Φ. Σπανός: «Συνεχίζουμε με μεγάλα έργα για τη Στερεά Ελλάδα»

share on:

Με κλίμα συνεργασίας σε μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούσαν την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, την εξέλιξη έργων υποδομών, χωροταξίας και αθλητισμού καθώς και τις στρατηγικές επιλογές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην τουριστική προβολή και την εξωστρέφεια για το 2020, πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας για το 2019.

Το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου αρχικά αιτήθηκε την πρόσληψη 64 νέων στελεχών, τεχνικών κυρίως ειδικοτήτων, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Δόθηκε το «πράσινο φως» σε νέες Προγραμματικές Συμβάσεις με τους Δήμους  Λαμιέων, Χαλκιδέων, Διρφύων – Μεσσαπίων,  Αμφίκλειας – Ελάτειας, Δωρίδας και Θηβαίων για την υλοποίηση έργων υψηλής τοπικής αξίας, συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ, ενώ αποφασίστηκε και η σύναψη διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Tο Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση για χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης των βλαβών που υπέστη το οδικό δίκτυο στη Δ.Ε Αρτεμισίου του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού ως συνέπεια της κακοκαιρίας «Διδώ» που έπεληξε πρόσφατα την περιοχή, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. €. Επίσης, στον αγροτικό τομέα αποφάσισε τη συμμετοχή του έργο «FUTURE ORIENTED COLLABORATIVE POLICY DEVELOPMENT FOR RURAL AREAS AND PEOPLE – Μελλοντική ανάπτυξη συνεργατικής πολιτικής για αγροτικές περιοχές και αγροτικό πληθυσμό» και ακρωνύμιο «POLIRURAL», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «HORIZON 2020» και αφορά την περιφερειακή – αγροτική ανάπτυξη.

Τέλος, το σώμα, με το ίδιο συναινετικό πνεύμα, αποφάσισε την ίδρυση του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ», που θα υλοποιήσει εορταστικές και επετειακές εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών, καθώς και άλλες δράσεις συναφείς με την πολιτιστική και τουριστική προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 «Βαίνουμε προς την ολοκλήρωση μιας πλούσιας χρονιάς, όπου μια σειρά ζητημάτων οριστικοποιήθηκαν, δρομολογήθηκαν και προχωράμε στην υλοποίησή τους. Ανανεώνουμε τις προτάσεις μας και επικαιροποιούμε τα σχέδιά μας. Κορυφαία στρατηγική μας επιλογή, η ενίσχυση του προορισμού που λέγεται «Στερεά Ελλάδα» και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, καθώς και η προώθηση των προϊόντων μας. Σχεδιάζουμε και δουλεύουμε σκληρά για να έχουμε λόγο να αισιοδοξούμε», δήλωσε ο κ. Σπανός.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση