Δημοτικές

Φωνάζει ο… «κλέφτης» για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!

Για όλους και για όλα μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, στην αποψινή κεντρική ομιλία του, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου – Σφοδρή επίθεση στην ομάδα του Γ. Κοτρωνιά, στις πληρωμένες γραφίδες και στον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Καρα’ί’σκο για ανυπαρξία έργων στη Φθιώτιδα

«Η μαζική σας παρουσία απόψε, όπως και η στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια, είναι ξεχωριστή για μένα και τους συνεργάτες μου, γιατί μας οπλίζει με δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα για να συνεχίσουμε μαζί το έργο μας για έναν ακόμη καλύτερο Δήμο Λαμιέων, για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας κυρίως για τη νέα γενιά». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε, το βράδυ της Παρασκευής, την κεντρική του προεκλογική ομιλία, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φερραίου, ο Δήμαρχος Λαμιέων κι εκ νέου υποψήφιος  Νίκος Σταυρογιάννης.

Μπροστά σ’ ένα μεγάλο ακροατήριο, που γέμισε ένα μεγάλο κομμάτι του πεζόδρομου, ο κ. Σταυρογιάννης, άσκησε δριμύτατη κριτική στην ομάδα Κοτρωνιά, η οποία είχε αποδοκιμαστεί από τους Δημότες, στις προηγούμενες εκλογές και  τώρα έχει απορροφηθεί από τον Συνδυασμό του κ. Καρα’ί’σκου, στον οποίο επιτέθηκε σφοδρά, μίλησε για πληρωμένες γραφίδες, για σωτήρες και υποτακτικούς, αναφέρθηκε σε αρκετές περιπτώσεις που διέσυραν τον Δήμο εντός κι εκτός χώρας, για σάπιο σύστημα που κατέτρωγε το Δήμο και τώρα θέλει να επανέλθει, ενώ μίλησε με ονοματεπώνυμο και  για τις παραβατικές  πράξεις που συνέβησαν και κάποιες από αυτές απασχολούν μέχρι σήμερα τη δικαιοσύνη.

Ο Νίκος Σταυρογιάννης στη μακροσκελή του ομιλία, τόνισε με έμφαση το νοικοκύρεμα που έκανε η σημερινή Δημοτική Αρχή στον Δήμο, που τον κατέστησε απόλυτα υγιή, μίλησε για την ΠΕΛ, για την ανυπαρξία έργων στη Φθιώτιδα από την Περιφέρεια, αφήνοντας αιχμές για τον σημερινό αντίπαλό του ότι δεν έκανε ούτε ένα έργο για το Νομό, ζήτησε από τους Δημότες να αντισταθούν σ’ ένα φαύλο σύστημα εξουσίας και να δώσουν συνέχεια στη «Πρόταση Ευθύνης» ώστε να ολοκληρώσει που ξεκίνησε εδώ και 4 χρόνια.

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Σταυρογιάννης έκανε στη νέα γενιά, χαρακτήρισε κρίσιμη την επόμενη 4ετία για τον Δήμο και ζήτησε από τους Δημότες να ξαναεμπιστευθούν τη «Πρόταση Ευθύνης».

Να δούμε στη συνέχεια αποσπάσματα από τα όσα είπε επί της Ρ. Φεραίου ο κ. Σταυρογιάννης:

«Απόψε από το κέντρο της Λαμίας, από το κέντρο της Ελλάδας,  στέλνουμε μήνυμα προοπτικής, μήνυμα ελπίδας, μήνυμα νίκης.

Μαζί θα παλέψουμε για να κρατήσουμε ακέραια όσα με κόπο δημιουργήσαμε μαζί αυτά τα πέντε χρόνια.
Μαζί θα παλέψουμε για να συνεχίζουμε να χτίζουμε μαζί το νέο Δήμο που οραματιστήκαμε πριν 5 χρόνια.

Μαζί θα παλέψουμε στη μάχη της εκλογικής αναμέτρησης.

Η Πρόταση Ευθύνης θα νικήσει!

Γιατί αυτό θέλουν οι δημότες και αυτό θα επιβάλλουν!

Ειλικρινά, αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και ικανοποίηση.

Συγκίνηση,  γιατί βλέπω πως οι κόποι και οι προσπάθειές μας αυτά τα χρόνια δεν πήγαν χαμένες και αναγνωρίζονται από τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών μας. Και ικανοποίηση, γιατί αντικρίζω όλους εσάς, παλιούς και νέους φίλους που όλοι μαζί χαράξαμε τη νέα πορεία του Δήμου Λαμιέων.

Δεν ήταν εύκολος ο δρόμος που ακολουθήσαμε. Παραλάβαμε ένα Δήμο πνιγμένο στην κακοδιαχείριση και στα σκάνδαλα, αδύναμο και ανίκανο να εξυπηρετήσει ακόμα και τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών σε κάθε επίπεδο.

Χωρίς να χάσουμε λεπτό, χωρίς να συμβιβαστούμε με κανέναν και με τίποτα, με καμία παρωχημένη νοοτροπία, χωρίς να υποκύψουμε στο δέλεαρ των σειρήνων και στους  εκβιασμούς των αυλικών του Δημαρχείου και των βολεμένων που απομυζούσαν απροκάλυπτα το Δήμο, σηκώσαμε τα μανίκια, επιβάλλαμε τη διαφάνεια και πιάσαμε δουλειά. 

 

Καταστείλαμε παραβατικά φαινόμενα

 

Παλέψαμε με αφοσίωση και υπευθυνότητα, πιστοί στην εντολή που μας δώσατε το 2014, να αναστηλώσουμε το Δήμο Λαμιέων, να καταστείλουμε κάθε παραβατικό φαινόμενο ακόμα και αν πολλοί πίστευαν τότε, στις αρχές της θητείας μας,  ότι δεν υπήρχαν περιθώρια ανάκαμψης.

Αντιμετωπίσαμε τα δυσεπίλυτα και συσσωρευμένα προβλήματα της καθημερινότητας, οικονομικά, διοικητικά, κοινωνικά, πολιτικά ακόμη και ανθρωπιστικά.  Προβλήματα που έκαναν την πόλη και το Δήμο να φαντάζει ουραγός μέσα στη χώρα μας.

Χρειάστηκε να έρθουμε σε σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα και πολιτικάντικες πρακτικές πολλών ετών, που ζημίωναν το Δήμο και τους δημότες. Συμφέροντα και κέντρα εξουσίας ποικιλώνυμα, κυρίως κέντρα παραπληροφόρησης και πληρωμένες γραφίδες που δυσφημούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας μας πολέμησαν και μας πολεμούν ακόμα.

Όλα αυτά όμως μας πείσμωσαν, μας ένωσαν και μας έκαναν αποφασισμένους να παλέψουμε σκληρά μέχρι τέλους.

Μας έκαναν να αντέξουμε στις δυσκολίες αψηφώντας το πολιτικό κόστος. Για να μπορούμε να σας κοιτάζουμε σήμερα στα μάτια με ειλικρίνεια και εντιμότητα και να σας ζητούμε να μας εμπιστευθείτε ξανά.

Για να συνεχίσουμε μαζί το έργο που ξεκινήσαμε το 2014. κλείνοντας οριστικά την πόρτα στο φαύλο και  διεφθαρμένο χθες!

Με τη δική σας υποστήριξη καταφέραμε πολλά – πετύχαμε πολλά. Σκύβοντας καθημερινά πάνω στα προβλήματα του δημότη και προσπαθώντας να αισθανθούμε τις ανάγκες του. Να αφουγκραστούμε τα προβλήματά του, χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις και φωτογραφικά φλας.

Δεν χτυπήσαμε «δήθεν» φιλικά τις πλάτες, δεν είπαμε ωραία λόγια, δεν χαϊδέψαμε αυτιά.

Επιλέξαμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία μας, όχι ευχάριστοι.

Υπηρετήσαμε και υπηρετούμε όλους τους δημότες μας με εντιμότητα και ειλικρίνεια ακόμα κι αν πολλές φορές δεν είμαστε αρεστοί. Γιατί τους δήθεν, τους παντογνώστες, τους μόνιμους επικριτές από χαρακτήρα τους ενοχλεί η αλήθεια.

Εμείς είχαμε όραμα και πίστη στις δυνάμεις μας αλλά και στις δυνατότητες αυτού εδώ του τόπου. Ενός τόπου, που δεν χρειάζεται κανέναν «αυτόκλητο σωτήρα» έστω και διορισμένο από έναν άλλο μεγαλοσωτήρα που θα σώσει αύριο και τη χώρα μαζί με την ομάδα των υποτακτικών του. Που υποστηρίζει, με θράσος, ότι μόνο αυτός μπορεί να τον ξανακάνει περήφανο, γιατί κατ’ αυτόν και τον σκληρό πυρήνα της ομάδας του η εποχή Κοτρωνιά μας γέμισε και μας γεμίζει περηφάνια.

