Χωρίς σχέδιο δεν υπάρχει αντιμετώπιση της πανδημίας

share on:

Η δραματική πλέον έξαρση της πανδημίας δείχνει ξεκάθαρα την έλλειψη καθολικού σχεδίου αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.

Όλα αυτά την ώρα που η οικονομία βρίσκεται σε δραματική κατάσταση με την ύφεση να κινείται σε διψήφιο νούμερο και την Κυβέρνηση να παίρνει προσχηματικά μέτρα στήριξης των πληττόμενων κλάδων και πολιτών, ενώ παράλληλα «σκορπά» κεφάλαια στα ΜΜΕ αντί για στήριξη της υγείας.

Παρότι είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα δεν αποδίδουν, η Κυβέρνηση επιμένει στην ίδια λογική, μεταθέτοντας το βάρος της αποτυχίας της στους πολίτες επικαλουμένη την ατομική ευθύνη, ενώ τα ανακοινωθέντα από τον Πρωθυπουργό νέα lockdown θα έχουν σαν αποτέλεσμα το τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία και τους πολίτες της χώρας.

Αυτά σε πλήρη αντίθεση με μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία κ.λπ., όπου ανακοινώνουν σοβαρά πακέτα οικονομικής στήριξης των πληγόμενων κλάδων των οικονομιών τους, των πολιτών και της υγείας.

Σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα ενέργειες  της Κυβέρνησης οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ επιμένουμε σταθερά:

Στη μαζική και δωρεάν διάθεση τεστ για όλο τον πληθυσμό, κυριολεκτικά από σήμερα και για όσο χρειαστεί, για την όσο πιο άμεση ιχνηλάτηση της διασποράς του ιού.

Στον περιορισμό του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με περισσότερα και ταχύτερα δρομολόγια.

Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στα σχολεία και άμεση στελέχωση τους με όσους καθηγητές και προσωπικό απαιτείται.

Αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων στους χώρους εργασίας, με παράλληλη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων.

Άμεση στελέχωση όλων των δομών υγείας με όσο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό απαιτείται.

Στελέχωση όλων των υπαρχουσών ΜΕΘ με το αναγκαίο προσωπικό για την πλήρη λειτουργία τους, και επίταξη των ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Άμεση δημιουργία σχεδίου ανάσχεσης της πανδημίας και ένταξης σε αυτό όλου του ιατρικού κλάδου, δημόσιου και ιδιωτικού.

Καλούμε τώρα την Κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση αντί να θεωρεί τους πολίτες της χώρας υπεύθυνους για τη δική της ανικανότητα.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Αφήστε μια απάντηση