Χωρίς λευκό καπνό η συνάντηση για τον ΕΔΟΕΑΠ

share on:

Δεν βγήκε λευκός καπνός από τη σημερινή συζήτηση του οικονομικού επιτελείου με τα τεχνικά κλιμάκια για το ζήτημα του ασφαλιστικού οργανισμού των ανθρώπων του Τύπου.

Το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο πλευρών στο υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο των συζητήσεων για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Νωρίτερα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα «έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα συμφωνίας με τα τεχνικά κλιμάκια».

Μιλώντας στο «Πρακτορείο FM» ο ίδιος εξήγησε ότι «αυτά που έχουμε εισηγηθεί ως διατάξεις συνδέονται απολύτως με τις καταστατικές προϋποθέσεις λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ, όπως ο νόμος ίδρυσης του ΕΔΟΕΑΠ όριζε, ότι δηλαδή με την τροποποίηση του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ κρίνονται αυτές οι υποθέσεις που αφορούν τη λειτουργία και τις εισφορές».

Όμως, τελικά το θέμα της θετικής ή αρνητικής απόκρισης επί της τροπολογίας που έχει αποφασίσει να καταθέσει η κυβέρνηση για τον ΕΔΟΕΑΠ παραπέμφθηκε για την Τρίτη στους επικεφαλής των τεχνιτών κλιμακίων, αφού όλα τελούν υπό την προϋπόθεση έγκρισης του σχεδίου επιβίωσης από τους δανειστές.

 

Διαμαρτυρία και 24ωρη απεργία

Στο μεταξύ σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση των εργαζομένων στα πρακτορεία διανομής Τύπου. Τη συμπαράστασή τους  στην αυριανή απεργία των συναδέλφων τους εξέφρασαν η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΠΗΤ και η ΕΠΗΕΑ.

Σε ανακοίνωσή τους τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών συνεργαζόμενων Ενώσεων τόνισαν ότι «η  κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας στον κλάδο, η αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων, η εντατικοποίηση και ελαστικοποίηση της εργασίας, οι μειώσεις των μισθών, τα αποδυναμωμένα ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα που φέρνει η δίνη των αλλαγών στο χώρο του Τύπου επιβάλλουν την ακόμα  πιο σθεναρή οχύρωση του κλάδου όχι μόνο για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά και της αξιοπιστίας της ενημέρωσης των πολιτών.

«Τα Δ.Σ. των Ενώσεων υπογραμμίζουν την έντονη αντίθεσή τους στην προσπάθεια δημιουργίας μονοπωλίου στο χώρο της διανομής, συμπαρίστανται στους συναδέλφους στα πρακτορεία διανομής και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στα δίκαια αιτήματα του αγώνα τους για διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα πρακτορεία διανομής Τύπου “Ευρώπη” και την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας» καταλήγει το κείμενο.

 

Αφήστε μια απάντηση