Φοιτήτρια κατήγγειλε απόπειρα βιασμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

share on:

Κατηγορούμενος για ασελγείς πράξεις οδηγείται αύριο (Παρασκευή) στις εισαγγελικές αρχές της Μυτιλήνης, υπάλληλος της εταιρείας security του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το περιστατικό κατήγγειλε η ίδια η κοπέλα στο Τμήμα Ασφαλείας της Μυτιλήνης που συνέλαβε τον 33χρονο δράστη.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, η  επίθεση συνέβη τη Δευτέρα 19 Ιουνίου μέσα στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Το αδίκημα εμπίπτει της νομοθεσίας περί βιασμών.

Θέση για το θέμα πήρε και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που σε ανακοίνωση της Πρυτανικής Αρχής  αναφέρει τα εξής:

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την καταγγελία απόπειρας βιασμού φοιτήτριάς μας, συζητά, υποστηρίζει και θα συνεχίσει να υποστηρίζει ποικιλοτρόπως τη φοιτήτρια μας, επιστημονικά και διαδικαστικά, σε όσα και όποια θέματα επιθυμεί και σε όποιο βαθμό επιλέγει.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, στη Μυτιλήνη, θα συνεχίσουν να δρουν ταχέως και με αποτελεσματικότητα, ώστε να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και οι άνθρωποί του εργάζονται για τη διασφάλιση κλίματος καταλλαγής και θα συνεχίσουν να μεριμνούν για τη διασφάλιση συνθηκών άρτιας παραμονής και πραγματικά ανθρώπινης διαβίωσης των φοιτητών και φοιτητριών μας στα νησιά, ως στοιχειώδη έκφραση υποστήριξης στην προσπάθεια των ίδιων και των οικογενειών τους, όπως σταθερά πράττει κατά τα τριάντα και πλέον χρόνια από την ίδρυσή του.

 

Αφήστε μια απάντηση