Φ. Σπανός: Κορυφαίο μας μέλημα η πολιτική προστασία

share on:

Στην επιστημονική εσπερίδα με θέμα «Φυσικές Καταστροφές και Χωρικές Πολιτικές» που διεξήχθη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συμμετείχε ως ομιλητής «στρογγυλής τράπεζας» ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός.

Η εσπερίδα που διοργανώθηκε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, την Ελληνική Εταιρεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και την Επιστημονική Εταιρεία Δικαίου Πολεοδομίας και Χωροταξίας είχε ως στόχο να διερευνηθεί η σχέση των χωρικών πολιτικών με τις φυσικές καταστροφές.

Ειδικότερα, εξετάστηκαν ζητήματα όπως η συμβολή των χωρικών πολιτικών στην πρόληψη καταστροφών, ο ρόλος της αυθαιρεσίας, αλλά και οι μελλοντικές τάσεις και προοπτικές.

Ο κ. Σπανός, στις τοποθετήσεις του εστίασε στις σχεδιαστικές και εφαρμοστικές παθογένειες της χωροταξίας, επισημαίνοντας την ανάγκη για γρήγορο, εφαρμόσιμο, σύγχρονο και λειτουργικό χωρικό σχεδιασμό.

Με το πέρας της εσπερίδας ο αντιπεριφερειάρχης  δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα να συμμετέχω σε μια τέτοια εκδήλωση, τόσο με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη όσο και με αυτή του Μηχανικού. Η πολιτική προστασία είναι κορυφαίο μας μέλημα, καθώς τα τελευταία χρόνια εντείνονται τα φυσικά φαινόμενα και οι συνακόλουθοι κίνδυνοι. Οι χωρικές πολιτικές είναι αναπόσπαστο κομμάτι σε όλα τα στάδια αντιμετώπισης των φαινομένων, από την πρόληψη ως την αποκατάσταση. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να διαχειριζόμαστε τέτοιου είδους φαινόμενα προληπτικά και κατασταλτικά με την ελάχιστη όχληση και κυρίως με τον ελάχιστο κίνδυνο».

Αφήστε μια απάντηση