Υποτροπική καταιγίδα απειλεί τις νότιες ΗΠΑ

share on:

Χιλιάδες πολίτες των παράκτιων περιοχών της Φλόριντα, της Αλαμπάμα και του Μισισίπι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εν όψει της υποτροπικής καταιγίδας «Αλμπέρτο» που αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες τις νότιες ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο «Αλμπέρτο», που έρχεται στην περιοχή μόλις μία ημέρα μετά την ισχυρή καταιγίδα που κατέστρεψε τη μικρή πόλη Έλικοτ στο Μέριλαντ ενώ αγνοείται ένας άνδρας που παρασύρθηκε από τα νερά, θα φέρει μαζί του πλημμύρες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ζωές, εξαιτίας των ισχυρών καταιγίδων, με το ύψος της βροχής να φτάνει ακόμη και τα 30 εκατοστά, και πιθανούς κυκλώνες.

Ο μετεωρολόγος Ντέιβιντ Ροθ τόνισε ότι ο «Αλμπέρτο»,που «ανοίγει» τη σεζόν των τροπικών καταιγίδων για τις ΗΠΑ, έχει ανέμους έντασης 105 χλμ./ώρα και είναι πολύ επικίνδυνος. Για τον λόγο αυτό οι πολιτείες Φλόριντα, Μισισίπι και Αλαμπάμα έχουν ήδη τεθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Πέρυσι το καλοκαίρι, οι ΗΠΑ και τα νησιά της Καραϊβικής υπέστησαν πολύ σοβαρές ζημιές, ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξαιτίας των τυφώνων και τροπικών καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή, με δεκάδες νεκρούς και την καταστροφή κτιρίων, κατοικιών και υποδομών.

Αφήστε μια απάντηση