχή του επιχειρηματία είναι το 35% του κόστους της επένδυσης.
 • Ενισχύεται η Ίδρυση Εργαστηρίων Μεταποίησης & Τυποποίησης προϊόντων από

αγρότες/κτηνοτρόφους (π.χ. Οικοτεχνικές Μονάδες για Μεταποίηση-Τυποποίηση της παραγωγής του Αγρότη, Αποστακτήρια Αιθέριων Ελαίων, Παραγωγή-τυποποίηση προϊόντων με παρθένο ελαιόλαδο,

Συσκευαστήρια οσπρίων, Εργαστήρια Γιαούρτης & Προϊόντων Γάλακτος, Συσκευαστήρια Ξηρών καρπών κλπ) με ποσοστό ενίσχυσης 65% από το LEADER, ενώ η συμμετοχή του επιχειρηματία είναι 35% επί του κόστους της επένδυσης.

 • Ενισχύεται η ίδρυση και ο εκσυγχρονισμός Καταστημάτων λιανικού εμπορίου τροφίμων (π.χ. Καταστήματα Λιανικού Εμπορίου Τροφίμων κ.λ.π.) με ποσοστό ενίσχυσης από το LEADER 65% και η συμμετοχή του Επιχειρηματία είναι 35% επί του κόστους της επένδυσης.
 • Ενισχύεται η Ίδρυση μονάδων Αγροτουρισμού και Χώροι Εστίασης (π.χ. Καταλύματα, Αγροκτήματα, Αγροτουρισμός κ.α.) με ποσοστό ενίσχυσης 45% από το LEADER και η συμμετοχή του επιχειρηματία είναι 55% επί του κόστους της επένδυσης.
 • Ενισχύεται η Ίδρυση και ο Εκσυγχρονισμός Επιχειρήσεων-Βιοτεχνιών (π.χ. Ξυλουργεία, Επιχειρήσεις Αγροτικών Μηχανημάτων, Σιδηρουργεία, Σχιστήρια, Παραγωγή Pellet, κ.α.) με ενίσχυση 45% από το LEADER και συμμετοχή του επιχειρηματία είναι 55% επί του κόστους της επένδυσης.
 • Ενισχύεται η Ίδρυση & Εκσυγχρονισμός Επιχειρήσεων Μεταποίησης (π.χ. Ελαιοτριβεία, Οινοποιεία, Αποστακτήρια, Συσκευαστήρια Αγροτικών Προϊόντων, κ.λ.π.) με ενίσχυση 40% από το CLLD-LEADER και η συμμετοχή του επιχειρηματία είναι το 60% επί του κόστους της επένδυσης.

Στις παραπάνω δραστηριότητες ενισχύονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις, η αγορά εξοπλισμού, μεταφορικά μέσα (υπό προϋποθέσεις), ο λοιπός εξοπλισμός, η προβολή κ.λ.π. Ο επενδυτής θα πρέπει να κάνει συνεργασία με Μηχανικό, και να αναθέσει την εργασία του φακέλου σε σύμβουλο μελετητή, για να ετοιμάσει την πρόταση, η οποία υποβάλλεται ηλεκτρονικά και σε έντυπη μορφή.

Το CLLD-LEADER του ΟΑΣΕ εφαρμόζεται στις Τοπικές-Δημοτικές Κοινότητες.

Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας: Αμφίκλεια, Δρομαία, Μπράλλος, Ξυλικοί, Παλαιοχώρι Δωριέων, Τιθρώνιο, Ελάτεια, Ζέλι, Λευκοχώρι, Παναγίτσα, Σφάκα, Κάτω Τιθορέα, Αγ. Μαρίνα, Αγ.Παρασκευή, Μόδι, Τιθορέα.

Δήμος Δελφών: Γραβιά, Αποστολιά, Βάργιανη, Καλοσκοπή, Καστέλλια, Μαριολάτα, Οινοχώρι, Σκλήθρο, Επταλόφος, Λιλαία, Πολύδροσο.

Δήμος Λαμιέων: Οίτη, Παύλιανη.

***   Πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος στην ΟΤΔ ΟΑΣΕ:

www.oase.com.gr, Email : info@oase.com.gr, leader@oase.com.gr, τηλ. 22310-66553

 • Tσιτσιρίγκος Βασίλης τηλ. : 6973-039430, 22310-66553
 • Σωτηροπούλου Δροσούλα τηλ. : 22310-66553 & 22610-89960
 • Αργυροπούλου Κατερίνα τηλ. : 22310-66553
 • Σιακαβέλλας Γιάννης τηλ. : 22310-66553

Αφήστε μια απάντηση