O τόπος μας είναι περήφανος. Εμείς, οι άνθρωποι που ζούμε και εργαζόμαστε εδώ, που καλλιεργούμε τη γη του, που περπατάμε καθημερινά και όχι προεκλογικά στους δρόμους της Λαμίας, που ψωνίζουμε και διασκεδάζουμε εδώ, εμείς που τον αγαπάμε χωρίς ανταλλάγματα, όλοι εμείς οι απλοί δημότες είμαστε ΗΔΗ περήφανοι για τον τόπο μας!

 

Ο τόπος μας είναι περήφανος

 

 Και έτσι θα βαδίσουμε και την επόμενη τετραετία, δυναμικά αλλά με διαφάνεια και ανθρωπιά με εχέγγυο την αξιοπιστία μας. Μια τετραετία που δεν θα βασιστεί σε ευχολόγια και αντιγραμμένες εκθέσεις ιδεών. Θα στηριχτεί στο έργο που έχει ήδη ολοκληρωθεί και στο σημαντικό έργο που εκτελείται και στο μελλοντικό που ήδη έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Μέρα με τη μέρα, με σταθερό ρυθμό, με προσεκτικά και μελετημένα βήματα, σκληρή δουλειά, προχωρήσαμε μπροστά!

Στα πέντε χρόνια αυτής της δημοτικής αρχής, οι συνεργάτες μου κι εγώ, μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες καταθέσαμε  ψυχή και σώμα σε αυτό το σκοπό πρώτα από όλα για να νοικοκυρέψαμε το Δήμο μας. Εφαρμόσαμε επιτέλους μετά από 16 χρόνια, χρηστή διοίκηση, αποκαταστήσαμε την ορθή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και κάναμε πιο εύκολη την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των δημοτών μας.

Χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε με ένα ευρώ την τσέπη τους.

Από την αρχή, εστιάσαμε στην οικονομική εξυγίανση του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων γιατί με τρύπια ταμεία, με κλεμμένα χρήματα,  πρόστιμα και αγωγές εκατομμυρίων που λίμναζαν για χρόνια, φυσικά το έργο δεν μπορεί να είναι εμφανές σε μόλις 4 χρόνια. Πρέπει πρώτα να καταγράψεις και να πληρώσεις, να κάνεις το λογαριασμό και μετά να ξεκινήσεις με σίγουρα βήματα αφού γνωρίζεις και την πραγματική οικονομική κατάσταση.  

Υποθέσεις όπως αυτή της μαύρης τρύπας του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης 1,5 εκατ. ευρώ, της εξαφάνισης του μετοχικού κεφαλαίου του ΦοΔΣΑ κεντρικής Ελλάδας, το πρόστιμο για το ΧΥΤΑ που επιμελώς κρύψανε, το σκάνδαλο του Δ΄ ΚΑΠΗ, τα διπλοπληρωμένα, τις δικαστικές οφειλές εκατομμυρίων ευρώ, τις παράνομες δεξαμενές πετρελαίου, τις ανεξήγητες σπατάλες που θάβονταν στα δημαρχιακά συρτάρια και στους χαρτοφύλακες των «εξ’ απορρήτων νομικών συμβούλων», είναι υποθέσεις που στιγμάτισαν το Δήμο Λαμιέων.

Και τώρα οι ίδιοι άνθρωποι – ο στενός πυρήνας είναι ο ίδιος, με αλλαγή ρόλων – έχουν το θράσος σήμερα να μας μιλάνε ακόμα και για… τουριστική προβολή και εξωστρέφεια όταν το μόνο που κατάφεραν ήταν να μας κάνουν πανελλαδικά γνωστούς για τα χαμένα λεφτά του Δήμου! Τα κλεμμένα.

Και τώρα πίσω από αυτούς τους ανθρώπους, από τους ίδιους ανθρώπους, τους δήθεν περήφανους, φορώντας τα προσωπεία της ταπεινότητας και του δήθεν πολιτικού πολιτισμού, βρίσκεται το ίδιο σάπιο σύστημα που κατέτρωγε από μέσα τα σωθικά και τα χρήματα του Δήμο.

