Χαμόγελα στο «Παίδων» για τη μικρή Αλεξία που αποσωληνώθηκε

share on:

Από το καλό στο καλύτερο φαίνεται πως πηγαίνει η υγεία της 8χρονης η οποία δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι την Κυριακή του Πάσχα.

Η μικρή Αλεξία, η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Παίδων «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού», αποσωληνώθηκε χθες, όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν. Ωστόσο, σημειώνεται πως υπάρχει περίπτωση η μικρή να επαναδιασωληνωθεί εάν επιδεινωθεί η αναπνευστική της λειτουργία.

Όσον αφορά το επίπεδο συνείδησης, οι γιατροί αναφέρουν ότι η 8χρονη έχει ανοιχτά τα μάτια της, κινεί τα άκρα της ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος και προφέρει ήχους, ωστόσο δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Η κατάστασή της, αν και προοδευτικά βελτιούμενη, παραμένει βαριά» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η μικρή Αλεξία είχε ξυπνήσει και είχε πιάσει το χέρι της μητέρας της, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα για τη μάχη που δίνει.

Οι συγκινητικές ευχές παιδιών

Τις προηγούμενες ημέρες, έναν ιδιαίτερο τρόπο επέλεξαν τα παιδιά από τα Ανώγεια της Κρήτης για να στείλουν τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση στην 8χρονη Αλεξία.

 «Αλεξία σ’αγαπάμε», με αυτή τη φράση που σχημάτισαν με κεριά, τα παιδιά από τα Ανώγεια θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα ελπίδας στην 8χρονη.

Τα παιδιά των Ανωγείων μαζί με τον ιερέα του ιστορικού χωριού της Κρήτης άναψαν κεριά σχηματίζοντας τη φράση με την ελπίδα να γίνει το θαύμα και η μικρή Αλεξία να γίνει καλά.

Τo χρονικό του τραυματισμού

Δεκαπέντε ημέρες έχουν συμπληρωθεί από τη στιγμή που άρχισε ο γολγοθάς της μικρούλας και της οικογένειάς της. Ήταν μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα. Κατά τη διάρκεια του οικογενειακού γλεντιού το κοριτσάκι έπαιζε αμέριμνο στην αυλή του σπιτιού του.

Ξαφνικά, μπροστά στα μάτια των γονιών της σωριάστηκε στο έδαφος. Εκείνοι έτρεξαν κοντά της και διαπίστωσαν έντρομοι ότι έχανε αίμα από το κεφάλι της.

Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του πασχαλινού γλεντιού ακούγονταν πυροβολισμοί από το διπλανό χωριό, Λεοντάρι Βοιωτίας, από το οποίο τους χωρίζει μια μικρή ρεματιά.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου μεταφέρθηκε, διαπίστωσαν ότι το παιδί έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και μάλιστα πως η σφαίρα ήταν σφηνωμένη στο κρανίο του. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ από εκεί μεταφέρθηκε τελικά στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Τα λόγια της μητέρα της, που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της, είναι συγκλονιστικά: «Είναι σε κώμα, τη χαϊδεύω, τη φιλάω, την κοιτάζω. Τι να καταλάβει το παιδί, είναι σε κώμα. Προσεύχομαι κάθε μέρα στο Θεό ελπίζοντας σε ένα θαύμα».

Αφήστε μια απάντηση