ΦοΔΣΑ Στερεάς: Βράβευση μαθητών του Γυμνασίου Αμφίκλειας

share on:

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, την οποία διοργάνωσε ο  ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τους Δήμους – Μέλη του, βραβεύθηκαν από τους Αντιδημάρχους του Δήμου Αμφίκλειας- Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή και Κων/νο Γκιώνη,  μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Αμφίκλειας  για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Η βράβευση περιλάμβανε επιπλέον ημερήσια εκδρομή των μαθητών στον ΧΥΤΑ Θήβας όπου οι μικροί μαθητές είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής μας, καθώς και επίσκεψη στο  Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών.

***  Ο Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς σε συνεργασία με το Δήμο Τανάγρας  πραγματοποίησε ενημέρωση στα Δημοτικά Σχολεία Άρματος και Ασωπίας.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε, από στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α με στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών και των γονέων τους σε δράσεις ανακύκλωσης.

Στο Δημοτικό σχολείο Ασωπίας ακολούθησε πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), όπου τα παιδιά μέσα από το Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης είχαν την δυνατότητα να παίξουν, να ζωγραφίσουν και να ενημερωθούν για την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας.

***  Ο Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς θα συνεχίσει την συνεργασία με τα σχολεία της Περιφέρειας των Δήμων – Μελών του, προωθώντας τις περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.   

Αφήστε μια απάντηση