 

Υγιής ο Δήμος μας

 

Πέντε χρόνια μετά, ο Δήμος μας μπορούμε να σας πούμε με ειλικρίνεια ότι είναι υγιής, οικονομικά βιώσιμος και ανεξάρτητος, εξοπλισμένος με όλα εκείνα τα εργαλεία που μας επιτρέπουν να σχεδιάζουμε το μέλλον μας με αξιοπιστία και ασφάλεια.

Όλα αυτά που καταφέραμε, ήταν αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς όλων μας, σε καθημερινή βάση.

Με γνώμονα πάντα τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και την αίσθηση καθηκόντων απέναντι στους δημότες.

Δουλειά που, πέντε χρόνια μετά, μας επιτρέπει να σας κοιτάμε στα μάτια ξέροντας ότι ο Δήμος Λαμιέων είναι πλέον μια καλά κουρδισμένη μηχανή. Είναι ένας οργανισμός παραγωγικός και οικονομικά αυτοδύναμος που δουλεύει προς όφελος των δημοτών του και μόνο.

Που μπορεί να στέκεται έμπρακτα στο πλάι των αδυνάτων.

Που μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για δημιουργία και καλλιτεχνική έκφραση.

Που μπορεί να σχεδιάζει και να υλοποιεί αναγκαία έργα υποδομών, ακόμα και με δικούς του πόρους.

Έργα που αξίζουν στον καθένα και στην καθεμιά από εσάς, έργα που τιμούν την πόλη προσελκύουν τους επισκέπτες μας, έργα που γίνονται με στρατηγική και προγραμματισμό με διαφάνεια και στα πλαίσια της νομιμότητας.

Έργα που κάποιοι μας κατηγορούν ότι δεν κάναμε. Όμως η εικόνα του Δήμου μας τους διαψεύδει.

Από την πολύ επικοινωνία, την εικονική δηλαδή πραγματικότητα που χρησιμοποιούν, μπερδεύτηκαν και αφού τώρα αυτοδιαψεύδονται, άλλαξαν το παραμύθι: ότι «κάνουμε έργα προεκλογικά».

Παρά τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση της μεταπολίτευσης που αντιμετωπίσαμε, τα capital controls, τα δύο χρόνια αποκλεισμού από τους μεγάλους διαγωνισμούς έργων, παρά τις μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις κατά 70% και τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη απορρόφησης του ΕΣΠΑ ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις με μια σειρά ουσιαστικών έργων.

Σε όλους τους τομείς!

 

Έργα του Δήμου

 

Από σχολικές μονάδες μέχρι τα 7 νέα ΚΔΑΠ, από το καθαρό νερό στο Λιανοκλάδι μέχρι τα αντιπλημμυρικά της οδού Στυλίδος, από το ανακαινισμένο ΔΑΚ μέχρι το ανακαινισμένο Θερινό Δημοτικό Θέατρο και το καινούργιο κτίριο της Φιλαρμονικής μας, από την οδό Μπιζανίου μέχρι τα πεζοδρόμια στους Ευρυτάνες και πολλά άλλα.

Κάθε μέρα εκεί έξω συνεργεία του Δήμου μας αναβαθμίζουν διαρκώς το δημόσιο χώρο με μικρά ή μεγάλα έργα.

Πάνω από 2.500 συνδημότες μας βρίσκουν ανακούφιση και στήριξη στο Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο ή μέσα από το σπουδαίο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας που υλοποιούμε για λογαριασμό ολόκληρης της Φθιώτιδας, που θα ξεπεράσει συνολικά μέχρι το τέλος της προγραμματικής περιόδου τα 5 εκατ. ευρώ, στηρίζοντας έμπρακτα τις οικογένειες που μας έχουν ανάγκη.

Όλοι οι πολιτιστικοί χώροι καθημερινά ανοίγουν τις πόρτες τους και φιλοξενούν κάθε καλλιτεχνική έκφραση δίνοντας ευκαιρίες στα δικά μας παιδιά να μας παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Αναβαθμίσαμε πολλούς από τους αθλητικούς μας χώρους, κατορθώσαμε να προσελκύουμε μεγάλες αθλητικές αλλά και επιστημονικές διοργανώσεις, βάζοντας για πρώτη φορά τη Λαμία στο χάρτη του αθλητικού και συνεδριακού τουρισμού με τα οφέλη που συνεπάγεται αυτό για την τοπική οικονομία.

