Υπογραφές εν μέσω διαμαρτυριών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

share on:

Σε συγκέντρωση μπροστά στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα κοντά στην πλατεία Καραϊσκάκη προχώρησαν σήμερα εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, που πραγματοποιούν και εικοσιτετράωρη απεργία εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie dello Stato.

Η διαδικασία που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της συμφωνίας στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο του ανωτάτου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας- Ιταλίας, από την πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ferrovie dello Stato, Renato Mazzoncini.

Αντίτιμο για την πώληση και μεταβίβαση του 100%  της πρώτης εταιρεία του Δημοσίου, που έγινε «πειραματόζωο» των μνημονιακών επιταγών, στην κρατική ιταλική εταιρεία: 45 εκατ. ευρώ συν τη διαγραφή χρεών ύψους 690 εκατ.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι πρόκειται για ξεπούλημα του εθνικού πλούτου με ζημιωμένη τη χώρα και ότι η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων καθιστά επισφαλείς τις θέσεις εργασίας των 660 εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-MΠΕ το εξής:

Η σημερινή απεργία γίνεται για να απευθυνθούμε στην κυβέρνηση καθώς δεν υπάρχει από την πλευρά της καμία διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας δηλώνοντας ταυτόχρονα πως η πώληση αυτή δεν είναι προς το δημόσιο συμφέρον και θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον πρωθυπουργό ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε ότι η συγκεκριμένη πώληση είναι έγκλημα.

Την απεργιακή κινητοποίηση και τον αγώνα των εργαζομένων για τη μη ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών στηρίζουν η ΓΣΕΕ το ΕΚΑ, όπως επίσης το ΚΚΕ και η Λαϊκή Ενότητα.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στους σιδηροδρομικούς εργαζόμενοι σε μετρό και τραμ πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, τονίζοντας πως με την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οριστικοποιείται το πρώτο βήμα του ευρύτερου πολιτικού σχεδιασμού εκποίησης των μέσων μεταφοράς μέσω της ένταξης τους στον ΕΔΗΣ.

Εκτός από τα τρένα του ΟΣΕ που θα παραμείνουν ακινητοποιημένα, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό από το σταθμό «Δουκίσσης  Πλακεντίας» έως το αεροδρόμιο.

 

Αφήστε μια απάντηση