Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνεδρίαση στη Στυλίδα…

share on:

Δύο περίπου ώρες κράτησε η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας, που είχε μοναδικό θέμα, στην ημερήσια διάταξη, την άφιξη των προσφύγων στο στρατόπεδο «Παπαποστόλου» στον Καραβόμυλο, αλλά αποτέλεσμα δεν βγήκε, αφού δεν στάθηκε δυνατό να εγκριθεί ένα ψήφισμα, κάτι που όπως ειπώθηκε θα γίνει αύριο.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα «έκαιγε» τόσο τους κατοίκους του Καραβόμυλου και κατ’ επέκταση όλους τους Δημότες του Δήμου, η παρουσία του κόσμου στην αίθουσα του Δημαρχείου ήταν ισχνή, γεγονός που σχολιάστηκε δυσμενώς από όλους.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την ενημέρωση από τη Δήμαρχο Βιργινία Στεργίου, σχετικά με τη χθεσινή παρουσία της στη συνάντηση με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχο’ί’δη, τους βουλευτές του Νομού και τον Περιφερειάρχη Στερεάς.

Η κα Στεργίου αναφέρθηκε στην αδιάλλακτη στάση του υπουργού που τόνισε ξεκάθαρα ότι το στρατόπεδο «Παπαποστόλου» θα γίνει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και παράλληλα ενημέρωσε το ακροατήριο ότι αντιπρότεινε τρεις λύσεις για τους πρόσφυγες, που όμως δεν έτυχαν της απαιτούμενης προσοχής από τον κ. Χρυσοχο’ί’δη.

Συγκεκριμένα η Δήμαρχος πρότεινε να μεταφερθούν στο κέντρο των Θερμοπυλών, να διασπαρούν σε διάφορα μέρη της περιοχής αφού όπως είπε ο ίδιος πρόκειται για οικογένειες, ή τέλος να εγκατασταθούν στο χώρο που βρίσκεται στα όρια του Δήμου με τον Δήμο Λαμιέων.

Μάλιστα η Δήμαρχος διάβασε και την επίμαχη επιστολή που έστειλε στο υπουργείο αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, την οποία όμως ούτε έδωσε στους αρχηγούς της μειοψηφίας, ούτε μέχρι στιγμής δημοσιοποιήσει!

Ακολούθησαν οι τοποθέτησεις των επικεφαλής  της αντιπολίτευσης (Γιάννης Αποστόλου, Αλεξάνδρα Βεντούρη)που κατηγόρησαν την Δήμαρχο για μη διαφανείς ενέργειες, για απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού σ’ ενα τόσο σοβαρό θέμα κινήθηκε μόνη της, χωρίς να υπάρχει η εκπροσώπηση των άλλων παρατάξεων στον υπουργό.

Μάλιστα όπως καταγγέλθηκε, στο υπουργείο βρέθηκαν και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας (…τυχαία κατά την ίδια), για τους οποίους μάθαμε σήμερα ότι είναι οι Αντιδήμαρχοι, αν κι επίσημα δεν έχουν ανακοινωθεί!

Πρόκειται για τον Δημήτρη Ψάρρη, τον Μπάμπη Καναπίτσα και τον Χριστόφορο Ανδρίτσο, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο άλλος Αντιδήμαρχος θα είναι ο Κώστας Χριστοδούλου.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους πολίτες που παρακολουθούσαν τη συζήτηση, οι οποίοι αναρωτήθηκαν γιατί δεν υπάρχει σχέδιο αντιδράσεων και απαίτησαν να γίνουν άμεσες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, ζητώντας παράλληλα από το Δημοτικό Συμβούλιο να αφήσει κατά μέρος τις πολιτικές τακτικές και μικροπολιτικές  και να κοιτάξει το πρόβλημα στην ουσία.

Να σημειώσουμε ότι απ’ ότι φάνηκε, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν υπήρχε σχέδιο ψηφίσματος για να εγκριθεί από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων με αποτέλεσμα να δοθεί νέο ραντεβού για αύριο το πρωί στο γραφείο της Δημάρχου όπου θα συνταχθεί με τη συμβολή όλων των παρατάξεων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ευαγγελία Καρκάνη πρότεινε σχέδιο ψηφίσματος (είχε μοιραστεί μάλιστα) για άμεση απόφαση και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη και της παράταξης του κ. Αποστόλου, αλλά υπήρξαν διαφωνίες από την πλειοψηφία κι έτσι το περιβόητο ψήφισμα αναμένεται να συνταχθεί αύριο.

Στο μεταξύ τα οχήματα του Δήμου παραμένουν στην είσοδο του στρατοπέδου, με στόχο να μην επιτρέψουν την είσοδο του εργολάβου εντός αυτού για να πραγματοποιήσει τις  προβλεπόμενες εργασίες.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τι δήλωσαν οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, μετά το τέλος της συνεδρίασης:

Αφήστε μια απάντηση