Κατορθώσαμε να έχουμε μια πραγματικά καθαρή Πόλη και καθαρές κοινότητες. Σίγουρα όλοι θα θυμάστε τους βρώμικους και ξεχειλισμένους κάδους, τη δυσοσμία, τους ασκούπιστους για μέρες δρόμους, τις εικόνες ενός ΧΥΤΑ που καιγόταν για δεκάδες μέρες;

Όλα αυτά με συστηματική σκληρή δουλειά, επιμονή και σωστό προγραμματισμό αφήσαμε μια για πάντα  στο παρελθόν όσο κι αν κάποιοι έτρεχαν ξημερώματα να στήσουν κινηματογραφικά σκηνικά χωματερής για λίγα like παραπάνω στο Face Book!

 

Χρηματοδοτήσεις

 

Με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023 και όχι αντιγραμμένες εκθέσεις ιδεών, σχεδιάσαμε και χρηματοδοτούμε εκμεταλλευόμενοι κάθε πηγή άντλησης κονδυλίων, έργα 28 εκατομμυρίων για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης 14 εκατ. Ευρώ, έργα υποδομών στην πόλη της Λαμίας που ξεπερνούν τα 22 εκατομμύρια ευρώ μέσα από τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, το ανοικτό κέντρο εμπορίου Λαμίας και την κατασκευή του κλειστού κολυμβητηρίου Λαμίας που ξεκινά μέσα στο 2019.  Προσθέστε σ’ αυτά άλλα 12 τουλάχιστον εκατ. Ευρώ από Φιλόδημο, Πράσινο Ταμείο, Horizon.

 

Η ΠΕΛ

 

Δεν μπορώ φυσικά να παραλείψω να αναφέρω την απόκτηση, έστω και με καθυστέρηση, της κυριότητας της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Με συγκροτημένο σχέδιο αξιοποίησης των χώρων και επιμονή, από τη πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας διεκδικήσαμε τη μεταβίβαση της ΠΕΛ στο Δήμο Λαμιέων.

Και τα καταφέραμε.

Τώρα πλέον θέλουμε να τη μετατρέψουμε σε σύγχρονο εκθεσιακό και πολιτιστικό κέντρο που θα λειτουργεί όλο το χρόνο, δημιουργώντας παράλληλα εκεί μια κοιτίδα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας με σαφή προσανατολισμό στον πρωτογενή τομέα. Κι έρχεται τώρα ο κ. Καραίσκος να μας πείσει ότι δούλεψαν για το σκοπό αυτό.

Θυμούνται όλοι τους λεονταρισμούς και την ευγενή διάθεση της Περιφέρειας να πάρει την ΠΕΛ.

 

Απραξία και απόδραση Καρα’ί’σκου

 

Πλήρης έως και επικίνδυνη απραξία τους χαρακτηρίζει και για την ΠΕΛ και για το ΚΕΥΠ και για το Πανεπιστήμιο.

Για όλα τα μεγάλα.

Όπως και η απουσία έργων ή η ένταξη έργων στη Λαμία γι’ αυτή την περίοδο.

Άφαντος ήταν και είναι ο κ. Καραϊσκος γιατί έτσι του είπαν να είναι. Καμία πρόταση, καμία ενέργεια, καμία πίεση παρά μόνο επιστολές της πλάκας για να γεμίζουν οι γνωστοί άγνωστοι τις καλοταϊσμένες εφημερίδες του.

Μήπως αυτός ήταν ο λόγος της απόδρασης; Η απουσία δηλαδή έργων αλλά και η απουσία κάθε μελέτης και χρηματοδότησης έστω και μελλοντικών έργων;

Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να κάνω και μια ειδική αναφορά στο σπουδαίο έργο, που εκτελείται αυτό το διάστημα αυτό της  αντικατάστασης του οδοφωτισμού με φωτιστικά και λάμπες τύπου LED τελευταίας γενιάς, έργο 5.000.000 ευρώ. Το αναφέρω ξεχωριστά γιατί είναι ένα από τα πολλά που εξήγγειλαν διεκδικώντας και την πατρότητα των ιδεών ορισμένοι στα αυθαίρετα κοστολογημένα προγράμματά τους και τώρα μας περιπαίζουν ότι απλά «αλλάζουμε τα φώτα».

