Φονική συμπλοκή μεταξύ σεκιουριτάδων στη Βοιωτία

share on:

Ένοπλη συμπλοκή μεταξύ επτά ημεδαπών, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στις Θεσπιές, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δύο εξ’ αυτών.

Η συμπλοκή αποδίδεται σε διαφορές προσωπικής και επαγγελματικής φύσης, μεταξύ δυο ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, στις οποίες δραστηριοποιούντο οι εμπλεκόμενοι.

Στη συμπλοκή συμμετείχαν, από την μια εταιρεία, ο 33χρονος ιδιοκτήτης της (τραυματίας), άλλος ένας 33χρονος, 28χρονος και 66χρονος, ενώ από τη δεύτερη εταιρεία, ο 34χρονος ιδιοκτήτης της (θανάσιμα τραυματισμένος), 50χρονος (τραυματίας) και 66χρονος (θανάσιμα τραυματισμένος)

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν και οι πέντε εν ζωή εμπλεκόμενοι στη συμπλοκή, με τους δύο τραυματίες να νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε Νοσοκομεία των Αθηνών.

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φυσίγγια & δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου, δύο κάλυκες & δύο βολίδες πυροβόλου όπλου, καθώς και θραύσμα βολίδας πυροβόλου όπλου, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν.

Στο χώρο του συμβάντος κλήθηκε και προσήλθε Ιατροδικαστής, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής των σορών των θανόντων.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 33χρονου, μη τραυματία, εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών και χρηματική ποινή 800 ευρώ, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων (κατοχή – οπλοφορία).

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι τρεις εκ των συλληφθέντων, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Ανακοίνωση του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Με αφορμή την τραγικό συμβάν που συνέβη την Παρασκευή 13-12-2019,στον δρόμο που διέρχεται από το Σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου –Λυκείου Θεσπιών, εκφράζουμε την θλίψη μας για τους νεκρούς και τραυματίες, αλλά και τον αποτροπιασμό μας για τον τρόπο που επιλέχθηκε να λύσουν τις διαφορές τους.

Ωστόσο ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα δηλώνει κατηγορηματικά πως, από το 2011 και εφεξής, ουδέποτε έχει  συνάψει σύμβαση φύλαξης σε κάποιο από τα Σχολεία του με καμία ιδιωτική εταιρεία, κατά συνέπεια ούτε υπήρξε λήξη αυτής, ούτε ανανέωσή της. Θεωρούμε τα Σχολεία μας ανοιχτούς και ασφαλείς χώρους και εμπιστευόμαστε τους επισκέπτες των αθλητικών ή άλλων εγκαταστάσεων τους ακόμη και τις ώρες μη λειτουργείας τους.

 

Αφήστε μια απάντηση