Οι ίδιοι όμως «άλλαζαν τα φώτα» για 16 χρόνια στο Δήμο με συμφωνίες κάτω από τραπέζια και μέσα σε δικηγορικά γραφεία, οι ίδιοι που εσείς διώξατε από την πόρτα με την ψήφο σας το 2014 και που τώρα ψάχνουν παράθυρο να ξαναμπούν.

Εμείς ότι λέμε τα αποδεικνύουμε με πράξεις.

Ότι λέμε δεν είναι στη σφαίρα της φαντασίας, δεν είναι εκθέσεις ιδεών.

Είναι ρεαλιστικές λύσεις γι’ αυτό και τις βλέπουμε μία-μία να παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης.

Προσπαθούν, κάποιοι, να πείσουν τους δημότες ότι, ξαφνικά, απέκτησαν «πρόγραμμα», παρουσιάζοντας μια εβδομάδα πριν τις εκλογές μια έκθεση ιδεών και κούφιες υποσχέσεις. Μεγάλα «ΘΑ» που κρύβουν πίσω από μέλλοντα χρόνο, μεγαλεπίβολες δηλώσεις και μια απεχθή προσπάθεια να παρουσιάσουν μια πόλη που παραπαίει, λησμονώντας ότι αυτό το μόνο που κάνει είναι να θυμώνει τους πολίτες και να πλήττει τα συμφέροντα του δήμου. Ενώ ξεχνούν τεχνηέντως να μας πουν για τα δικά τους πεπραγμένα. Βλέπετε, είναι πάρα πολύ εύκολο να κάνουμε κριτική σε όλους τους άλλους. Όταν όμως είσαι απών δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις σε κανέναν κριτική παρά μόνο στον ίδιο σου τον εαυτό.

 

Χωρίς έργα η Φθιώτιδα

 

 

Επί 5 χρόνια, στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, δεν κατάφεραν να παραδώσουν ούτε ένα καινούριο έργο, μικρό ή μεγάλο.

Προτάσσουν έργα παλιότερα ή έργα του Δήμου.

Μήπως να τους ευχαριστήσουμε κιόλας που παίρνουμε τα  ψίχουλα της Εύβοιας και του Καρπενησίου όταν η Λαμία, η 2η μεγαλύτερη πόλη και η έδρα της Στερεάς Ελλάδας έχει τη μικρότερη χρηματοδότηση στην Περιφέρεια;

Να τους ευχαριστήσουμε που μόλις το καλοκαίρι του 2018, άνοιξαν προσκλήσεις στο ΠΕΠ Στερεάς και τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης όταν οι άλλες περιφέρειες, ξεκινούσαν την άνοιξη του 2016;

Να τους ευχαριστήσουμε που καμία χρονιά δεν κατάφεραν ούτε καν τις κουνοποκτονίες να κάνουν σωστά;

Να τους ευχαριστήσουμε που μας παραχώρησαν τα χρήματα που μας ανήκουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το Κολυμβητήριο και το ΧΥΤΑ;

Να τους ευχαριστήσουμε που μας κατηγορούν ψευδώς ότι θυμηθήκαμε τα έργα προεκλογικά όταν εκείνοι θυμήθηκαν 6 μήνες πριν τις εκλογές να ξεμυτίσουν στις πλατείες και στα στενά της πόλης;

 

Σας καλώ να αντισταθούμε

 

Απέναντι σε αυτό το πολιτικό θράσος, σας καλώ να αντισταθούμε. Σας καλώ να είμαστε απέναντι σε κάθε κέντρο εξουσίας και σε μελλοντικό σωτήρα, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται αυτός, που θέλει να καπηλευτεί όσα μαζί καταφέραμε αυτά τα πέντε χρόνια. 

Σίγουρα το έργο μας δεν έχει ολοκληρωθεί.

Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να κάνουμε.

Και σίγουρα δεν ισχυριζόμαστε ότι αυτά τα χρόνια, τα κάναμε όλα τέλεια. Κανείς δεν είναι τέλειος ή αλάνθαστος. Όποιος όμως εργάζεται σκληρά θα κάνει και λάθη. Δεν είμαστε παντογνώστες, ούτε τέλειοι.  Προσπαθούμε όμως διαρκώς για το καλύτερο του Δήμου και των δημοτών και εργαζόμαστε γι’ αυτό.

Δεν δουλεύουμε τους δημότες μας ούτε τάζουμε σ’ όλους τα πάντα.

Και αυτό που σας ζητώ, είναι να μας εμπιστευθείτε για μία ακόμη  φορά, ώστε να υλοποιήσουμε το κοινό όραμά μας.

Δεν υπάρχει χρόνος να χάσουμε σε υποσχέσεις και μεγάλα αλλά κούφια λόγια.

Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε δύναμη δημιουργίας, διεκδίκησης και υλοποίησης των στόχων που θέτουμε.

Εμείς έχουμε καθαρά χέρια, λέμε ξεκαθαρές κουβέντες και δίνουμε καθαρές λύσεις!

Ο Δήμος Λαμιέων με την δική σας στήριξη και την δική μας σκληρή δουλειά θα γίνει ο τόπος που όλοι θέλουμε. Ένας τόπος που θα συνεχίσει να αναπνέει ελεύθερα, δίχως τα βαρίδια του παρελθόντος, που τον κρατούσαν εγκλωβισμένο.

 

 

Ενισχυμένος ο Συνδυασμός

 

Η ομάδα μας, πιο έμπειρη και ενισχυμένη με νέα πρόσωπα νέους επιστήμονες και πετυχημένους επαγγελματίες με φρέσκιες ιδέες αλλά και πάθος για προσφορά, εγγυάται γι’αυτό!

Τα μέλη της «Πρότασης Ευθύνης» είναι άνθρωποι ικανοί, εργατικοί, με σεβασμό προς τους πολίτες, με όρεξη και επιμονή να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον τόπο που ζουν, στον τόπο που εργάζονται, στον τόπο που οραματίζονται το μέλλον των παιδιών τους.

Ο συνδυασμός μας, ήταν και παραμένει υπερκομματικός, ανεξάρτητος, χωρίς καμία κομματική εξάρτηση, πέρα και πάνω από κάθε κόμμα ή πολιτικό πρόσωπο!

Από εσάς παίρνουμε δύναμη,

Από εσάς και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε!

 

Οι Νέοι μας

 

Θα ήθελα, στο σημείο αυτό, να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιά της πόλης μας, στα παιδιά του Δήμου μας, στους μαθητές, στους φοιτητές, στους εργαζόμενους 20ρηδες, στους νέους και στις νέες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Θέλω να σας πω, με κάθε ειλικρίνεια και από τα βάθη της ψυχής μου: Μην ασκήσετε μόνο το εκλογικό σας δικαίωμα. Ελάτε με την νεανική ορμή σας, ελάτε με πείσμα και φαντασία να φτιάξουμε μαζί την πόλη που ονειρεύεστε. Μπείτε μπροστά στον όμορφο αγώνα, σας θέλουμε δίπλα μας.

Με τη ψήφο σας, χτίζετε το μέλλον που σας αξίζει!

Μην την υποτιμήσετε.

Μόνο η συμμετοχή σας στις εκλογές, μόνο η παρουσία σας μπροστά στην κάλπη, μπορεί να ακυρώσει όλα όσα σχεδιάζουν σε βάρος σας και σε βάρος του τόπου μας, εκείνοι που θα εκμεταλλευθούν την αποχή σας.

Η παρουσία σας σήμερα εδώ, μου δίνει τη βεβαιότητα ότι οι δημότες θα μας εμπιστευθούν ξανά, καταδικάζοντας με τη ψήφο τους όλους όσους με το μανδύα του δήθεν νέου και «περήφανου» του φαύλου και παρωχημένου χθες, θέλουν να γκρεμίσουν αυτά που οικοδομήσαμε με κόπο και σκληρή προσπάθεια και να γυρίσουν την πόλη στο διεφθαρμένο παρελθόν.

 

Φαύλο σύστημα εξουσίας

 

Αυτό το φαύλο σύστημα εξουσίας, που έχει τεράστιες ευθύνες για τα 16 χαμένα χρόνια του Δήμου, προσπαθεί τώρα, μέσα από την πολιτική του μεταμφίεση και την αλλαγή ρόλων, να ξεγελάσει τους δημότες και να «κλέψει» την ψήφο τους με εκβιασμούς και ανέξοδες υποσχέσεις για προσλήψεις, με ψεύτικα χαμόγελα τάζοντας ακόμα και αυξήσεις στους υπαλλήλους.

Όλοι εσείς όμως, που βρίσκεστε σήμερα εδώ, δώσατε ήδη την ηχηρή απάντησή σας.

Αποδείξατε πως, όσα «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» κι αν σας τάξουν, εσείς και κρίση έχετε, και μνήμη διαθέτετε και δεν μπορούν να σας ξεγελάσουν.

Θα εμπιστευθείτε και πάλι εμάς που, κάναμε το Δήμο να σταθεί στα πόδια του με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του.

 

Κρίσιμη η επόμενη τετραετία

 

Η επόμενη τετραετία είναι κρίσιμη για τη Λαμία, για ολόκληρο το Δήμο Λαμιέων.

Είναι η τετραετία που ολοκληρώνεται  η μετάβαση σε έναν σύγχρονο, έξυπνο και αποτελεσματικό οργανισμό τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα διαχειρίζεται το αύριο του τόπου. Αξιοποιώντας τις πολλές γεωγραφικές, ιστορικές, κοινωνικές, παραγωγικές δυνατότητες του Δήμου μας συντάξαμε μαζί σας ένα ρεαλιστικό όσο και απαιτητικό σχέδιο αναδόμησής του.

Σχέδιο που αποτελείται από στοχευμένα έργα σε κάθε τομέα υποδομής ή κοινωνικής ζωής και για τα οποία  εξασφαλίσαμε στα ταμεία μας όλους τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους που ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια ευρώ.

Η Λαμία, έχει πια προοπτική και όλα τα απαραίτητα εφόδια να οργανωθεί αποτελεσματικά, με εργαλεία και πρότυπα ευρωπαϊκών πόλεων. Όχι από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν είμαστε μάγοι γι’αυτό και δε σας λέμε ψέματα. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε, πολύ δρόμο να διανύσουμε όμως θα τον διανύσουμε μαζί και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε τίποτα να μπει εμπόδιο!

 

Ζητώ την εμπιστοσύνη σας

 

Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, συνεχίζουμε μαζί να χτίζουμε το Δήμο που θέλουμε, το Δήμο που αξίζουμε, το δικό μας Δήμο!

Αγαπητοί συνδημότες,

Με ξέρετε και σας ξέρω. Όλη μου η πορεία μέχρι τώρα δείχνει ότι ποτέ δεν υπολόγισα την κούραση ή τη δυσκολία ή το ρίσκο ενός εγχειρήματος, στο οποίο πιστεύω. Έδωσα και δίνω όλη μου την ψυχή, χωρίς να υπολογίσω το προσωπικό ή πολιτικό κόστος.

Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, είστε κομμάτι της κοινής μας πορείας. Είστε ο μόνος λόγος που εργάζομαι καθημερινά ασταμάτητα και θα συνεχίσω να εργάζομαι. Γιατί αγαπώ τον τόπο μου, αγαπώ τους ανθρώπους του.

και θέλω να τον δω να παίρνει την θέση που του αξίζει.

Στέκομαι εδώ απέναντί σας, δίπλα σας και σας ζητώ να εμπιστευθείτε και πάλι εμένα και τους συνεργάτες μου.

Για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αφοσίωση, εντιμότητα και διαφάνεια να δημιουργούμε μαζί το αύριο που ονειρευτήκαμε πριν πέντε χρόνια.

ΜΑΖΙ να πορευτούμε και να διαφυλάξουμε αυτά που κατακτήσαμε.

ΜΑΖΙ να ολοκληρώσουμε τα έργα πνοής για την πόλη και το Δήμο μας.

ΜΑΖΙ να πορευτούμε με γνώση και εμπειρία, με επιμονή και πάθος για το μοναδικό τούτο τόπο, με αγάπη για τους συμπολίτες μας και τη νέα γενιά, με σκληρή δουλειά και αφοσίωση.

ΜΑΖΙ να δώσουμε στις νέες γενιές όραμα και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Και αυτό είναι ένα συμβόλαιο τιμής που κάνουμε απόψε μαζί σας!

Αυτή την Κυριακή η Λαμία συνεχίζει με πρόταση ευθύνης!

Για να ολοκληρώσει τη μετάβασή της στο δύσκολο, σύνθετο, απαιτητικό και ανταγωνιστικό κόσμο του αύριο».

Σχετικές αναρτήσεις

Γιατί αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Στυλίδας η αντιπολίτευση;…

efthia

Η αποχώρηση της μειοψηφίας ανέβαλε τη συζήτηση για τα οικονομικά του Δήμου

efthia

Το όραμα του Μπάμπη Λιόλιου για τον Δήμο Δομοκού

efthia
Φόρτωση....

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο